Tavaszi pezsgés, könnyed borok, és elképesztően jó zene
Mi kell még?
Légy újra önfeledt diák, és bulizz egy jót. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavasz nem állítható meg, különösen, ha ilyen vidám déli hévvel ünnepled velünk te is, mint a tavaszi Balkan Partyn szoktuk, április 25-én az Iskolában. Legyél te is újra önfeledt diák, mulassunk egy nagyot együtt, szálljon a faszénen piruló húsok illata az udvaron, kapaszkodjunk egymásba énekelve, dalmát borok által megrészegülten.

Jó szokásunkhoz híven most is szeretnénk bemutatni az est elején egy példamutató kezdeményezést, Biacsi Karolina és restaurátorcsapata döntött úgy, hogy megment az enyészettől egy vajdasági szakrális emléket, a magyarcsernyei Biacsi Pál földbirtokos kápolnáját.

A százéves épület az idő elteltével romos állapotba került, az utolsó pillanatokban érkezett a lelkes fiatal restaurátorok csapata. Karolina, aki maga is csernyei, a restaurálási munkákról, az épületet megálmodó és felépítő Biacsi Pálról és leszármazottairól, akik támogatták a felújítást, régi vajdasági szokás szerint háromnyelvű - magyar, német, szerb - könyvet jelentetett meg Értékmentés a déli végeken címmel. A könyv bemutatásában segítségére lesz dr. Raffay Endre, a Pécsi Tudományegyetem Művészettörténet és Művészetelmélet Tanszékének vezetője.

Kihagyhatatlan koncertek és borok

A következő programmal még délebbre kalauzolunk benneteket, Damir Holoker dalmát és szerémségi borokat fog kóstoltatni, elhozza nekünk a legendás Plavacot a Peljesac-félszigetről, illetve a szerémségi traminit - traminac - és Kapisztrán borát, ugyanis a szerémségi borászok körében tartja magát a hiedelem: azért oly isteniek a szerémi nedűk, mert a derék barátok a török elöl itt rejtették el Kapisztrán sírját, segítve a szőlők szárba szökkenését.   

Maradunk még utána is az Adriánál: a ZlatniGambet - Arany Sekli - vitorlásverseny győzteseinek itt adjuk át a díjakat, Plavaccal koccintva - bor, mámor, Adria.

A déli borok után következhet is az ereszd el a hajam, az újvidéki Nostradamus zenekar érkezik, amely tíz éve járja az exjugoszláv térség színpadait, és több mint ezer fellépésen van túl, a klasszikus exyu dalok a tolmácsolásukban mindig nagy sikert aratnak.

A koncert után sem megyünk haza, DJ Macsity fog a tánctérre vonzani bennünket, reggelig nem is hagyjuk abba a táncot. Azért pihenni lehet néha, a teraszon faszénen a Yu Grill csapata süti majd a pljeskavicát és csevapcsicsát, elhozva az egyik legjobb leskovaci séfet nekünk. A Mlinar sem marad tétlen, ők túros és húsos burekkal támadnak ugyanitt.

Balkan Party
2015. április 25., szombat

Helyszín: Iskola - 1061 Budapest, Hegedű utca 3.
Kapunyitás: 19.30
Könyvbemutató: 20.00 - az Értékmentés a déli végeken című könyv bemutatója, Biacsi Karolina íróval és Raffay Endre művészettörténésszel
Borkóstoló: 21.00 - dalmát és szerémségi borok, Damir Holoker vezetésével
Koncert: 22.30 - Nostradamus
Parti: 00.00 - Yu party - balkáni mulatós zene, DJ Macsity

Balkáni gasztrosarok: pljeskavica és csevapcsicsa a Yu Grilltől és friss túrós és húsos burek a Mlinartól

Belépő: 2000 forint
Diákoknak: 1000 forint
Ezt is szeretjük