Ezért sikeresebbek a balkezesek: gondoltad, hogy erre is képesek?
A balkezesség évszázadokon keresztül problémának számított, és nem is tudtak az előnyeiről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Föld lakosságának mindössze 10-15%-a balkezes, és bár valóban vannak eltérések köztük és jobbkezes társaik között, szó sincs arról, hogy egyik csoport jobb vagy rosszabb lenne, mint a másik.

Van, amiben a jobbkezeseknek ügyesebbek, és van, amiben a balkezesek: most az utóbbiakat vesszük sorra.

Ezért sikeresek a balkezesek

A balkezeseknél a jobb agyfélteke a domináns, ami kiváló egyensúlyérzékkel és tájékozódási képességgel jár.

Szintén emiatt a balkezeseknek általában remek a térlátásuk, pontosan, határozottan mozognak, ezért kiemelkedően teljesíthetnek az olyan sportágakban, ahol ezen tulajdonságokra szükség van.

Ám nem csak a sportokban jeleskednek, a balkezesek közül sokan rendkívül kreatívak és éles eszűek, mely tulajdonságokhoz még kiváló manipulációs készség is társul.

Így a legtöbb helyzetben hatékonyabban tudják érvényesíteni akaratukat, mint a jobbkezesek - ez lehet az egyik fő oka annak, hogy rengeteg sikeres ember kerül ki közülük.

Ezért gazdagabbak

Egy 2006-os tanulmány rávilágított, hogy a balkezeseknek gyorsabb a reakcióidejük, könnyebben fogják fel az új információkat, és találékonyabbak a problémamegoldás során, mint jobbkezes társaik. Emellett arányaiban több köztük a karrierista, mint a másik csoportban: ezzel magyarázzák a kutatók, hogy a balkezesek 10-15%-kal gazdagabbak, mint a jobbkezesek.

Híres balkezesek

A kutatás eredményeit az a tény is alátámasztja, hogy az eddigi amerikai elnökök négyötöde balkezes volt: köztük a jelenlegi elnök, Barack Obama is az ők táborát erősíti, de ide tartozik például Bill Clinton is. Más területeken is számos sikeres balkezest jegyeznek, a leghíresebbek között van Mark Wahlberg, Brad Pitt, Oprah Winfrey és Bill Gates is.

Ezt is szeretjük