A legjobb hely a Valentin-napi vacsihoz
Szerintünk
Legyen bármi is a Valentin-napi meglepetés, előtte vagy utána jól eshet egy romantikus vacsora. Mi tudjuk, hova menjetek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Bármennyire is ellenkeztek sokan kezdetben, tudomásul kell vennünk, hogy a Valentin-nap lassan hazánkban is hagyománnyá válik. De hát mire az ellenkezés? Miért is lenne baj, hogy az év egy napját az első percétől az utolsóig a szerelemre szánjuk? Miért ne lenne ez egy különleges nap, más, mint a hétköznapok, amikor semmi más nem számít, csak az, hogy kényeztessük és még jobban szeressük azt, aki az életünk része, a másik felünk? És miért ne történne ezen a napon minden egy kicsit másként?

Egy csipet fény, egy csipet fűszer, egy csipet odafigyelés

Hogy mióta kedvelik a szerelmesek a romantikus félhomályban elköltött ízletes vacsorákat, nem tudjuk, ám az biztos, hogy párok milliói hódolnak eme szokásuknak hétről hétre, és az is nagyon valószínű, hogy a helyszín jelentős szerepet tölt be ebben, legyen az egy kedvenc sarki kis vendéglő, vagy éppen egy elegáns étterem vagy kávéház kitűnő kiszolgálással, pompás italokkal és még különlegesebb ételekkel. Az előbbiben nem tudunk tanácsot adni, ám ha Valentin-napon különleges kényeztetésben részesülnétek, akkor nem is ajánlhatunk mást, mint a Callas Bar&Café-t.

Egyszerű luxus az Andrássy úton

Nem hivalkodik, nem jelzik hatalmas fényreklámok, nem állnak pincérek az ajtaja előtt, hogy becsábítsák az embert egy finom vacsorára vagy egy csésze gőzölgő kávéra, mégis nehéz nem észrevennie az Opera mellett két évvel ezelőtt megnyílt Callas Bar&Café-t annak, aki az Andrássy úton sétál.
Ellenállni pedig még nehezebb, főként ha kicsit is megsejti valaki, hogy mi is folyik ebben a kávéházban, amely a 21. század pesti belvárosában képes 19. századi párizsi hangulatot teremteni.

A kávézó ugyanis neves múltra tekint vissza, hiszen a századforduló előtt itt működött a város egyik leghíresebb kávéháza. Az 1883-ban, Feund Zsigmond tervei alapján épült, neoreneszánsz stílusú Sugár úti palota aljában Seemann Károly, a kor egyik legismertebb "kávés" embere működtette előbb Szecesszió, majd Windsor néven kávéházát, amely először bankhelységgé, majd a második világháború után jegypénztárrá alakulása után 2006-ban nyerte vissza eredeti fényét.

Tudtad?
A Callas Bar&Café enteriőrjét kialakító ír belsőépítész, David Collins rendezte be többek között Madonna londoni otthonát, de dolgozott az angol királyi családnak is. Több, mint száz kávézó, étterem és hotel belső kialakítását irányította az elmúlt években, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban egyaránt, köztük olyan világszerte ismert helyek belsőépítészeti tanácsadója volt, mint a három Michelin-csillagos La Tante Claire a londoni Berkeley Hotelben, vagy a híres Mirabelle étterem, ahol Madonna és Gwyneth Paltrow is szívesen megfordul. David Collins a Callas Café létrehozásánál behatóan tanulmányozta a budapesti építészettörténetet, így sikerült megidéznie az eredeti miliőt, miközben extravagáns megoldásokat alkalmazott. A végeredmény egy elegáns, különleges enteriőr, amely méltón idézi a múlt századbeli híres kávéházak hangulatát, ugyanakkor a legmodernebb, legtrendibb európai grand cafék közé számít.

Ínyenceknek kötelező!

A David Collins neves ír belsőépítész irányításával létrehozott Callas Bar&Café azonban a nyugat-európai grand cafék és párizsi bisztrók hangulata mellett azok ital- és ételkülönlegességeit is kínálja a betérő vendégeknek: a konyha nemzetközi fogásokra épít különösen gazdag sushikínálattal és figyelemreméltó halválasztékkal, ugyanakkor néhány tradicionális magyar étel is szerepel az étlapon. A kávéház desszertkínálata, amelynek darabjait a Callas saját cukrászdájában frissen készítik minden nap, pedig egyszerűen magáért beszél, hasonlóan a kávéház többek között minőségi borokból és pezsgőkből álló italkínálatához.

Callas Bar&Café
VI. kerület, Budapest, Andrássy út 20.
Telefon: 06(1)354-0954
www.callascafe.hu

Kipróbáltuk!

Kedvenc ételünk:
Libamáj-ízelítő - csokoládéval gőzölt libamáj sárgadinnyével, libamáj créme brulée - előételként, majd Ördöghal korzikai sonkával sütve.
Kedvenc italunk: Egri Bikavér Nagyeged, gróf Buttler Pincészet.
Hangulat: hamisítatlan századfordulói, kifogástalan kiszolgálással, ahol egyaránt kényelmesen érzi magát az, aki egy operaelőadás után tér be ide, de az is, aki egy romantikus vacsorára vagy egy kávéházi beszélgetésre vágyik elegáns környezetben.
Ezt is szeretjük