8 fontos sminkeszköz, amit mindig magadnál kell tartanod
Szerezz be pár alapvető cuccot, ami a tökéletes sminkhez kell, és vidd magaddal őket mindenhová!

Dia

	Korrektor	Egy jó minőségű korrektorral eltüntetheted a szemed alatti karikákat, vagy az apróbb bőrhibákat, kisebb pattanásokat, vagy az az után maradt pirosodást. Ha alapvetően nem problémás a bőröd, a hétköznapokon fölösleges alapozóval terhelned az arcodat, elég, ha korrektort használsz.

Korrektor

Egy jó minőségű korrektorral eltüntetheted a szemed alatti karikákat, vagy az apróbb bőrhibákat, kisebb pattanásokat, vagy az az után maradt pirosodást. Ha alapvetően nem problémás a bőröd, a hétköznapokon fölösleges alapozóval terhelned az arcodat, elég, ha korrektort használsz.

Dia

 	Alapozó 	A fontos alkalmakra, illetve , ha problémás a bőröd, használj alapozót. Eloszlathatod a kezeddel is, de ecsettel vagy szivaccsal könnyebb dolgod lesz, és így annak is kisebb a valószínűsége, hogy csíkos lesz a sminked. Az alapozót ne a kezeden, hanem az arcodon próbáld ki, mielőtt megveszed, mert itt egy árnyalattal világosabb lehet a bőröd. Sminkeléskor ügyelj rá, hogy a hajtőnél és a fülek mellett is eldolgozd az alapozót, és kicsit húzd be az állad alá is, különben maszkszerű lesz a hatás. 	Kapcsolódó cikk: 	Alapozó, korrektor, púder helyes használata »

Alapozó

A fontos alkalmakra, illetve , ha problémás a bőröd, használj alapozót. Eloszlathatod a kezeddel is, de ecsettel vagy szivaccsal könnyebb dolgod lesz, és így annak is kisebb a valószínűsége, hogy csíkos lesz a sminked. Az alapozót ne a kezeden, hanem az arcodon próbáld ki, mielőtt megveszed, mert itt egy árnyalattal világosabb lehet a bőröd. Sminkeléskor ügyelj rá, hogy a hajtőnél és a fülek mellett is eldolgozd az alapozót, és kicsit húzd be az állad alá is, különben maszkszerű lesz a hatás.

Kapcsolódó cikk:
Alapozó, korrektor, púder helyes használata »

Dia

	Púder	A púder tartósabbá teszi az alapozót, és különösen jó szolgálatot tesz, ha a bőröd hajlamos a fényesedésre, ugyanis valamennyit képes felszívni a nedvessgből. Soha ne a púderek mellé adott kis szovacsot használd a felvitelhez, inkább egy nagy méretű ecsetet: így könnyebb eloszlatni a púdert, amiből mindenhová egy egészen kevés is elegendő. Laza, könnyű mozdulatokkal vidd fel, ne nyomkodd bele az alapozóba!

Púder

A púder tartósabbá teszi az alapozót, és különösen jó szolgálatot tesz, ha a bőröd hajlamos a fényesedésre, ugyanis valamennyit képes felszívni a nedvessgből. Soha ne a púderek mellé adott kis szovacsot használd a felvitelhez, inkább egy nagy méretű ecsetet: így könnyebb eloszlatni a púdert, amiből mindenhová egy egészen kevés is elegendő. Laza, könnyű mozdulatokkal vidd fel, ne nyomkodd bele az alapozóba!

Dia

	Pirosító	A pirosító üdébbé és egészségesebbé teszi az arcodat. Ha világos a bőröd, használj halvány, rózsás árnyalatot, a terrakottás szín csak a napbarnította bőrön mutat jól. A pirosítót a púderhez hasonlóan nagy méretű ecsettel érdemes felvinni. Azt, hogy hol van a helye, egy egyszerű trükkel megállapíthatod: mosolyogj a tükör előtt, és ahol az almácskáid kiemelkednek, oda kell koncentrálnod a pirosítóval is.

Pirosító

A pirosító üdébbé és egészségesebbé teszi az arcodat. Ha világos a bőröd, használj halvány, rózsás árnyalatot, a terrakottás szín csak a napbarnította bőrön mutat jól. A pirosítót a púderhez hasonlóan nagy méretű ecsettel érdemes felvinni. Azt, hogy hol van a helye, egy egyszerű trükkel megállapíthatod: mosolyogj a tükör előtt, és ahol az almácskáid kiemelkednek, oda kell koncentrálnod a pirosítóval is.

Dia

 	Szemceruza 	A szemceruzával az alsó és a felső szempilláid tövét is kihúzhatod, ettől a pillák sűrűbbnek tűnnek, a szemed pedig hangsúlyosabb lesz. Mindenképpen vízállót használj, különben könnyen elmaszatolódik. 	Kapcsolódó cikk: 	Gyors sminktippek »

Szemceruza

A szemceruzával az alsó és a felső szempilláid tövét is kihúzhatod, ettől a pillák sűrűbbnek tűnnek, a szemed pedig hangsúlyosabb lesz. Mindenképpen vízállót használj, különben könnyen elmaszatolódik.

Kapcsolódó cikk:
Gyors sminktippek »

Dia

	Szempillaspirál	Van, ami dúsít, van, ami hosszabbít, és olyan is, ami természetes ívet ad. Válaszd ki azt, amelyikre leginkább szükséged van, de mindenképpen jó minőségűt használj, amit egy rétegben is elég felvinni, mert a többször átkent szempillák könnyen összecsomósodhatnak. Ha szükséges, használhatsz vízálló szempillaspirált is, ehhez azonban mindenképpen be kell szerezned egy kétfázizú sminklemosót is.

Szempillaspirál

Van, ami dúsít, van, ami hosszabbít, és olyan is, ami természetes ívet ad. Válaszd ki azt, amelyikre leginkább szükséged van, de mindenképpen jó minőségűt használj, amit egy rétegben is elég felvinni, mert a többször átkent szempillák könnyen összecsomósodhatnak. Ha szükséges, használhatsz vízálló szempillaspirált is, ehhez azonban mindenképpen be kell szerezned egy kétfázizú sminklemosót is.

Dia


            	Szemhéjpúder
            	Az élénk, vidám színek remekül mutatnak, ha buliba készülsz, de egy lágy bézs, vagy fényes szatén árnyalat a hétköznapokban is élénkebbé és ragyogóbbá teszi a tekintetedet, anélkül, hogy tolakodó lenne. Ha egy kevés alapozót teszel a szemhéjadra, a púder is tovább fent marad, de a krémes állagú szemhéjfestékek önmagukban is tartósabak.
            	Kapcsolódó cikk:
            	Házi szemhéjfesték »

Szemhéjpúder

Az élénk, vidám színek remekül mutatnak, ha buliba készülsz, de egy lágy bézs, vagy fényes szatén árnyalat a hétköznapokban is élénkebbé és ragyogóbbá teszi a tekintetedet, anélkül, hogy tolakodó lenne. Ha egy kevés alapozót teszel a szemhéjadra, a púder is tovább fent marad, de a krémes állagú szemhéjfestékek önmagukban is tartósabak.

Kapcsolódó cikk:
Házi szemhéjfesték »

Dia

	Szájfény	A szájfény előnye a rúzzsal szemben, hogy sokkal könnyebb használni, nem kell attól félned, hogy elmozdul a helyéről, és napközben is bármikor egyszerűen, akár még tükör nélkül is megigazíthatod. Ráadásul egy könnyű, gyümölcsszínű szájfényt akár a suliban is viselhetsz, míg egy erős színű rúzs ide talán már túlzás lenne.

Szájfény

A szájfény előnye a rúzzsal szemben, hogy sokkal könnyebb használni, nem kell attól félned, hogy elmozdul a helyéről, és napközben is bármikor egyszerűen, akár még tükör nélkül is megigazíthatod. Ráadásul egy könnyű, gyümölcsszínű szájfényt akár a suliban is viselhetsz, míg egy erős színű rúzs ide talán már túlzás lenne.

Blog.hu ajánló
Szerző: Zabolai Margit E.
Fotó: