Fontos tudnivalókat közölt a NAV: már csak két hét van a határidőig
A NAV ismertetett mindent, amit az adó 1%-ának felajánlásához tudni kell.

laptop
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - NAV - az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a befizetett adó 1+1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként a "20EGYSZA" lapon. A legegyszerűbben rendelkezni KAÜ-azonosítóval, a NAV webes kitöltő programján keresztül lehet - emlékeztettek. Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak.

A NAV a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre felajánlás tehető. A vallási közösségek technikai számára szóló korábbi nyilatkozatot a NAV automatikusan figyelembe veszi mindaddig, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik kedvezményezettet, vagy a korábbi nyilatkozatát vissza nem vonja.

A cikk az ajánló után folytatódik

A civil kedvezményezett és a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást - tették hozzá. Az adózók a nyilatkozaton jelezhetik, hogy a nevüket és elérhetőségüket a megjelölt civil kedvezményezettel közölheti-e a NAV, vagy sem - derül ki a közleményből.

Fotók: Getty Images

Komoly hiányosságra mutatott rá az Állami Számvevőszék elemzése

Erősíteni kell a lakosság öngondoskodással összefüggő ismereteit és képességét - hívta fel a figyelmet az Állami Számvevőszék.

Ezt is szeretjük