Megdöbbentő képek a Föld pusztulásáról
A világ egykor tökéletes hely volt, de az ember mindent megváltoztat. Képeken a hatalmas mértékű pusztítás, ami bolygónkat éri.

Dia

 	Erdőirtás  	A fakitermelés, a mezőgazdasági területek növelése és a városi területek terjedése miatt egyre nagyobb erdőterületeket irtanak ki anélkül, hogy a fákat újratelepítenék. Amellett, hogy ezzel az adott hely teljes élővilágát elpusztítják, a felszabaduló széndioxidnak nem kevés köze van a globális felmelegedéshez.

Erdőirtás

A fakitermelés, a mezőgazdasági területek növelése és a városi területek terjedése miatt egyre nagyobb erdőterületeket irtanak ki anélkül, hogy a fákat újratelepítenék. Amellett, hogy ezzel az adott hely teljes élővilágát elpusztítják, a felszabaduló széndioxidnak nem kevés köze van a globális felmelegedéshez.

Fotó: ecolibris.blogspot.com

Dia

 	Pusztító viharok  	A globális felmelegedés a tudósok szerint világszerte jelentősen növeli majd az extrém időjárási jelenségek intenzitását és számát, közöttük a viharokét, a hurrikánokét és ciklonokét. A kutatások szerint már 1981 óta nagymértékben növekedett a trópusi ciklonok ereje.  	Kapcsolódó cikk: 	Földrengések Magyarországon » 	 

Pusztító viharok

A globális felmelegedés a tudósok szerint világszerte jelentősen növeli majd az extrém időjárási jelenségek intenzitását és számát, közöttük a viharokét, a hurrikánokét és ciklonokét. A kutatások szerint már 1981 óta nagymértékben növekedett a trópusi ciklonok ereje.

Kapcsolódó cikk:
Földrengések Magyarországon »
 

Fotó: www.greatdreams.com

Dia

	Szárazság	A vízkészletek apadása miatt egy friss kutatás szerint 90% a valószínűsége annak, hogy a következő száz éven belül hárommilliárd ember kényszerül elhagyni otthonát, hogy előnyösebb éghajlati körülmények közé költözzön.

Szárazság

A vízkészletek apadása miatt egy friss kutatás szerint 90% a valószínűsége annak, hogy a következő száz éven belül hárommilliárd ember kényszerül elhagyni otthonát, hogy előnyösebb éghajlati körülmények közé költözzön.

Fotó: drreese.wordpress.com

Dia

 	Jégsapkák olvadása  	Az északi és antarktiszi jégtakarók a felmelegedés miatt egyre gyorsabban olvadnak, az itt élő állatok fennmaradását veszélyeztetve, emellett olyan következményeket magukban hordozva, mint a tengerszint emelkedése vagy a Golf-áramlat mozgása. Mindemellett a világ gleccserei is folyamatosan tűnnek el, csakúgy, mint a Kilimandzsáró hótakarója.  	Kapcsolódó cikk: 	Extrém időjárási jelenségek »

Jégsapkák olvadása

Az északi és antarktiszi jégtakarók a felmelegedés miatt egyre gyorsabban olvadnak, az itt élő állatok fennmaradását veszélyeztetve, emellett olyan következményeket magukban hordozva, mint a tengerszint emelkedése vagy a Golf-áramlat mozgása. Mindemellett a világ gleccserei is folyamatosan tűnnek el, csakúgy, mint a Kilimandzsáró hótakarója.

Kapcsolódó cikk:
Extrém időjárási jelenségek »

Fotó: hays.outcrop.org

Dia

	Olajszennyezés	Az elmúlt évtizedek olajkatasztrófái partvidékeket pusztítottak el, és kioltottak minden életet a tengervízben, nem beszélve arról, milyen hatást gyakoroltak a madárkolóniákra. Az olajszennyezés következtében csak az 1970-es évek óta tengeri emlősök és madarak százezrei pusztultak el.

Olajszennyezés

Az elmúlt évtizedek olajkatasztrófái partvidékeket pusztítottak el, és kioltottak minden életet a tengervízben, nem beszélve arról, milyen hatást gyakoroltak a madárkolóniákra. Az olajszennyezés következtében csak az 1970-es évek óta tengeri emlősök és madarak százezrei pusztultak el.

Fotó: filesfromtoni.blogspot.com

Dia

	Fajok a kihalás szélén	Az előrejelzések szerint a felmelegedés miatt 2050-re több mint egy millió faj tűnhet el a Földről, emellett azonban nem csak a klímaváltozás veszélyezteti a kihalófélben lévő állati és növényi populációkat, számtalan helyen módszeresen és illegálisan ölik le őket.

Fajok a kihalás szélén

Az előrejelzések szerint a felmelegedés miatt 2050-re több mint egy millió faj tűnhet el a Földről, emellett azonban nem csak a klímaváltozás veszélyezteti a kihalófélben lévő állati és növényi populációkat, számtalan helyen módszeresen és illegálisan ölik le őket.

Fotó: www.lovelikelightning.com

Dia

 	Korallzátonyok eltűnése  	A felmelegedés és az óceán vizének változásai miatt 2100-ra a korallzátonyok teljes mértékben eltűnhetnek. Mindez számos más fajt is veszélyeztet, melyek túlélését épp ezen zátonyok biztosítják, ez pedig súlyos láncreakciót indíthat be.

Korallzátonyok eltűnése

A felmelegedés és az óceán vizének változásai miatt 2100-ra a korallzátonyok teljes mértékben eltűnhetnek. Mindez számos más fajt is veszélyeztet, melyek túlélését épp ezen zátonyok biztosítják, ez pedig súlyos láncreakciót indíthat be.

Fotó: activistnews.blogspot.com

Dia

 	Tengerszintek emelkedése  	Az Antarktisz és Grönland jégsapkáinak olvadása miatt már most növekszik a tengerszint, különösen az Egyesült Államok keleti partján. Mindemellett számos más nemzetet is érint majd a negatív változás, a Maldív-szigetek vezetése például már az evakuálást fontolgatja.

Tengerszintek emelkedése

Az Antarktisz és Grönland jégsapkáinak olvadása miatt már most növekszik a tengerszint, különösen az Egyesült Államok keleti partján. Mindemellett számos más nemzetet is érint majd a negatív változás, a Maldív-szigetek vezetése például már az evakuálást fontolgatja.

Fotó: everywhereventually.blogspot.com
Ezt is szeretjük
Fotó: