Az ezerarcú Afrikát fotózta a férfi 15 éven át: megmutatta kedvenc képeit
A londoni üzletember fogta magát, és Afrikába költözött, ahol fantasztikus képeket készített az ősi kontinens vadregényes tájairól.

afrika nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Peter Delaney egyik nap a Nemzeti Történelmi Múzeumban tett látogatása során véletlenül rossz terembe tévedt. Nagy meglepetésére a BBC Év Vadvilágfotósa kiállításába ütközött.

Teljesen lebilincselték a győztes fotók. Olyan világba vezették a képek, ahová soha nem nyert betekintést korábban. Teljesen elbűvölték, magával ragadták a megörökített pillanatok.

Londonból Afrikába

- Minden évben elmegyek megnézni. Először még csak nem is sejtettem, milyen hatással lesznek a fotók rám. Már 15 éve Londonban dolgoztam egy vállalat pénzügyi szektorában, de hiányzott a harmónia az életemből. Ha az volt a jin, a vadvilág fotózása lett a jang, kiegészített. Aztán felmondtam.

- 2005-ben Afrika egy teljesen új fejezetet nyitott az életemben. A kontinens mérete és táji adottságai lenyűgözőek. A Bwingi erdőségen át a Kilimandzsáró hegyén keresztül a piros dűnés Kalahári-sivatagig Afrika ezer arcát mutatja meg. Talán klisének hangzik, de igaz, a fotózás lett az életem. Mindegy, hol vagyok, képeket készítek. Megtanultam, hogyan lássam máshogy a világot, minden más megvilágítást kapott. 

A BBC Év Vadvilágfotósa kiállítás teljesen felforgatta Peter Delaney életét, azóta már háromszor megnyerte a fődíjat - a képek magukért beszélnek.

(Képek forrása: BoredPanda, borítókép forrása: Getty Images Hungary, Facebook ajánlókép forrása: BoredPanda)

Ezt is szeretjük