4 kávés finomság receptje, ami szuper gyorsan elkészül
Nézz új szemmel a kávéra! Receptötletek a Bravostól. (x)
A kávé isteni zamatát nem csak egy bögrét szorongatva lehet átélni. Mennyei kávés recepteket osztunk meg veletek a Bravos segítségével.
Elkápráztathatod a pasidat egy finom, házi készítésű sütivel, anyukádat alkoholmentes, barátnőidet pedig alkoholos kávékülönlegességekkel!Zebra szelet a pasidnak
Hozzávalók 4 főre:
440 g Albert keksz, 4 evőkanál liszt, 2 ek. cukrozatlan kakaópor, 20 dkg kristálycukor, 3 dl tej, 25 dkg margarin, 1 dl feketekávé, 20 ml rum(aroma)
Így készítsd el:
- Tedd fel a tejet forrni!
- Közben keverd össze a lisztet, a kristálycukrot és a kakaót!
- Ha a tej már közel van a forráspontjához, keverd hozzá óvatosan a lisztes keveréket.
- Mihelyst homogén állagú lett, add hozzá a margarint, az előre elkészített kávét és a rumot is.
- Főzd össze a masszát, majd hagyd kissé hűlni!
- Ragaszd össze a kekszeket a krémmel, hogy egy hosszú rudat kapj, majd a maradék krémmel kend be kívülről is a sütit!
- Rakd be egy egész éjszakára a hűtőbe, alufóliával letakarva, majd reggel szeleteld fel ferdén, és máris tálalhatod a zebra sütit!
Joghurtos kávé az anya-lánya beszélgetésekhez
Hozzávalók 2 pohárhoz:
3,5 dl presszókávé, 3,5 dl natúr joghurt, 4 tk. cukor, őrölt fahéj
Így készítsd el:
- A kávét, a joghurtot és a cukrot alaposan turmixold össze!
- Tölts az italt hosszúkás poharakba!
- Díszítsd a tetejét fahéjjal!
Ír kávé a csajoknak
Hozzávalók 1 bögréhez:
3 cl ír whiskey, 1 tk. barna cukor, 5 cl presszókávé, tejszínhab és szerecsendió a tálaláshoz.
Így készítsd el:
- Tölts egy pohárba - létezik speciális ír-kávés pohár is - whiskey-t, adj hozzá barna cukrot, majd gyújtsd meg az italt!
- Folyamatos kevergetés mellett addig karamellizáld, ameddig teljesen felolvad a cukor!
- Ezután engedd fel a kávéval, kanalazz tejszínhabot rá, és díszítsd egy kevés szerecsendióval!
További kávékülönlegességekért keresd fel a Bravos oldalát!
Cappuccinós keksz – Neked!
Hozzávalók 25 darabhoz:
115 g szobahőmérsékletű vaj, 170 g liszt, 120 g barna cukor, 15 g méz, 1 tojás, 3 tk. instant kávé, fél tk. sütőpor, 2 csipet szódabikarbóna, 100 g étcsokoládé, 70 g dió, 1 csipet só.
Így készítsd el:
- Robotgéppel vagy habverővel keverd habosra a vajat és a cukrot, majd add hozzá a 2 teáskanálnyi forró vízben feloldott instant kávét, a tojást, és alaposan dolgozd össze őket.
- Most már szükség lesz mindenképpen a robotgépre: a masszába keverd bele a szódabikarbónás lisztet, a durvára tört diót és az étcsokoládét.
- Folyamatos keverés mellett add hozzá végül a mézet és a sót is.
- Helyezd sütőpapírra a kikevert masszát, majd sodorj egy 3 cm átmérőjű hengert belőle. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben 2 óra hosszat.
- Vágj a hengerből 1 cm széles szeleteket, helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, de számolj azzal, hogy a sütőben kb. másfélszeresére nőnek a kekszek.
- Rakd be a kekszeket 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd légkeveréses módon 14 percig, majd hagyd a sütőrácson kihűlni őket.