Ezt a papírt ne felejtsd el az adóbevallásodhoz csatolni: már csak ma teheted meg
Még van néhány órád, ha nem intézted el.

alair
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó - szja - bevallást - mondta Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - NAV - adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán. A NAV arra is felhívta a figyelmet, hogy az szja 1+1%-áról is már csak hétfőn lehet rendelkezni. A szóvivő kifejtette: az ügyfélkapuval nem rendelkezők hétfőn este hatig az ügyfélszolgálaton, illetve éjfélig postán is beadhatják határidőn belül a személyi jövedelemadó bevallást.

Emlékeztetett arra, hogy az idén először a NAV 4 millió szja-bevallási tervezetet készített el az adózóknak a munkáltatótól kapott adatokból. Szerinte a tervezet legfeljebb hiányos lehet, amit éjfélig korrigálhatnak az adózók az ügyfélkapun, a határidő lejárta után pedig a hiányosan bevallók - például kedvezményt nem érvényesítők - önellenőrzésen javíthatnak. Kis Péter András felhívta a figyelmet arra, hogy hétfőn napközben még lehet ügyfélkaput nyitni, amin éjfélig beküldhető a bevallás.

A NAV felhívta a figyelmet: a bevalláshoz segítséget nyújtanak az ügyfélszolgálatokon, illetve az általános tájékoztató rendszerben a 06-40/42-42-42-es számon este 6 óráig.

A NAV az MTI-hez eljuttatott közleményében arra is kitért, hogy az szja 1+1%-áról is már csak éjfélig lehet rendelkezni. Akik már korábban benyújtották bevallásukat, de nem rendelkeztek civil szervezet, egyház vagy a Nemzeti Tehetségprogram javára, azok utólag, a bevallástól függetlenül is megtehetik a 16EGYSZA nyomtatvány postázásával, illetve a webes felületen keresztül - közölte az adóhatóság.

Ezt is szeretjük