Új szabályokat jelentett be a BKK: sok utasnak kedveznek a változások
A BKK december 15. után is elfogadja a lejáró okmányokat.

ellenorok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

December 15. után is elfogadja a Budapest Közlekedési Központ a veszélyhelyzet idején lejáró, magyar hatóságok által kiállított okmányokat.

A közlekedési társaság közleményében azt írta: a járatokon a veszélyhelyzet megszűnését követő hatvan napig elfogadják a március 11. és július 3. között lejárt, korábban december 15-ig meghosszabbított érvényességi idejű, valamint a november 4-én, vagy ez után lejáró hivatalos okmányokat, így a személyazonosító igazolványokat, útleveleket és kártyaformátumú vezetői engedélyeket.

Az átmeneti szabályok miatt december 15. után néhány hónapig még használhatók a 2019/2020-as tanévre korábban érvényesített diákigazolványok is - emelték ki.

Hozzátették: a veszélyhelyzet alatt és az azt követő 60 napban elfogadhatók azok a diákigazolványt helyettesítő igazolások is a rajtuk szereplő érvényességi idő alatt, amelyeket a tanintézmények elektronikus formában küldtek a diákoknak, és azokat kinyomtatva használták eddig a tanulók.

A veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig szintén elfogadják a március 11. és július 3. között, valamint a második veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, Magyar Államkincstár - vagy a 2015. április 1. és 2017. október 31. között az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - által magasabb összegű családi pótlék, fogyatékossági támogatás vagy vakok személyi járadéka kapcsán kiállított hatósági igazolványokat - írták.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ismertették, hogy a március 11. és június 17. között lejárt nyugdíjas vagy kisgyerekes bérletigazolványok a korábban meghirdetettek szerint csak december 15-ig érvényesek.

November 4-től a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig a lejáró tartózkodási kártyákat, állandó tartózkodási kártyákat - illetve a szabad mozgás és tartózkodás jogát ezek kiállításáig igazoló, papíralapú igazolást -, letelepedési engedélyeket, bevándorlási engedélyeket is érvényesként kell elfogadni - olvasható a közleményben.

Fotók: MTI/Máthé Zoltán

Gyakori tévhitet oszlattak el a tudósok a maszkviselésről

Sokan aggodalmukat fejezték ki a maszkviseléssel kapcsolatban, hiszen úgy gondolták, ez károsítja a szív- és tüdőműködést. Ők most megnyugodhatnak.

Ezt is szeretjük