Kipróbálnád a Praliné túrát? A Csokoládé Múzeumban november végéig megteheted
Képzelj el egy kirándulást, melynek minden pontján csokit majszolhatsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán utoljára gyermekkorodban képzelted el, milyen lehet egy ház, amely kívül-belül csupa csoki. A 16. kerületi Csokoládé Múzeum majdnem ilyen. Tulajdonosa húsz éve gyűjti a csokoládéval kapcsolatos emléktárgyakat, eleinte inkább csak hobbiként, később már tudatosan, megalapozva a Csokoládé Múzeumi Kiállítás anyagát.

Csokoládé Múzeum
Csokoládék tere

Csokoládé Múzeum

A vendégeket a látnivalók között elvezetik a szervezők az ízek világába is, többféle csokoládé, forró csokoládé, drazsé kóstolásával. Kétféle kirándulás közül lehet választani, melyek során magad is elkészítheted saját csokoládédat. A programok hossza másfél, illetve két órát tesz ki. A túrákon 2011. november 29-ig vehetsz részt.

Praliné túra

A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

Sétát tehetsz a Csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekintheted meg, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatsz meg. A részvevők saját csokoládéjukat is elkészíthetik: ostyatálba csorgatsz csokoládét, azt különböző fűszerekkel, színes cukorral, kókusszal, chilivel díszítheted. Amíg a saját csokoládé megdermed, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol egy régi filmet vetítenek le a csokoládé történetéről, különleges drazsék kóstolására is lehetőség nyílik.

A tárlatvezetés során említett világhírű csokoládék és pralinék között választhatsz illetve tetszés szerint vásárolhatsz a mintaboltban. A program hossza másfél óra.

Fejedelmi túra

A vendégeket megérkezéskor a csokoládé szökőkútnál fogadják majd kezdetét veszi a Fejedelmi túra, mely főbb állomásaiban emlékeztet a Praliné túra egyes elemeire: a résztvevők mindannyian csokoládé gyártók lesznek, hiszen elkészítik saját csokoládéjukat, melyet díszdobozban haza is vihetnek. Egy közel muzeális korú film vetítésével megismerhetik a csokoládé történetét, amit élő beszélgetéssel egészítenek ki.

A filmvetítést és a beszélgetést követően, a Rákóczi Lovagterembe kísérik a vendégeket, ahol Szentpéteri Csilla zongoraművészt is megihlető, egyedülálló teakínálat fenséges élményének részesei lehetnek, miközben süteménnyel, Mozart csokoládéval kínálnak. A program hossza két óra.

Helyszín: Csokoládé Múzeum 1162 Budapest, Bekecs u.22.
Telefon: 401-5000
Belépő: 1900 a Praliné túrára, illetve 2990 forint a Fejedelmi túrára, melyet a helyszínen és online is megválthatsz. A túraidőpontokat a rendezvény honlapján találod!
Ezt is szeretjük