Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Április 14-én újra Budapesten a Badacsonyi borvidék. Ezúttal 35 borászat több mint 150-féle bora mellett 15 turisztikai szolgáltató kínálata is várja a látogatókat a New York Palota Róma termében.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek
Április 14-én újra Budapesten a Badacsonyi borvidék. Ezúttal 35 borászat több mint 150-féle bora mellett 15 turisztikai szolgáltató kínálata is várja a látogatókat a New York Palota Róma termében.

A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén, Badacsonyban a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé.

A kiváló borok mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák, hangulatos szállások. Ezt a sokszínű kínálatot idén első alkalommal ismerhetik meg a rendezvény látogatói: a kiállítók közt ott lesznek a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készülnek.

- Garantáljuk, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkoznak az eseményen - mondta Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről. A kóstolón részt vevő borokat ugyanis egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő és a Balaton más és más, mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

Az igazi ínyencek számára ajánlják a szervezők a rendezvényt kísérő két mesterkurzust, neves előadókkal, érdekes témákkal és izgalmas tételekkel. Sánta Zoltán WSET CE, Dip WSET (AIWS), Weinakademiker Úri muri - a Kéknyelűről őszintén című előadásában a badacsonyi Kéknyelű sokszínűségét mutatja be hét tételen keresztül.

Wolf András, a Salon Étterem és a New York Kávéház executive séfje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja, a Séfek Séfe zsűritagja pedig Borok ételekhez vagy ételek borokhoz… címmel mutat be bor- és ételpárosításokat. A válogatott badacsonyi borok mellé az általa kreált falatokat kóstolhatják meg a résztvevők.

Az elmúlt években a rendezvény népszerűségének köszönhetően a látogatószám markánsan növekedett, így kinőtte a gyönyörű kávéházi helyszínt, ezért idén a 400 négyzetméteres Róma terem és annak előtere ad otthont a programnak.

14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. 16 óra után minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló. Belépőjegyek elővételben már válthatók a www.kostolo.badacsony.com oldalon, 6900 forintos áron vagy a helyszínen korlátozott számban, 7900 forintért. Mesterkurzusok jegyárai:

Mesterkurzus - 15:00–16:30, Sánta Zoltán: 3500 forint.

Mesterkurzus - 17:00 18:30, Wolf András: 4900 forint.

Ezt is szeretjük