Közel 30 éve csak kókuszdiót eszik ez a férfi: meglepő, ahogy befolyásolta az egészségét

Egy férfi saját bevallása szerint már lassan harmincéve csak kókuszdiót eszik, és köszöni szépen, jól van.

GettyImages-455450237
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy Indiában, Kasaragod városában élő férfi azt állítja, hogy az elmúlt 28 évben semmi mást nem evett, csak kókuszdiót.

Balakrishnan Palayi gastro-oesophagealis refluxbetegségét, azaz nyelőcsőrefluxát szerette volna így kordában tartani.

Csak kókuszt evő ember

Szinte lehetetlenségnek tűnik akár csak pár hónapon keresztül ugyanazt az ételt fogyasztani újra és újra, ám úgy tűnik, él egy férfi, aki mindezt már 28 éve csinálja.

Balakrishnan Palayi egykor nyelőcsőrelfuxa miatt nem tudott enni, teljesen erőtlennek érezte magát. A terápiája részeként kókuszdiót kezdett fogyasztani, amitől sokkal jobban érezte magát. Elhatározta, hogy innentől kezdve csak ezt fogja enni. 

35 éves korában diagnosztizálták nála a refluxot, és ahányszor enni próbált, a szervezete egyszerűen kilökte az ételeket, állandó hányástól és hányingertől szenvedett. A kókuszdiéta előtt megannyi étrendet kipróbált, de egyedül ez vált be neki, úgyhogy már 28 éve nem evett semmi mást. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A családja is támogatja a férfit a döntésében, jelenleg kókuszdiókat termesztenek. Most 64 éves, és egészségesebb, mint sokan ebben a korban. A családja farmján dolgozik, mindennap úszik és edz, és semmilyen komoly egészségügyi problémától nem szenved. A kókusz tele van ásványi anyagokkal és egészséges zsírokkal, így valóban segíthetett neki visszanyerni az erejét. Most már jobban van, sokkal egészségesebbnek érzi magát.

2019-ben jelent meg először a hír a férfi furcsa étrendjéről. Annak ellenére, hogy neki bevált, dr. Tushar Tayal szakorvos szerint ez egy egyedi eset, és senkinek nem javasolja, hogy kipróbálja ezt az extrém, egyoldalú diétát.

Ez is érdekes: a férfi egyedül épített csatornát a falujában

Senki nem segített a férfinek csatornát építeni, egyedül ásta ki harminc év alatt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük