Ezeket a papírokat mindenkinek meg kell kapnia február közepéig: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hívta fel a figyelmet
NAV: a napokban kell megkapni az adóbevallási tervezet ellenőrzéséhez szükséges igazolásokat.

hivatalos-level
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Február közepéig mindenkinek meg kell kapnia a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, amelyekkel ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés - közölte az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A munkáltatók, kifizetők úgynevezett összesített igazolást állítanak ki a dolgozóiknak a tavalyi kifizetésekről, juttatásokról - M30-as igazolás -, valamint ha volt ilyen, a kedvezményre és rendelkezésre jogosító összegekről - ismertették a közleményben. Az összesített igazolást idén február 1-jéig, a kedvezményekre, rendelkezésekre jogosító igazolást pedig február 15-ig kell mindenkinek megkapnia - tették hozzá.

A NAV felhívta a figyelmet arra, hogy a dokumentumokat meg kell őrizni, mert március 15-e után, amikortól már megtekinthető lesz az adóhivatal által elkészített adóbevallási tervezet, ezek alapján egyeztethetőek az adatok, illetve érvényesíthető az adó-visszatérítés. A NAV eSZJA oldalán minden szja-bevallási információ elérhető, emellett az intézmény folyamatosan közzéteszi az aktuális tudnivalókat, a bevallási tervezettel kapcsolatos határidőket és teendőket - tájékoztattak.

Fotók: Getty Images

Milyen betegségek esetén igényelhető adókedvezmény?

Idén több mint 100 ezer, pontosan 100 440 forint összegű adókedvezmény igényelhető éves szinten súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek fennállása esetén, de a támogatás körébe beletartoznak a gyakori egészségügyi problémák is.

Ezt is szeretjük