Stoppal indult karácsonyozni vidékre Bajnai Gordon
Nagyon rosszul járt
Mini-interjú a karácsonyról Bajnai Gordonnal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A volt miniszterelnök, Bajnai Gordon nem nagyon teszi közszemlére a magánéletét, bár a kampány indulásával ő is megvillantotta érzelmes oldalát egy bulvármagazin hasábjain.

Bajnai szabadidejében nagyon szeret focizni, a Budapesti Labdarúgó-szövetség igazolt játékosa. Karácsonyi mini-interjú sorozatunkban őt is megkérdeztük a család szokásairól.

Mi a legkedvesebb gyermekkori karácsonyi emléke, ami legjobban megdöbbentette vagy amitől meghatódott volna? Például egy rég nem látott családtag betoppanása az ünnepek környékén vagy egy várva várt ajándék?

Gyerekkoromban Baján nálunk mindig háromszor jött a Jézuska. Először otthon a szüleimmel, utána az egyik, majd a másik nagyszülőnél és közben nagy sétát tettünk a decemberi estében.

Melyik a legkellemetlenebb vagy legrosszabb karácsonyi emléke, amikor nem úgy történt a családi program, ahogy elképzelték? (felgyulladt karácsonyfa, nem sikerült vacsora, késések) 

19 évesen egyetemistaként Budapestről Bajára indultam stoppal december 24-én. Reggel 8-kor indultam és délután 4-kor estem be a családi karácsonyi ünnepségre, kilenc fuvarral sikerült hazaérnem.

Mi a család tipikus karácsonyi menetrendje, amitől soha nem szoktak eltérni családi körben és akár sértődés is lenne belőle valamelyik családtag részéről?

24-én kora délután bajai szokás szerint főzök egy „jó halat”. Aztán elmegyünk a gyerekekkel a városba angyalkát nézni. Szoktunk is egyet látni! Mire hazaérünk, megérkezik a Jézuska.

Mi kerül a karácsonyi asztalra Szenteste? Van-e tradicionális menü és ha igen, akkor mi az és a családból kik vesznek részt a főzésben?

Az első fogás az általam főzött bajai halászlé, utána mákos guba, ami csak úgy jó, ha tocsog a tejben és a mézben.

Természetesen nemcsak baloldali politikusokat szerettünk volna megszólaltatni  karácsony kapcsán, de Pálffy Istvánon kívül nem válaszolt kérdéseinkre kormánypárti politikus, hiába kerestük Orbán Viktort, Kocsis Mátét, Rogán Antalt vagy Deutsch Tamást.

Kép forrása: Facebook / Bajnai Gordon

Ezt is szeretjük