Tényleg egy ufó látszik a fotón? Íme, a rettegett Bridgewater-háromszög
Az egykori indián temető környékén titokzatos dolgok történnek. Többen ufókat is láttak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van az egyesült államokbeli Massachusetts-ben egy különös, 520 négyzetkilométeren elterülő hely, mely a közelben lakókban félelmet, az ide látogató turisták körében pedig kíváncsiságot ébreszt.

A bridgewateri erdő

A hírhedt Bridgewater-háromszög az utóbbi években annyi paranormális jelenséget látott, hogy a közeli városokból sokan inkább a költözés mellett döntöttek, ugyanis nemcsak titokzatos repülő tárgyakról szólnak a történetek, de egy furcsa lény és az évszázados indián átok is rettegésben tartja az embereket.

A szellemek lakhelye

A terület egyik központja a helyiek körében csak Ördögmocsárként emlegetett Hockomock, melyet még az őslakosok láttak el a hely, ahol a szellemek laknak jelzővel.

A közelben egyébként valaha indián temetkezési hely volt, a legenda pedig bosszúszomjas őslakosokról és elátkozott telepesekről szól, a beszámolók pedig gyakran emlegettek furcsa füstszagot tűz nélkül.

A helyi hiedelem szerint a mocsár területe a gonosz fennhatósága alá tartozik, így csak kevesen merik megközelíteni, a hírek ugyanis rejtélyes halálesetekről számoltak be a mocsár környékére indulók történeteiben.

Az itt élő bennszülöttek évszázadokon át félték és tisztelték a mocsarat, egyfajta próbatételnek számított a környéken szervezett vadászatokon részt venni, a legtöbben ugyanis nem élték túl a kalandot.

Aki pedig mégis visszatért, az egész törzs különös tisztelettel tekintett rá azután.

Földönkívüliek

Az első dokumentált ufómegfigyelés a Bridgewater-háromszögben még 1760. május 10-éről származik, amikor a feljegyzések szerint a terület fölött különös tűzgömböket fedeztek fel, melyek még a napfénynél is jóval erősebb fénnyel világítottak.

A következő adat ennél kicsit hátborzongatóbb, ugyanis 1908-ban, éppen Halloween éjjelén esett meg a helyi újságokban is közölt történet: két férfi utazott egy fogaton Nyugat-Bridgewaterből a központ felé, amikor hajnali három óra körül útjukat állta egy furcsa tárgy. Elmondásuk szerint korábban sosem láttak hasonlót, a mintegy két és fél méter átmérőjű gömb úgy világított, mint egy égitest, csak éppen közvetlen közelségből.

Eltűnt lányról szóló újságcikk a múlt századból
Bridgewaterben készült kép: tényleg ufó?
Út a bridgewateri erdőbe

A gömb körülbelül negyven percig lebegett az orruk előtt, majd egyik pillanatról a másikra eltűnt. Később, a század közepe felé ismét megszaporodtak a különös jelenségek a környéken, és a helyiek még manapság is rendszeresen tapasztalnak hasonlókat Bridgewaterben.

Furcsa lény a mocsárban

Nemcsak a szellemtörténetek vagy a repülő tűzgömbök tartják félelemben a helyieket, többen számoltak be ugyanis egy szőrös óriáslény észleléséről, először a hetvenes években. Az Ördögmocsár környékén már többször fedeztek fel beazonosíthatatlan óriáslábnyomokat a sárban, egy alkalommal pedig maguk a környéken járőröző rendőrök találták szemben magukat a félelmetes jetiszerűséggel.

Azt mesélték, hogy az éjjeli csöndben hirtelen felemelkedett az autójuk hátsó része, ők pedig előrebuktak az ülésen. De az igazi ijedelem csak ezután következett: ahogy az elemlámpával körbepásztázták a kocsit, egy korábban még sosem látott állatot fedeztek fel, aki legnagyobb megdöbbenésükre két lábra állt, és úgy menekült el a mocsár irányába.

Képek: latest-ufo-sighting.net; thebridgewatertriangle.com; bigfootproof.com; home.comcost.net.

Hiszel az ufókban?

Ezt is szeretjük