7 közkedvelt televíziós bemondónő
Emlékszel rájuk?
A bemondónők évtizedeken keresztül köszöntötték a nézőket.

Dia

	Kudlik Júlia	Minden idők egyik legnépszerűbb televíziós személyisége közel 50 éve van a pályán. 19 évesen kezdte karrierjét, mint a Magyar Televízió bemondónője, de később számos műsorban tevékenykedett, mint házigazda. Legismertebb produkciója a Delta volt. 2013-ban kitüntették a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével.

Kudlik Júlia

Minden idők egyik legnépszerűbb televíziós személyisége közel 50 éve van a pályán. 19 évesen kezdte karrierjét, mint a Magyar Televízió bemondónője, de később számos műsorban tevékenykedett, mint házigazda. Legismertebb produkciója a Delta volt. 2013-ban kitüntették a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével.

Dia

	Bay Éva	22 éves volt, mikor a Magyar Televízióhoz került Bay Éva, és az elkövetkező 23 évben ott is maradt. Bemondónőként és műsorvezetőként vált ismertté - nevéhez fűződik a Híradó, az Ablak című magazin, valamint az Ötös- és a Hatoslottó-sorsolás. Jelenleg két helyen is tanítással foglalkozik.	Kapcsolódó képgaléria:	Legendás magyar színésznők »

Bay Éva

22 éves volt, mikor a Magyar Televízióhoz került Bay Éva, és az elkövetkező 23 évben ott is maradt. Bemondónőként és műsorvezetőként vált ismertté - nevéhez fűződik a Híradó, az Ablak című magazin, valamint az Ötös- és a Hatoslottó-sorsolás. Jelenleg két helyen is tanítással foglalkozik.

Kapcsolódó képgaléria:
Legendás magyar színésznők »

Dia

	Endrei Judit	A 60 éves Endrei Judit eredetileg tanárképzőre járt, de 1976-ban, 23 éves korában mégis a Magyar Televízióhoz került, ahol bemondónőként tevékenykedett egészen 1998-ig. Több dokumentumfilm és televíziós műsor készítésében közreműködött, és nagy szívügye a szentendrei kulturális élet.

Endrei Judit

A 60 éves Endrei Judit eredetileg tanárképzőre járt, de 1976-ban, 23 éves korában mégis a Magyar Televízióhoz került, ahol bemondónőként tevékenykedett egészen 1998-ig. Több dokumentumfilm és televíziós műsor készítésében közreműködött, és nagy szívügye a szentendrei kulturális élet.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Dia

	Borbás Mária	A 45 éves Borbás Mária valaha máshogy képzelte el karrierjét: biológia-földrajz, valamint művelődésszervező szakon tanult. A kilencvenes években aztán elvégezte a Magyar Televízió iskoláját, és 1995-2002 között bemondónőként dolgozott. Több műsort is vezetett, például a Játék határok nélkül-t, 2013-ban pedig a digitális átállás reklámarca lett.	Kapcsolódó képgaléria:	A legkedveltebb magyar énekesnők »

Borbás Mária

A 45 éves Borbás Mária valaha máshogy képzelte el karrierjét: biológia-földrajz, valamint művelődésszervező szakon tanult. A kilencvenes években aztán elvégezte a Magyar Televízió iskoláját, és 1995-2002 között bemondónőként dolgozott. Több műsort is vezetett, például a Játék határok nélkül-t, 2013-ban pedig a digitális átállás reklámarca lett.

Kapcsolódó képgaléria:
A legkedveltebb magyar énekesnők »

Fotó: MTVA, Gálos Mihály Samu

Dia


            	Bényi Ildikó
            	Bényi Ildikó 1970-ben született, magyar-orosz szakon diplomázott, majd 23 évesen elkezdte televíziós karrierjét. Bemondónői pályafutásán kívül az Önök kérték című műsor fűződik a nevéhez, valamint rádiós műsorvezetőként is tevékenykedett a kilencvenes években. 

Bényi Ildikó

Bényi Ildikó 1970-ben született, magyar-orosz szakon diplomázott, majd 23 évesen elkezdte televíziós karrierjét. Bemondónői pályafutásán kívül az Önök kérték című műsor fűződik a nevéhez, valamint rádiós műsorvezetőként is tevékenykedett a kilencvenes években. 

Fotó: MTVA, Zih Zsolt

Dia

	Nagy Judit	Nagy Judit bemondónőként kezdte a pályafutását a Magyar televíziónál, majd a kilencvenes évek végén a Híradó hírolvasójává avanzsált, és egészen 2005-ig itt is maradt. 2012-ben saját csokoládékollekcióval jelentkezett, először Valentin-napra, később Anyák napjára is.

Nagy Judit

Nagy Judit bemondónőként kezdte a pályafutását a Magyar televíziónál, majd a kilencvenes évek végén a Híradó hírolvasójává avanzsált, és egészen 2005-ig itt is maradt. 2012-ben saját csokoládékollekcióval jelentkezett, először Valentin-napra, később Anyák napjára is.

Dia

	Jegyes-Tóth Kriszta	Jogi egyetemen szerzett diplomát, mégis klasszikus tévés bemondóként kezdte pályafutását Jegyes-Tóth Kriszta. Híradózott, később pedig ő lett a Nap-kelte egyik műsorvezetője. A Balatoni nyár című műsorban is közreműködik. A mai napig tevékenykedig a Magyar Televíziónál.	Kapcsolódó képgaléria:	A legkedveltebb magyar színpadi színésznők »

Jegyes-Tóth Kriszta

Jogi egyetemen szerzett diplomát, mégis klasszikus tévés bemondóként kezdte pályafutását Jegyes-Tóth Kriszta. Híradózott, később pedig ő lett a Nap-kelte egyik műsorvezetője. A Balatoni nyár című műsorban is közreműködik. A mai napig tevékenykedig a Magyar Televíziónál.

Kapcsolódó képgaléria:
A legkedveltebb magyar színpadi színésznők »

Fotó: MTVA
Ezt is szeretjük
Fotó: