10 dolog, amiről soha ne posztolj Facebookon: később megbánnád!
Ne posztolgass felelőtlenül!

Dia

	Magánbeszélgetések	Nem véletlenül létezik a Facebookon lehetőség privát üzenet küldésére - ha szeretnéd megkérdezni a barátnődet, hogy hogy sikerült a tegnapi randija, vagy csak megosztanál vele egy kifejezetten neki szóló információt, akkor használd ezt a szolgáltatást, és ne a falára, vagy a sajátodra posztolj, így sok pletykának elejét veheted.

Magánbeszélgetések

Nem véletlenül létezik a Facebookon lehetőség privát üzenet küldésére - ha szeretnéd megkérdezni a barátnődet, hogy hogy sikerült a tegnapi randija, vagy csak megosztanál vele egy kifejezetten neki szóló információt, akkor használd ezt a szolgáltatást, és ne a falára, vagy a sajátodra posztolj, így sok pletykának elejét veheted.

Dia

 	Összetört szívek  	Lehet, hogy most úgy érzed, segíti a fájdalmadat, ha világgá kürtölöd a bánatodat, vagy felhívod rá mindenki figyelmét, hogy az exed egy hazug alak, aki összetöri a lányok szívét, de hidd el, az első szívfájások elmúlásával kínosnak éreznéd, hogy így kiadtad magad. Sírd ki inkább magad a barátnőid vállán, egy csajos este keretében.  	Kapcsolódó cikk: 	Így szól bele a Facebook a szerelmi életedbe »

Összetört szívek

Lehet, hogy most úgy érzed, segíti a fájdalmadat, ha világgá kürtölöd a bánatodat, vagy felhívod rá mindenki figyelmét, hogy az exed egy hazug alak, aki összetöri a lányok szívét, de hidd el, az első szívfájások elmúlásával kínosnak éreznéd, hogy így kiadtad magad. Sírd ki inkább magad a barátnőid vállán, egy csajos este keretében.

Kapcsolódó cikk:
Így szól bele a Facebook a szerelmi életedbe »

Dia

 	Check-in  	Igen, tudjuk, hogy vicces dolog mindenhonnan bejelentkezni, de a barátaidat az őrületbe kergetheted, ha a a lakás minden zugában létrehozol egy check-in pontot. Arról nem is beszélve, hogy sokak szerint meg van annak a veszélye, ha folyton bejelentkezel: így ugyanis könnyebb préda lehetsz például bizonyos bűnözőknek, akik a neten vadásznak a zsákmányuk után.

Check-in

Igen, tudjuk, hogy vicces dolog mindenhonnan bejelentkezni, de a barátaidat az őrületbe kergetheted, ha a a lakás minden zugában létrehozol egy check-in pontot. Arról nem is beszélve, hogy sokak szerint meg van annak a veszélye, ha folyton bejelentkezel: így ugyanis könnyebb préda lehetsz például bizonyos bűnözőknek, akik a neten vadásznak a zsákmányuk után.

Dia

	Bizalmas infók	Hallottál egy új pletykát a barátnődtől, egy tanárodtól, vagy a munkahelyen, ahol gyakornok vagy? Nagy lehet a kísértés, hogy megszellőztesd a Facebookon, de semmiképpen se tedd, még nevek és pontos adatok nélkül sem, hiszen így könnyen eljátszhatod mások bizalmát, és kellemetlen szituációba keveredhetsz.

Bizalmas infók

Hallottál egy új pletykát a barátnődtől, egy tanárodtól, vagy a munkahelyen, ahol gyakornok vagy? Nagy lehet a kísértés, hogy megszellőztesd a Facebookon, de semmiképpen se tedd, még nevek és pontos adatok nélkül sem, hiszen így könnyen eljátszhatod mások bizalmát, és kellemetlen szituációba keveredhetsz.

Dia

	Durva bulik	Alkoholmámor, egy éjszakás kalandok és késői kimaradások: nem akarunk ezeknek a veszélyeiről papolni neked, de, ha be is csúszik egy-egy görbe este, azt legalább a Facebookon ne osszd meg, főleg ne kép formájában, mert később felhasználhatják ellened.

Durva bulik

Alkoholmámor, egy éjszakás kalandok és késői kimaradások: nem akarunk ezeknek a veszélyeiről papolni neked, de, ha be is csúszik egy-egy görbe este, azt legalább a Facebookon ne osszd meg, főleg ne kép formájában, mert később felhasználhatják ellened.

Dia

	Családi zűrök	Mivel egy fedél alatt éltek, valószínűleg tudsz olyasmit a szüleidről vagy a testvéredről, ami nem tartozik másokra, mégsem tanácsos egy otthoni balhé után a Facebookon kiteregetni a családi szennyest, hogy még jobban elmérgesítsd az otthoni viszonyt. Ha egy kis összeveszésnél nagyobb a baj, és valóban segítségre van szükséged, akkor persze ne hallgass, de ilyenkor se a közösségi oldaltól várj segítséget: fordulj inkább egy tanárodhoz vagy egy családsegítő szervezethez.	Kapcsolódó cikk:	Szülők a Facebookon »

Családi zűrök

Mivel egy fedél alatt éltek, valószínűleg tudsz olyasmit a szüleidről vagy a testvéredről, ami nem tartozik másokra, mégsem tanácsos egy otthoni balhé után a Facebookon kiteregetni a családi szennyest, hogy még jobban elmérgesítsd az otthoni viszonyt. Ha egy kis összeveszésnél nagyobb a baj, és valóban segítségre van szükséged, akkor persze ne hallgass, de ilyenkor se a közösségi oldaltól várj segítséget: fordulj inkább egy tanárodhoz vagy egy családsegítő szervezethez.

Kapcsolódó cikk:
Szülők a Facebookon »

Dia

	Szív küldi szívnek	Lehet, hogy teljesen odavagytok egymásért a pasiddal, és apró figyelmességekkel halmozzátok el egymást, de ezt inkább privát üzenet formájában tegyétek: egyrészt, mert hamar a barátaitok agyára mentek, ha romantikus dalokkal posztoljátok tele az üzenőfalat, másrészt, ha valami folytán mégis véget ér a szerelem, szörnyen kínossá válnak az egykor meghatónak tűnő posztok.

Szív küldi szívnek

Lehet, hogy teljesen odavagytok egymásért a pasiddal, és apró figyelmességekkel halmozzátok el egymást, de ezt inkább privát üzenet formájában tegyétek: egyrészt, mert hamar a barátaitok agyára mentek, ha romantikus dalokkal posztoljátok tele az üzenőfalat, másrészt, ha valami folytán mégis véget ér a szerelem, szörnyen kínossá válnak az egykor meghatónak tűnő posztok.

Dia

 	Szitkozódások  	Kidobott a pasid? Igazságtalan volt egy tanárod? A nővéred tönkretette a kedvenc blúzodat? Ne a Facebookon töltsd ki a haragodat! Az ilyen konfliktusokat jobb személyesen megbeszélni - miután lehiggadtál -, különben az illető úgy érezheti, a háta mögött beszéled ki.  	Kapcsolódó cikk: 	Idegesítő Facebook »

Szitkozódások

Kidobott a pasid? Igazságtalan volt egy tanárod? A nővéred tönkretette a kedvenc blúzodat? Ne a Facebookon töltsd ki a haragodat! Az ilyen konfliktusokat jobb személyesen megbeszélni - miután lehiggadtál -, különben az illető úgy érezheti, a háta mögött beszéled ki.

Kapcsolódó cikk:
Idegesítő Facebook »

Dia

	Időjárásjelentés	Sokak szerint az egyik legidegesítőbb poszt, amikor valaki az időjárásról ad hírt - ez főleg akkor bosszantó, ha egyszerre ötven barátod teszi. Hidd el, ha az ismerőseid tudni akarják, esik-e az eső, majd kinéznek az ablakon. Ha egyszerűen nem tudod megállni, hogy még erről is azonnal posztolj, könnyen azt veheted észre, hogy megcsappant az ismerőseid száma.

Időjárásjelentés

Sokak szerint az egyik legidegesítőbb poszt, amikor valaki az időjárásról ad hírt - ez főleg akkor bosszantó, ha egyszerre ötven barátod teszi. Hidd el, ha az ismerőseid tudni akarják, esik-e az eső, majd kinéznek az ablakon. Ha egyszerűen nem tudod megállni, hogy még erről is azonnal posztolj, könnyen azt veheted észre, hogy megcsappant az ismerőseid száma.

Dia

	Pikáns fotók	Lehet, hogy jópofa dolognak tűnik megosztani magadról azokat a képeket, amiken annyira eszméletlenül jól nézel ki alig semmiben, de nem árt, ha észbe vésed: ami egyszer felkerült a netre, az ott is marad. Ugye, nem kell magyaráznunk, mennyire kínos lenne, ha a következő barátod, egy tanárod vagy, mondjuk, az apukád egyszer csak szembe találná magát a fényképeiddel?

Pikáns fotók

Lehet, hogy jópofa dolognak tűnik megosztani magadról azokat a képeket, amiken annyira eszméletlenül jól nézel ki alig semmiben, de nem árt, ha észbe vésed: ami egyszer felkerült a netre, az ott is marad. Ugye, nem kell magyaráznunk, mennyire kínos lenne, ha a következő barátod, egy tanárod vagy, mondjuk, az apukád egyszer csak szembe találná magát a fényképeiddel?

Blog.hu ajánló
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: