A legjobb magyar zenekarok a budai Várban koncerteznek
Szeptemberi program a szüret jegyében!
Remek borok és koncertek várnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén is megrendezik a Budavári Borfesztivált, ahol nagyszerű magyar művészek, előadók műsorát élvezheted. Többek között Ruzsa Magdi is fellép a fesztiválon!

Szeptember 10-étől 14-ig várnak a legjobb hazai előadók. Lesznek új fellépők, illetve számos olyan vendég, aki már nem először zenél a borfesztivál közönségének.

Az első napon, szerdán a PORT.hu színpadon fergeteges koncertet ad az Irie Maffia zenekar, akik a reggae, a hiphop, a rock és a funk határait mossák egybe. A koncert garantálja a felhőtlen kikapcsolódást.

Világzene és népi hangzások

Csütörtökön Bognár Szilvia és az etNoé lép fel egy igazi világzenei produkcióval. A népi dallamok és szövegek hagyományból való kiragadását, modern zenei közegben való önálló életét ismerheti meg a közönség. Az estét a Csík Zenekar felejthetetlen koncertje zárja.

Pénteken az idén 30 éves Makám lép színpadra. Az együttes a hazai zenei élet aktív részeseként évente közel száz koncertet ad. A Borfesztiválon Bognár Szilvia, Szalóki Ági és Lovász Irén társaságában lépnek fel. Az estét Magyarország egyik fiatalon felfedezett, mára már kiforrt személyiségű, többszörös arany- és platinalemezes énekesnője, Rúzsa Magdi koncertje zárja.

Az idei 23. Budavári Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények.

Ismerd meg közelebbről sportoló borászainkat a Budavári Borfesztiválon, és kóstolj finom borokat szeptember 10. és 14. között a budai Vár teraszain! Díszvendég: Olaszország.

A koncertek programját ide kattintva éred el!

Szombaton a Törley Lovagrendi Avatáson sportolók bizonyítják, hogy érdemesek a lovagi cím elnyerésére. Délután a színpadon fellép hazánk egyetlen pop-a'capella együttese, a Fool Moon, mely idén A Dal eurovíziós nemzeti dalválasztó show-ban bekerült a legjobb négy előadó közé. Este a generációk által ismert Benkó Dixieland Band szórakoztatja a közönséget.

Autentikus dallamok és táncok

A borfesztivál utolsó napján, vasárnap a népzenéké és a néptáncé lesz a főszerep. Fellép többek között a Kertész Táncegylet, a Forrás Táncegyüttes, az Alba Regia Táncegyüttes, valamint a Fitos Dezső Társulat. A fesztiválon idén a Ghymes Együttes best of Ghymes koncertjén énekelhetünk együtt.

A rendezvény hangulata minden szegletében magával ragadja a borozgató vendégeket. Az Oroszlános udvar változatos zenei műsoráról a Petőfi Rádió gondoskodik minden nap 19 óráig.

Szüreti felvonulás!

Színes, látványos, táncos-zenés forgatag szőlő- és bortermelő eleink tiszteletére a budai Vár utcáin szeptember 14-én, vasárnap rendezett Szüreti felvonulás - Népzenei és Néptánc Gála ünnepén. Igazi látványosság, ünnepi hangulat, amely a régmúlt szüreti mulatságait idézi fel. A menetet a borrégiókból érkező, egyedi népviseletben pompázó, néptánc- és hagyományőrző együttesek, Magyarország borvidékeinek elöljárói, borrendjeinek, borbarát egyesületeinek tagjai alkotják majd.

Ezt is szeretjük