A kormány szerint sokkal könnyebb lesz a családok élete
Ezekben látja a megoldást
A állam pozitív és negatív döntéseket is hozott idén.

Dia

 	Megújuló babakötvény  	Az állam 2006 óta minden megszületett gyerek javára a születése évében meghatározott összegű támogatást nyújt. Ez egyszeri alkalommal jár, aminek összegét 2014-től az aktuális költségvetés határozza meg.

Megújuló babakötvény

Az állam 2006 óta minden megszületett gyerek javára a születése évében meghatározott összegű támogatást nyújt. Ez egyszeri alkalommal jár, aminek összegét 2014-től az aktuális költségvetés határozza meg.

Fotó: MTI / Kallos Bea

Dia

 	Családi adókedvezmény  	A kormány idén döntött a családi adókedvezmény lehetőségeinek kiterjesztéséről. A döntés értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni.

Családi adókedvezmény

A kormány idén döntött a családi adókedvezmény lehetőségeinek kiterjesztéséről. A döntés értelmében az érintettek a kedvezménynek a 16 százalékos személyi jövedelemadóból igénybe nem vett részét a 7 százalékos egyéni egészségbiztosítási járulékból és a 10 százalékos nyugdíjjárulékból is igénybe tudják venni.

Dia

 	Családbarát munkavégzés  	2014. január 1-jétől gyed mellett is dolgozhatnak a kisgyermekes édesanyák. A női foglalkoztatás csak akkor bővül, ha a rugalmas és családbarát foglalkoztatási formák elérhetőek lesznek mindenkinek, aki azt átmeneti időre igényli: a fiataloknak, a megváltozott munkaképességűeknek, a kisgyermekes anyáknak és az idősebbeknek is.

Családbarát munkavégzés

2014. január 1-jétől gyed mellett is dolgozhatnak a kisgyermekes édesanyák. A női foglalkoztatás csak akkor bővül, ha a rugalmas és családbarát foglalkoztatási formák elérhetőek lesznek mindenkinek, aki azt átmeneti időre igényli: a fiataloknak, a megváltozott munkaképességűeknek, a kisgyermekes anyáknak és az idősebbeknek is.

Dia

 	Diplomás gyed  	A diplomás gyed azt jelenti, hogy ha egy anya két aktív félévvel rendelkezik a tanulmányaiból, akkor a gyerek egyéves koráig gyedre jogosult, ezután pedig gyes mellett lehetősége lesz tanulni. A gyed összegét a minimálbér alapján fogják megállapítani. A mester-, egységes osztatlan vagy a doktori képzésben részt vevők a garantált bérminimum alapján kapják majd a gyedet.

Diplomás gyed

A diplomás gyed azt jelenti, hogy ha egy anya két aktív félévvel rendelkezik a tanulmányaiból, akkor a gyerek egyéves koráig gyedre jogosult, ezután pedig gyes mellett lehetősége lesz tanulni. A gyed összegét a minimálbér alapján fogják megállapítani. A mester-, egységes osztatlan vagy a doktori képzésben részt vevők a garantált bérminimum alapján kapják majd a gyedet.

Dia

 	Gyed-extra  	A kormány javaslata szerint a gyed-extra, más néven gyorsasági prémium értelmében előre meg kell határozni, hogy a gyedet igénybe vevő személyt a tgyásból, a gyedből vagy a gyesből összesen mekkora járandóság illeti. Így vagy az anya dönti el, hogy milyen ütemben akarja megkapni vagy az összeget 36 részre osztva, havonta folyósítanák.

Gyed-extra

A kormány javaslata szerint a gyed-extra, más néven gyorsasági prémium értelmében előre meg kell határozni, hogy a gyedet igénybe vevő személyt a tgyásból, a gyedből vagy a gyesből összesen mekkora járandóság illeti. Így vagy az anya dönti el, hogy milyen ütemben akarja megkapni vagy az összeget 36 részre osztva, havonta folyósítanák.

Dia

 	Változások a közoktatásban  	A közoktatásban is számos változás lépett életbe. Például az általános iskolásoknak délután négy óráig kötelező bent maradniuk az iskolában, új tantárgyakat vezettek be, megkezdték az ingyenes tankönyvek kiosztását valamint a legkritikusabb iskolákban rendőrök fogják ügyelni a rendet.

Változások a közoktatásban

A közoktatásban is számos változás lépett életbe. Például az általános iskolásoknak délután négy óráig kötelező bent maradniuk az iskolában, új tantárgyakat vezettek be, megkezdték az ingyenes tankönyvek kiosztását valamint a legkritikusabb iskolákban rendőrök fogják ügyelni a rendet.

Dia

 	Banki adók  	Idén augusztustól a bankok újra megemelték a tranzakciós illetéket, ami miatt az átutalás és a készpénzfelvételért is fizetni kell. Ugyanakkor, aki időben jelzi a bankjánál, havonta összesen 150 ezer forintot ingyen felvehet.

Banki adók

Idén augusztustól a bankok újra megemelték a tranzakciós illetéket, ami miatt az átutalás és a készpénzfelvételért is fizetni kell. Ugyanakkor, aki időben jelzi a bankjánál, havonta összesen 150 ezer forintot ingyen felvehet.

Dia

 	Rezsicsökkentés  	A Fidesz már a harmadik rezsicsökkentésen töri a fejét, de idén már két körön túl van Magyarország. Ennek értelmében 10 százalékos csökkenés volt megfigyelhető a lakossági rezsiköltségben.Emellett a BKK is rezsicsökkentést hirdetett a bérletek és jegyek árát illetően.

Rezsicsökkentés

A Fidesz már a harmadik rezsicsökkentésen töri a fejét, de idén már két körön túl van Magyarország. Ennek értelmében 10 százalékos csökkenés volt megfigyelhető a lakossági rezsiköltségben.Emellett a BKK is rezsicsökkentést hirdetett a bérletek és jegyek árát illetően.

Ezt is szeretjük
Fotó: