Megérkezik az igazi nyár augusztusra: most érdemes nyaralni menni!
Havi előrejelzés
Nézd meg, mit jósolnak a meteorológusok augusztusra!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár már két hónap eltelt az idei nyárból, néhány jobb napot leszámítva még nem volt huzamosabb ideig kánikula és zavartalan strandidő.

Vajon az augusztus elhozza az igazi, várva várt nyári időjárást? Kiderül a havi előrejelzésből!

Augusztus első fele

Augusztus elején, különösen az első napokban még számítani kell záporokra, zivatarokra, az ország több részén viharok is kialakulhatnak. A nappali hőmérséklet 30-33°C fok körül alakul, és várhatóan éjszaka sem kúszik 18°C alá a hőmérő higanyszála.

Az előrejelzés szerint a hónap második hetében végre búcsút inthetünk a változékony időjárásnak, és bár helyenként rövid időre beborulhat az ég, nem kell csapadékra számítani.

A hőmérséklet továbbra is 30-33°C között mozog majd, a kánikulát követően a hónap közepén pedig lehet egy minimális lehűlés, ami azt jelenti, hogy augusztus 15. körül 27°C és 29°C-os nappali hőmérséklet várható, de esőtől továbbra sem kell tartani.

Természeti katasztrófák

A természet és az időjárás néha nagyon kegyetlen és kiszámíthatatlan tud lenni. Nézd meg képeken a legborzasztóbb katasztrófákat, melyek megrázták az egész országot!

A hónap második része

A kisebb lehűlés után ismét melegebb napok jöhetnek, augusztus 20-án és az ezt megelőző és követő napokban már ismér 31°C-ot is mérhetünk majd. Sajnos a jelenlegi előrejelzések szerint az államalapítás ünnepe környékén többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, és a szél is viharossá fokozódhat.

Az ünnep hétvégéjén azonban már újból igazi nyári időjárásra van kilátás, amely már így is marad a hónap végéig. Zavartalan napsütésre és meleg, de nem tikkasztó napokra van kilátás, a hónap vége kisebb lehűlést hoz majd, amikor a nappali átlaghőmérséklet 31°C-ról 25°C-ra csökken. Az éjszakai átlaghőmérséklet augusztus utolsó napjaiban 15°C és 20°C között alakul.

Cikkünk az idokep.hu és a koponyeg.hu információi alapján íródott.

Ezt is szeretjük