Folytatódik a kánikula? Ilyen lesz az augusztusi időjárás
Előrejelzés
Vajon milyen időre kell számítani a nyár utolsó hónapjában? Kiderül az előrejelzésből.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az utóbbi időben kedvezett a nyaralóknak az időjárás, rengeteget sütött a nap és igazi hőség volt.

De vajon marad ez a helyzet augusztusban is?

A hónap első fele

Augusztus első hetében lényeges időjárás-változásra nem számíthatunk. Többnyire derült, napos időre számíthatsz, emellett a hét vége felé csak keleten képződik helyenként több gomolyfelhő. Az északkeleti országrészben egy-egy zápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szél főként napközben többfelé élénk lesz.

A hét második felében szikrázó napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de kisebb zápor csak elvétve északkeleten fordul elő. 30-31 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A hét végén igazi strandidőre számíthatsz: a szinte zavartalan napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja. Nem lesz eső. A hőmérséklet tovább emelkedik: néhol ismét 35 fok feletti forróság várható.

Jövő héten tovább tombolhat a forró augusztus: tikkasztó meleg, perzselő napsütés valószínű. Kissé változékonyabb idő leghamarabb 10-étől jöhet.

Budapest legjobb helyei

Használd ki a jó időt, és látogass el a főváros legnépszerűbb pontjaira! Neked melyik a kedvenc helyed Budapesten?

A hónap második fele

Minél későbbi időjárást akarnak megjósolni a meteorológusok, annál kisebb pontossággal tudják behatárolni az eredményeket, így teljesen pontos adatot több hétre előre még nem lehet 100%-os biztossággal meghatározni - különösen az időjárás szeszélyei miatt.

Következtetések persze vannak - a hosszú távú előrejelzések szerint az augusztus túlnyomórészt meleg és napos lesz, és a nappali hőmérséklet végig 30 fok körül mozog majd. A hónap közepe felé lehet néhány esős nap, de ekkor sem hűl le jelentősen a levegő.

Észrevehető hőmérséklet-csökkenésre augusztus vége felé lehet számítani, de ekkor is csak körülbelül 25 fokig kúszik majd vissza a hőmérő higanyszála.

Ezt is szeretjük