Így élték meg az állatok a nagy hőhullámokat: nem csak az embereknek volt szenvedés
Az idei nyár a hatalmas hőhullámokról szólt, amit az állatok is nehezen viseltek.

állatok-melegben-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2021 nyarát nem igazán jellemezték a hideg napok, szinte az egész világon rekordok dőltek meg, Magyarországon 120 éve nem volt ennyire meleg a nyár. A jelenség egyik oka egyértelműen a klímaváltozás, a szakértők szerint fel kell készülnünk arra, hogy ez már egyre gyakoribb lesz, és néhány év múlva már teljesen általánossá válhatnak az ennyire meleg nyarak.

A kánikulában mindenkinek javasolt, hogy maradjon zárt, hűtött helyen, de ha muszáj kimenni a szabadba, akkor is keressünk árnyékos helyet, és a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízfogyasztás is rendkívül fontos. Ám ilyenkor nemcsak magunkról, hanem az állatokról is gondoskodni kell, hiszen őket legalább annyira megviseli a nagy hőség, mint minket.

Az állatok számára is nehezen volt elviselhető a nagy meleg

Az állatok természetesen ösztönösen is tudják, hogyan védekezzenek a nagy meleg ellen, hiszen ők is a hűvösebb, árnyékos helyeket keresik, és próbálják magukat gyakran frissíteni, ám néha egy kis segítség hatalmas megkönnyebbülést jelenthet nekik, és felelős állattartóként kötelességük is a gazdiknak erről gondoskodni. 

(Képek forrása: Reddit)

Ezt is szeretjük