Ha tőlük kapsz SMS-t, nehogy rámenj - Ismert szolgáltatók telefonszámairól érkezhet az üzenet

Egyre nehezebb megkülönböztetni az átverő SMS-eket a valódiaktól.

GettyImages-1343857127

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csalók egyre rafináltabb módszerekkel próbálnak hozzáférni az emberek bankszámlaadataihoz. Az SMS-ben érkező átverő üzeneteket szinte már lehetetlenség megkülönböztetni a valódi értesítésektől. 

Az utóbbi időszakban megsokszorozódtak a különböző adathalász csalók. Legutóbb futárszolgálatok nevében és Netflix neve alatt küldött emailekkel és SMS-ekkel próbálták meg átverni az áldozatokat.

Ismert szolgáltatók telefonszámairól érkezhet az üzenet

Bár a korábbi csalások is sok felhasználót átvertek, ezekben még a magyartalan kifejezések, az ékezetek hiánya vagy az elgépelések miatt többségében egyértelmű volt, hogy csalásról van szó. 

GettyImages-1393786709
Fotó: Chesnot / Getty Images Hungary

A most terjedő SMS-ek szintet léptek, ugyanis teljesen megegyeznek a szolgáltatók által kiküldött eredeti üzenetek formátumával. Az egyetlen megkülönböztető jelzés az üzenetben található link.

Átverő üzenetek jöhetnek például az OTP Banktól is. Az SMS-ben található „.com” végezetű link azonban már okot adhat a gyanakvásra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szintén gyakori, hogy olyan telefonszámokról érkezik SMS, melyről korábban valódi szolgáltatók, például a Facebook vagy a Google már küldött a kétlépcsős bejelentkezéshez szükséges megerősítő kódokat.

Banki ügyfeleknél próbálkoznak a csalók - Olvass tovább!

Aggasztó mértékben elszaporodtak azok a csalók, akik gyanútlan emberektől próbálnak pénzhez jutni úgy, hogy valamilyen bank nevében keresik fel az áldozataikat. Mivel a pénzintézetekéhez gyakran eléggé hasonló formátumban, stílussal és logókkal ellátott e-mailekben vagy SMS-ben küldenek hamis fizetési felszólításokat, ezért sokan bedőlnek nekik.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük