Ezért ne igyál a bulin: 3 nyomós ok a józanság mellett
Nem csak úgy lehet jól szórakozni egy partin, hogy teljesen kiütöd magad az alkohollal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha buli, akkor ital - ma már sajnos ez a legelterjedtebb hozzáállás a fiatalok körében. Pedig azért, hogy néhány órára megszabadulj a gátlásaidtól, másnap, sőt, helyzettől függően még több nappal később is nagy árat fizetsz.

Elmondjuk, miért nem érdemes részegre inni magad egy partin, és miért próbálj meg józanul szórakozni! Ebben segíthet, ha a barátaid sem isznak túl sokat.

Másnap

A másnaposság az egyik legrosszabb dolog egy alkoholmámorban eltöltött este után. Ha valamennyire észnél vagy, és nem iszol túl nagy mennyiséget, enyhe tünetekkel megúszhatod, de ha tényleg berúgsz, másnap a pokolba fogod kívánni az előző esti énedet, aki egymás után gurította le az italokat.

A fejfájás, gyomorbántalmak és ízületi fájdalmak egyáltalán nem kellemesek, arról nem beszélve, hogy a külsőd sem éppen szalonképes ilyenkor. Egy napot teljesen elpocsékolsz a macskajajból történő lábadozás miatt.

Rosszabb esetben már a buli estéjén elkezdődhet a szenvedés, hiszen a túl sok alkohol hamar kikívánkozik. Ha nem szeretnél rosszul lenni, inkább kerüld el az italt, és élvezd józanul a partit!

Kínos pillanatok

Mivel a visszafogottság alkoholban oldódik, könnyen előfordulhat, hogy olyat teszel, amire józanul soha nem lennél hajlandó - például szerelmet vallasz az elérhetetlen kiszemeltednek, megadod a számod egy olyan srácnak, aki egyáltalán nem tetszik, vagy egyszerűen csak kínosan viselkedsz. Másnap azonban, amikor eszedbe jutnak ezek a pillanatok, valószínűleg legszívesebben elsüllyednél majd. A pénztárcád, a jó híred és a méltóságod sem bánja, ha nem öntesz fel a garatra.

Egyéb következmények

Nem csak az ivás másnapján fogsz elgyötörtnek tűnni, ha minden bulin leiszod magad. Az alkohol öregíti a bőrt, ezért idő előtt ráncosodni kezdhetsz, arról nem beszélve, hogy a mértéktelen fogyasztása rendkívül káros hatással van az egészségedre is. A rendszeres ivás pedig hosszú távon alkoholizmushoz vezet.

Azt sem árt megfontolni, hogy a fiúkra milyen hatással van, ha részeg lányt látnak: a legtöbb pasi nem szereti az ittas csajokat, ezért könnyen elképzelhető, hogy ha látja a kiszemelt, hogy milyen állapotban vagy, le sem áll majd veled. Inkább légy egy kicsit kevésbé feltűnő jelenség, mint hogy valami kínos dologgal hívd fel magadra a figyelmet.

Ezt is szeretjük