3 dolog, ami veszélyt jelenthet rád: ilyenkor is légy észnél!

A parti hevében sem szabad elfelejtened, hogy vigyáznod kell magadra és az értékeidre is!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bulizás velejárója, sőt, értelme, hogy elengeded magad, és nem törődsz a külvilággal.

Ám bizonyos mértékben mégis szükség van rá, hogy észnél légy, mert ha nem figyelsz, előfordulhat, hogy rossz véget ér az este.

Lopás

Talán elcsépeltnek tűnik a tanács, hogy vigyázz az értékeidre, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne igaz. A szórakozóhelyeken, tömegközlekedési eszközökön fokozott veszélynek vagy kitéve, mert mindkét hely a zsebtolvajok kedvelt munkaterülete.

Biztosan te sem azzal vagy elfoglalva tánc közben, hogy a táskádat, zsebeidet tapogasd minden percben, de azért jó, ha óvatos vagy. 

Ha nem muszáj, ne vigyél magaddal értéket a parkettre, de őrizetlenül se hagyd a holmidat! Ha kistáskát hordasz, figyelj oda rá, és vagy a kezedben tartsd, vagy a csattal, cipzárral befelé vedd fel, hogy ne lehessen egy mozdulattal kinyitni. 

Ne legyen a hátad mögött a táska, mert olyan módszerrel is próbálkozhatnak a rablók, hogy a szíjat elvágva tulajdonítják el a táskádat. Inkább vedd igénybe a ruhatár szolgáltatásait, és a bilétát tedd biztonságos helyre.

Tudatmódosítók

Egyre több olyan esetről hallani, amikor a szórakozóhelyen bulizó fiatalok italába valaki belecsempészett valami olyan tudatmódosító szert, amitől az áldozat teljesen tudatán kívül került. Szerencsés helyzetben ilyenkor csak kiesik az egész este, és nem emlékszel semmire, ám a legrosszabb esetben még halálos kimenetelű is lehet egy ilyen akció.

Éppen ezért sose hagyd őrizetlenül az italodat, és erre a barátaidat is figyelmeztesd! Az a legjobb, ha csak olyat iszol meg, amit előtted nyitnak ki, vagy te magad is látod, amikor kiöntik a poharadba a pultnál.

Idegenek

A bulikban sokszor köttetnek új ismeretségek, de azért ne bízz meg mindenkiben az első találkozás alkalmával! Ne adj ki magadról olyan információkat, amik bizalmasak, ne add meg a lakcímedet, ne mondj el titkokat, mert nem tudhatod, milyen szándékkal közelít feléd az új ismerős. Inkább légy feleslegesen bizalmatlan, mint túl beszédes, amiből végül baj lehet. 

A legjobb, ha nem maradsz egyedül hosszú időre, hanem mindig van veled egy barátnőd, vagy ha társaságban vagy. A telefonod legyen üzemkész állapotban és kéznél, hogy ha bármi történik, csak tárcsázni kelljen.

Ezt is szeretjük