Az ezerarcú Afrikát fotózta a férfi 15 éven át: megmutatta kedvenc képeit
A londoni üzletember fogta magát, és Afrikába költözött, ahol fantasztikus képeket készített az ősi kontinens vadregényes tájairól.

afrika nyitó
beauty and style
Top olvasott cikkek

Peter Delaney egyik nap a Nemzeti Történelmi Múzeumban tett látogatása során véletlenül rossz terembe tévedt. Nagy meglepetésére a BBC Év Vadvilágfotósa kiállításába ütközött.

Teljesen lebilincselték a győztes fotók. Olyan világba vezették a képek, ahová soha nem nyert betekintést korábban. Teljesen elbűvölték, magával ragadták a megörökített pillanatok.

Londonból Afrikába

- Minden évben elmegyek megnézni. Először még csak nem is sejtettem, milyen hatással lesznek a fotók rám. Már 15 éve Londonban dolgoztam egy vállalat pénzügyi szektorában, de hiányzott a harmónia az életemből. Ha az volt a jin, a vadvilág fotózása lett a jang, kiegészített. Aztán felmondtam.

- 2005-ben Afrika egy teljesen új fejezetet nyitott az életemben. A kontinens mérete és táji adottságai lenyűgözőek. A Bwingi erdőségen át a Kilimandzsáró hegyén keresztül a piros dűnés Kalahári-sivatagig Afrika ezer arcát mutatja meg. Talán klisének hangzik, de igaz, a fotózás lett az életem. Mindegy, hol vagyok, képeket készítek. Megtanultam, hogyan lássam máshogy a világot, minden más megvilágítást kapott. 

A BBC Év Vadvilágfotósa kiállítás teljesen felforgatta Peter Delaney életét, azóta már háromszor megnyerte a fődíjat - a képek magukért beszélnek.

(Képek forrása: BoredPanda, borítókép forrása: Getty Images Hungary, Facebook ajánlókép forrása: BoredPanda)

Ezt is szeretjük