A királyok 11 legcsábosabb szeretője
Nemcsak csábítottak, de sokan a politikába is beleszóltak. Nézd meg fotókon a legjelentősebb királyi szeretőket!

Dia

	Agnes Sorel	A francia kisnemesi lány VII. Károly francia király szeretője volt, egyúttal az első hivatalos francia királyi kegyencnő. Kicsapongó életmódját, öltözködését és frizuráját a kortársak erkölcstelennek tartották, a trónörökös pedig olyannyira gyűlölte, hogy egyszer rá is támadt. A király emiatt fiát távolíttatta el az udvarból, Ágnes iránti szerelme ugyanis a lány haláláig változatlan maradt.

Agnes Sorel

A francia kisnemesi lány VII. Károly francia király szeretője volt, egyúttal az első hivatalos francia királyi kegyencnő. Kicsapongó életmódját, öltözködését és frizuráját a kortársak erkölcstelennek tartották, a trónörökös pedig olyannyira gyűlölte, hogy egyszer rá is támadt. A király emiatt fiát távolíttatta el az udvarból, Ágnes iránti szerelme ugyanis a lány haláláig változatlan maradt.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Mary Boleyn	Mary előbb volt a király szeretője, mint Anna, azonban a férfi igen hamar ráunt. Korábban a lány a francia királyi udvarban is szolgált, ahol az akkor húszéves király, I. Ferenc szeretőjeként is ismertté vált. A viszony hatalmas botrányt szült, Mary-t apja ezért is hívta vissza Angliába.

Mary Boleyn

Mary előbb volt a király szeretője, mint Anna, azonban a férfi igen hamar ráunt. Korábban a lány a francia királyi udvarban is szolgált, ahol az akkor húszéves király, I. Ferenc szeretőjeként is ismertté vált. A viszony hatalmas botrányt szült, Mary-t apja ezért is hívta vissza Angliába.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Anne Boleyn	A hírhedt Boleyn-lánynak, bár később királyné lett, először a szeretői szerepkörrel kellett beérnie. A király korábbi házasságát miatta nyilvánították semmissé, elszakadva ezzel a katolikus egyháztól. Annának nem sikerült fiú utódot szülnie. A király később felségárulás vádjával bebörtönözte, majd kivégeztette.	Kapcsolódó cikk:	Így néztek ki a botrányhős király asszonyai »

Anne Boleyn

A hírhedt Boleyn-lánynak, bár később királyné lett, először a szeretői szerepkörrel kellett beérnie. A király korábbi házasságát miatta nyilvánították semmissé, elszakadva ezzel a katolikus egyháztól. Annának nem sikerült fiú utódot szülnie. A király később felségárulás vádjával bebörtönözte, majd kivégeztette.

Kapcsolódó cikk:
Így néztek ki a botrányhős király asszonyai »

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Veronica Franco	A 16. században élt, híres velencei kurtizán nem csupán szerető volt, de költőként is híressé vált. A lány a legelőkelőbb olasz férfiakkal került kapcsolatba, emellett volt egy rövid viszonya Franciaország akkori királyával, III. Henrikkel is.

Veronica Franco

A 16. században élt, híres velencei kurtizán nem csupán szerető volt, de költőként is híressé vált. A lány a legelőkelőbb olasz férfiakkal került kapcsolatba, emellett volt egy rövid viszonya Franciaország akkori királyával, III. Henrikkel is.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Marie Mancini	Az előkelő olasz hölgybe XIV. Lajos, a francia király bolondult bele, állítólag feleségül is vette volna, ha nem tör ki a francia-spanyol háború. Lajosnak így a politikai indokok miatt egy spanyol infánsnőt kellett elvennie, míg Marie-t eltávolították az udvarból.

Marie Mancini

Az előkelő olasz hölgybe XIV. Lajos, a francia király bolondult bele, állítólag feleségül is vette volna, ha nem tör ki a francia-spanyol háború. Lajosnak így a politikai indokok miatt egy spanyol infánsnőt kellett elvennie, míg Marie-t eltávolították az udvarból.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Hortense Mancini	Hortense Marie testvére volt, és éppolyan híressé vált szépségéről. Ő azonban nem Lajos szeretője lett: II. Károlyt, Anglia, Skócia és Írország királyát hódította meg. Hivatalos szerető lett, járadékot is kapott az udvartól.

Hortense Mancini

Hortense Marie testvére volt, és éppolyan híressé vált szépségéről. Ő azonban nem Lajos szeretője lett: II. Károlyt, Anglia, Skócia és Írország királyát hódította meg. Hivatalos szerető lett, járadékot is kapott az udvartól.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Madame De Pompadour	Jeanne-Antoinette Poisson, azaz Madame De Pompadour XV. Lajos francia király hivatalos szeretője volt. A királlyal egy udvari maszkabálon ismerkedett meg, és igen hamar felkeltette érdeklődését. Nem sokkal később a Pompadour márkinője címet adományozta neki, emellett beleszólása volt a bel- és külpolitikába is.	Kapcsolódó galéria:	Híres nők a történelemben »

Madame De Pompadour

Jeanne-Antoinette Poisson, azaz Madame De Pompadour XV. Lajos francia király hivatalos szeretője volt. A királlyal egy udvari maszkabálon ismerkedett meg, és igen hamar felkeltette érdeklődését. Nem sokkal később a Pompadour márkinője címet adományozta neki, emellett beleszólása volt a bel- és külpolitikába is.

Kapcsolódó galéria:
Híres nők a történelemben »

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Jeanne Dubarry	Pompadour halálát XV. Lajos új szeretője, Jeanne Dubarry segítségével próbálta kiheverni. A királyi udvarba férje juttatta be a lányt, aki így próbált befolyást szerezni a már idősödő királynál. A terv sikerült is, később azonban, a forradalom ideje alatt Jeanne-t is kivégezték.

Jeanne Dubarry

Pompadour halálát XV. Lajos új szeretője, Jeanne Dubarry segítségével próbálta kiheverni. A királyi udvarba férje juttatta be a lányt, aki így próbált befolyást szerezni a már idősödő királynál. A terv sikerült is, később azonban, a forradalom ideje alatt Jeanne-t is kivégezték.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Marie Walewski	A lengyel származású nemeskisasszony Napóleon szeretőjeként és élettársaként vált ismertté. Azonban a lány ennél jóval több volt. Bár maga is férjhez ment, és Napóleonnak is több felesége volt, mindvégig kitartott a császár mellett, Elba-szigeteki száműzetése során is támogatta.

Marie Walewski

A lengyel származású nemeskisasszony Napóleon szeretőjeként és élettársaként vált ismertté. Azonban a lány ennél jóval több volt. Bár maga is férjhez ment, és Napóleonnak is több felesége volt, mindvégig kitartott a császár mellett, Elba-szigeteki száműzetése során is támogatta.

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

 	Lola Montez  	A spanyol táncosnőként ismert Lola I. Lajos bajor király szeretője volt. Nem csupán a király szerelmére, de befolyásra is vágyott, ami heves ellenkezést szült mind a politikusok, mind az egyház részéről. Lajos végül engedett a nyomásnak, és Lolát, mint ördögi nőszemélyt kiutasították Münchenből.  	Kapcsolódó cikk: 	Így nézett ki a világ egyik leghíresebb kurtizánja »

Lola Montez

A spanyol táncosnőként ismert Lola I. Lajos bajor király szeretője volt. Nem csupán a király szerelmére, de befolyásra is vágyott, ami heves ellenkezést szült mind a politikusok, mind az egyház részéről. Lajos végül engedett a nyomásnak, és Lolát, mint ördögi nőszemélyt kiutasították Münchenből.

Kapcsolódó cikk:
Így nézett ki a világ egyik leghíresebb kurtizánja »

Fotó: en.wikipedia.org

Dia

	Mary Vetsera	Vetsera Mária nem magának az uralkodónak volt szeretője, emellett nem is csak szerető volt: Rudolf osztrák-magyar koronaherceg élete szerelmének tartotta. A fiatalok lelki társra találtak egymásban, azonban ezt az udvar nem nézte jó szemmel. Bár haláluk körülményei máig tisztázatlanok, a legismertebb feltevés szerint közösen követtek el öngyilkosságot.	Kapcsolódó cikk:	Eltussolt öngyilkosság a királyi családban? »

Mary Vetsera

Vetsera Mária nem magának az uralkodónak volt szeretője, emellett nem is csak szerető volt: Rudolf osztrák-magyar koronaherceg élete szerelmének tartotta. A fiatalok lelki társra találtak egymásban, azonban ezt az udvar nem nézte jó szemmel. Bár haláluk körülményei máig tisztázatlanok, a legismertebb feltevés szerint közösen követtek el öngyilkosságot.

Kapcsolódó cikk:
Eltussolt öngyilkosság a királyi családban? »

Fotó: en.wikipedia.org
Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: