Képeken a világ legbefolyásosabb női
Az alábbi nők mind olyat tettek le az asztalra, ami dicséretes.

Dia

 	Angela Merkel 	Angela Merkel 2005 óta német kancellár. Merkelnek természettudományos doktorija van, 1994 és 1998 között környezet-, természetvédelmi és a reaktorok biztonságáért felelős miniszter is volt. 1977 és 1982 között Ulrich Merkel felesége volt, a mai napig az ő nevét viseli - eredetileg Angela Kashnerként látta meg a napvilágot. 1998-ban Joachim Sauerrel, a Humboldt Egyetem professzorával kötött házasságot.

Angela Merkel

Angela Merkel 2005 óta német kancellár. Merkelnek természettudományos doktorija van, 1994 és 1998 között környezet-, természetvédelmi és a reaktorok biztonságáért felelős miniszter is volt. 1977 és 1982 között Ulrich Merkel felesége volt, a mai napig az ő nevét viseli - eredetileg Angela Kashnerként látta meg a napvilágot. 1998-ban Joachim Sauerrel, a Humboldt Egyetem professzorával kötött házasságot.

Fotó: wikipedia, Cropbot

Dia

 	Hillary Clinton 	Hillary Clinton - született Hillary Diane Rodham - nevét legtöbben Bill Clinton feleségeként ismerték meg, pedig Hillary mögött is szép karrierr áll: jogászként például részt vett a Richard Nixon ellen felhozott bizonyítékok összeállításában és esélyes demokrata jelöltként vett részt a 2008-as elnökválasztáson, ám végül alul maradt Barack Obamával szemben. 2009 és 2013 között az USA külügyminisztere.

Hillary Clinton

Hillary Clinton - született Hillary Diane Rodham - nevét legtöbben Bill Clinton feleségeként ismerték meg, pedig Hillary mögött is szép karrierr áll: jogászként például részt vett a Richard Nixon ellen felhozott bizonyítékok összeállításában és esélyes demokrata jelöltként vett részt a 2008-as elnökválasztáson, ám végül alul maradt Barack Obamával szemben. 2009 és 2013 között az USA külügyminisztere.

Fotó: wikipedia, Gage

Dia

 	Dilma Rouseff 	Brazília első női elnöke. Dilma fiatalon csatlakozott egy marxista gerillamozgalomhoz, hogy a katonai diktatúra ellen harcoljon. 1970 és 1972 között börtönben volt, ahol állítólag meg is kínozták. Szabadulása után részt vett a demokratikus párt megalakításában, 2000-ben pedig csatlakozott a brazil munkáspárthoz. 2002-ben választották elnökké. 	Kapcsolódó cikk: 	3 furcsa társadalom, ahol csak a nőknek van szavuk »

Dilma Rouseff

Brazília első női elnöke. Dilma fiatalon csatlakozott egy marxista gerillamozgalomhoz, hogy a katonai diktatúra ellen harcoljon. 1970 és 1972 között börtönben volt, ahol állítólag meg is kínozták. Szabadulása után részt vett a demokratikus párt megalakításában, 2000-ben pedig csatlakozott a brazil munkáspárthoz. 2002-ben választották elnökké.

Kapcsolódó cikk:
3 furcsa társadalom, ahol csak a nőknek van szavuk »

Fotó: wikipedia, Felipe Menegaz

Dia

	Indra Nooyi	Indiai születésű amerikai üzleti vezető. Jelenleg az elnőke és vezérigazgatója a Pepsico-nak, a világ második legnagyobb élelmiszer- és italvállalatának. Több egyetemtől is megkapta a tiszteletbeli doktori címet, az indiai kormány pedig Padma Bhushannal tüntette ki, ami az ország harmadik legrangosabb civil kitüntetése. Indra Nooyi Connecticutban él férjével, Rajkantilal Nooyival és két lányukkal.

Indra Nooyi

Indiai születésű amerikai üzleti vezető. Jelenleg az elnőke és vezérigazgatója a Pepsico-nak, a világ második legnagyobb élelmiszer- és italvállalatának. Több egyetemtől is megkapta a tiszteletbeli doktori címet, az indiai kormány pedig Padma Bhushannal tüntette ki, ami az ország harmadik legrangosabb civil kitüntetése. Indra Nooyi Connecticutban él férjével, Rajkantilal Nooyival és két lányukkal.

Fotó: wikipedia

Dia

 	Sheryl Sandberg 	A negyvenes éveiben járó nő napjaink talán egyik legjelentősebb véleményformáló és közösségi oldalának, a Facebooknak az ügyvezető igazgatója. Washington D.C.-ben született, a középiskolát Izraelben végezte el, diplomáját pedig a Harvardon szerezte - kitűnő eredménnyel. Marc Zuckerberggel egy karácsonyi partin találkozott, aki a Google-től csábította el a Facebookhoz. 2004 óta házas, férje David Goldberg, egy amerikai webes cég vezérigazgatója.

Sheryl Sandberg

A negyvenes éveiben járó nő napjaink talán egyik legjelentősebb véleményformáló és közösségi oldalának, a Facebooknak az ügyvezető igazgatója. Washington D.C.-ben született, a középiskolát Izraelben végezte el, diplomáját pedig a Harvardon szerezte - kitűnő eredménnyel. Marc Zuckerberggel egy karácsonyi partin találkozott, aki a Google-től csábította el a Facebookhoz. 2004 óta házas, férje David Goldberg, egy amerikai webes cég vezérigazgatója.

Fotó: wikipedia, Scanlan

Dia

 	Melinda Gates 	Bill Gates felesége informatikából és közgazdaságtanból szerzett diplomát, mielőtt a Microsofthoz került. Több multimédiás eszköz feljesztésében is részt vett. Férjével együtt létrehozták a Bill & Melinda Gates Alapítványt, melynek elsődleges célja az egészségügy támogatása és a szegénység visszaszorítása. 	Kapcsolódó cikk: 	Így gyorsítsd fel a számítógépet »

Melinda Gates

Bill Gates felesége informatikából és közgazdaságtanból szerzett diplomát, mielőtt a Microsofthoz került. Több multimédiás eszköz feljesztésében is részt vett. Férjével együtt létrehozták a Bill & Melinda Gates Alapítványt, melynek elsődleges célja az egészségügy támogatása és a szegénység visszaszorítása.

Kapcsolódó cikk:
Így gyorsítsd fel a számítógépet »

Fotó: wikipedia, Martin H.

Dia

 	Sonia Gandhi 	India korábbi miniszterelnökének, Rajiv Gandhinak az özvegye. Sokáig távol maradt a nyílt politikai szerepvállalástól, de végül elfogadta az Indiai Nemzeti Kongresszus elnöki posztját. Őt jelölték a kormányfői tisztségre, és Sonia meg is nyerte a választásokat, de a feladatot végül mégsem vállalta, így Manmohan Szingh alakíthatott kormányt. 	Kapcsolódó képgaléria: 	A 14 leghíresebb feminista a történelemben »

Sonia Gandhi

India korábbi miniszterelnökének, Rajiv Gandhinak az özvegye. Sokáig távol maradt a nyílt politikai szerepvállalástól, de végül elfogadta az Indiai Nemzeti Kongresszus elnöki posztját. Őt jelölték a kormányfői tisztségre, és Sonia meg is nyerte a választásokat, de a feladatot végül mégsem vállalta, így Manmohan Szingh alakíthatott kormányt.

Kapcsolódó képgaléria:
A 14 leghíresebb feminista a történelemben »

Fotó: wikipedia, Deepak

Dia

 	Michelle Obama 	Mikor Barack Obamát megválasztották, elnökként tartott első beszéde így kezdődött: "Mindenek előtt: hát nem csodálatos ma a feleségem?" A First Lady-t kifinomult ízlése miatt sokan Jacqueline Kennedyhez hasonlítják. Michelle arra használja a reflektorfényt, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek helyes táplálásának fontosságára. 	Kapcsolódó cikk: 	Képeken 10 legendás magyar nő, akik milliók imádtak »

Michelle Obama

Mikor Barack Obamát megválasztották, elnökként tartott első beszéde így kezdődött: "Mindenek előtt: hát nem csodálatos ma a feleségem?" A First Lady-t kifinomult ízlése miatt sokan Jacqueline Kennedyhez hasonlítják. Michelle arra használja a reflektorfényt, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek helyes táplálásának fontosságára.

Kapcsolódó cikk:
Képeken 10 legendás magyar nő, akik milliók imádtak »

Fotó: wikipedia, Gage

Dia

 	Christine Lagarde 	A francia ügyvédnő több olyan posztot is betöltött, amit korábban még egyetlen nő sem. A farncia kormányban több miniszteri tisztsége is volt, majd első nőként lett a G8-ak gazdasági ügyekért felelős minisztere, és ő az első nő a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói posztján, ahol Dominique Strauss-Kahnt váltotta le. Házasságából két fia született, de később elvált. 2006 óta egy marseillei üzletember, Xavier Giocanti a partnere.

Christine Lagarde

A francia ügyvédnő több olyan posztot is betöltött, amit korábban még egyetlen nő sem. A farncia kormányban több miniszteri tisztsége is volt, majd első nőként lett a G8-ak gazdasági ügyekért felelős minisztere, és ő az első nő a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói posztján, ahol Dominique Strauss-Kahnt váltotta le. Házasságából két fia született, de később elvált. 2006 óta egy marseillei üzletember, Xavier Giocanti a partnere.

Fotó: wikipedia, FlickerviewR

Dia

	Irene Rosenfeld	A marketingből és statisztikából doktorált Irene Rosenfeld a Kraft Foods elnöke és vezérigazgatója, a Forbes magazin szerint a világ tizedik legbefolyásosabb nője. Irene saját elmondása szerint gyerekkorában arról álmodott, hogy egy napon ő lesz az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Irene Rosenfeld

A marketingből és statisztikából doktorált Irene Rosenfeld a Kraft Foods elnöke és vezérigazgatója, a Forbes magazin szerint a világ tizedik legbefolyásosabb nője. Irene saját elmondása szerint gyerekkorában arról álmodott, hogy egy napon ő lesz az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Ezt is szeretjük
Fotó: