Pénzért végzett a családjával az őrült nő
Minden idők leggonoszabb asszonyai
A nők nem mindig gyengédek és odaadóak.

Dia

 	Belle Gunness  	Az 1859-ben született Gunness-t Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának tartják, kinek már hatalmas termete - igen magas volt, és több mint egy mázsát nyomott - is félelmet keltett környezetében. Úgy tartják, mindegyik férjét és minden egyes gyermekét meggyilkolta, csakúgy, mint minden, hozzá közel álló személyt. Mindezt egyetlen okból kifolyólag tette: szeretett luxus körülmények között élni, amit a számtalan életbiztosítás segített neki fedezni.

Belle Gunness

Az 1859-ben született Gunness-t Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának tartják, kinek már hatalmas termete - igen magas volt, és több mint egy mázsát nyomott - is félelmet keltett környezetében. Úgy tartják, mindegyik férjét és minden egyes gyermekét meggyilkolta, csakúgy, mint minden, hozzá közel álló személyt. Mindezt egyetlen okból kifolyólag tette: szeretett luxus körülmények között élni, amit a számtalan életbiztosítás segített neki fedezni.

Dia

 	Báthory Erzsébet  	Sokan úgy tartják, Báthory Erzsébet csupán a politikai játszmák és a hatalmi harcok áldozata, a történelembe mégis a véres grófnőként és őrült sorozatgyilkosként vonult be. Csejtei várának környékén ugyanis lányok tűntek el, majd kivéreztetve találtak rájuk. Úgy tartják, egyszer úgy megütötte szolgálóját, hogy kiserkent vére a kezére hullott - Erzsébetnek ekkor támadt az a tévképzete, hogy attól fehér és fiatal marad a bőre. Innentől kezdve a krónikák szerint szűz lányok vérében fürdött

Báthory Erzsébet

Sokan úgy tartják, Báthory Erzsébet csupán a politikai játszmák és a hatalmi harcok áldozata, a történelembe mégis a véres grófnőként és őrült sorozatgyilkosként vonult be. Csejtei várának környékén ugyanis lányok tűntek el, majd kivéreztetve találtak rájuk. Úgy tartják, egyszer úgy megütötte szolgálóját, hogy kiserkent vére a kezére hullott - Erzsébetnek ekkor támadt az a tévképzete, hogy attól fehér és fiatal marad a bőre. Innentől kezdve a krónikák szerint szűz lányok vérében fürdött

Dia

 	I. (Véres) Mária  	VIII. Henrik és Aragóniai Katalin lánya öccse, VI. Edward halála után került Anglia trónjára. Születése óta hithű katolikus volt, aki azzal a megrögzött céllal kormányzott, hogy a katolicizmust visszaállítja az országban. Protestánsok és más eretnekek tömegeit végeztette ki, közembereket éppúgy, mint prominens udvari személyeket, közöttük a Canterbury érseket, Thomas Cramnert. Uralkodása ideje alatt Anglia hanyatlott, az emberek pedig féltek - nem véletlenül nevezték el Véres Máriának.  	Kapcsolódó galéria: 	15 ember, aki megváltoztatta a történelmet »

I. (Véres) Mária

VIII. Henrik és Aragóniai Katalin lánya öccse, VI. Edward halála után került Anglia trónjára. Születése óta hithű katolikus volt, aki azzal a megrögzött céllal kormányzott, hogy a katolicizmust visszaállítja az országban. Protestánsok és más eretnekek tömegeit végeztette ki, közembereket éppúgy, mint prominens udvari személyeket, közöttük a Canterbury érseket, Thomas Cramnert. Uralkodása ideje alatt Anglia hanyatlott, az emberek pedig féltek - nem véletlenül nevezték el Véres Máriának.

Kapcsolódó galéria:
15 ember, aki megváltoztatta a történelmet »

Dia

 	Kasztíliai Izabella  	Izabella királynő beceneve nem véletlenül volt Őrült. Ő és férje az egységes Spanyol Királyság alapjait teremtették meg, az 1480-as években zajló spanyol inkvizíció során azonban több százezer zsidót és muzulmánt tettek üldözötté. A kis holokausztnak is nevezett népirtás következtében 200 ezren hagyták el az országot, illetve több ezer embert ítéltek el, és végeztek ki.

Kasztíliai Izabella

Izabella királynő beceneve nem véletlenül volt Őrült. Ő és férje az egységes Spanyol Királyság alapjait teremtették meg, az 1480-as években zajló spanyol inkvizíció során azonban több százezer zsidót és muzulmánt tettek üldözötté. A kis holokausztnak is nevezett népirtás következtében 200 ezren hagyták el az országot, illetve több ezer embert ítéltek el, és végeztek ki.

Dia

 	Queen Ranavalona  	I. Ranavalona királynő 1835-ben került Madagaszkár trónjára. Nem véletlenül nevezték azonban a madagaszkári Véres Máriának, uralkodásának ideje alatt ugyanis egyes feltételezések szerint népének egyharmada halt meg. Kedvenc kivégzési módszerei közé tartozott a szikláról való levetés, illetve az élve megfőzés. Az európaiakat és a keresztényeket különös kegyetlenséggel üldözte, ami azonban hozzájárult ahhoz is, hogy a sziget ez idő alatt megőrizte függetlenségét.

Queen Ranavalona

I. Ranavalona királynő 1835-ben került Madagaszkár trónjára. Nem véletlenül nevezték azonban a madagaszkári Véres Máriának, uralkodásának ideje alatt ugyanis egyes feltételezések szerint népének egyharmada halt meg. Kedvenc kivégzési módszerei közé tartozott a szikláról való levetés, illetve az élve megfőzés. Az európaiakat és a keresztényeket különös kegyetlenséggel üldözte, ami azonban hozzájárult ahhoz is, hogy a sziget ez idő alatt megőrizte függetlenségét.

Dia

 	Irma Grese  	A halál szőke angyalaként, illetve az auschwitzi ringyó néven elhíresült Irma Grese a ravensbrücki és auschwitzi táborokban volt őr, körülbelül 30 ezer zsidó foglyot őrzött. Módszerei azonban olyan kegyetlenek voltak, hogy az adott részlegekből többször is kitiltották. A beszámolók szerint rabok százait etette meg kutyáival, szexuálisan zaklatta őket, és örömét lelte abban, ha testileg és lelkileg egyaránt megtörhette az áldozatokat. 1945-ben, 22 évesen végezték ki.  	Kapcsolódó címke: 	Történelem »

Irma Grese

A halál szőke angyalaként, illetve az auschwitzi ringyó néven elhíresült Irma Grese a ravensbrücki és auschwitzi táborokban volt őr, körülbelül 30 ezer zsidó foglyot őrzött. Módszerei azonban olyan kegyetlenek voltak, hogy az adott részlegekből többször is kitiltották. A beszámolók szerint rabok százait etette meg kutyáival, szexuálisan zaklatta őket, és örömét lelte abban, ha testileg és lelkileg egyaránt megtörhette az áldozatokat. 1945-ben, 22 évesen végezték ki.

Kapcsolódó címke:
Történelem »

Dia

 	Ilse Koch  	Az 1906-ban született Ilse Kochot a buchenwaldi boszorkány néven ismerte meg a világ. 1937 és 1941 között vezető parancsnoka volt több koncentrációs tábornak is, miközben súlyosan visszaélt azzal a hatalommal, melyet férjével együtt gyakoroltak. Több száz embert gyilkolt meg, szokása volt kutyákat uszítani rájuk, emellett fajtalankodásra kényszerítette a foglyokat. Legmegrázóbb tettei közé tartozik, hogy áldozataiból fali díszeket és egyéb használati tárgyakat készíttetett. A háború után életfogytiglani börtönre ítélték, ám sosem bánta meg bűneit. Végül saját maga vetett véget életének.

Ilse Koch

Az 1906-ban született Ilse Kochot a buchenwaldi boszorkány néven ismerte meg a világ. 1937 és 1941 között vezető parancsnoka volt több koncentrációs tábornak is, miközben súlyosan visszaélt azzal a hatalommal, melyet férjével együtt gyakoroltak. Több száz embert gyilkolt meg, szokása volt kutyákat uszítani rájuk, emellett fajtalankodásra kényszerítette a foglyokat. Legmegrázóbb tettei közé tartozik, hogy áldozataiból fali díszeket és egyéb használati tárgyakat készíttetett. A háború után életfogytiglani börtönre ítélték, ám sosem bánta meg bűneit. Végül saját maga vetett véget életének.

Ezt is szeretjük
Fotó: