Nincs rájuk magyarázat, mégis megtörténtek: 3 dokumentált csoda

Valóban lenyűgöző csodák. A történelem három legnagyobbját vesszük sorra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csodák egyidősek az emberiséggel. A különös események egy részére már van magyarázat, sok előtt azonban a mai napig értetlenül állnak a tudósok.

Az egyházak természetesen Isten kezét látják az emberi ésszel felfoghatatlan gyógyulásokban, a halálból való visszatérésben és a különböző jelenésekben - nem egy esetében ezt tudományos bizonyítékok is alátámasztani látszanak.

Konnersreuthi Neumann Teréz csodája

Neumann Teréz a németországi Konnersreuth-ban született 1898-ban. Egy tűzeset után 1918 októberében lebénult, egy évvel később pedig a látását is elvesztette.

Bár járni soha többé nem tudott, öt évvel később, 1923. április 29-én, Lisieux-i Teréz boldoggá avatásának napján visszanyerte a látását - és kezdetét vette a különös események sora. Három évvel később, nagyböjt első péntekén a szíve fölött egy seb jelent meg, később pedig azt állította, látta Jézust az Olajfák hegyén, húsvét szombatján pedig a feltámadását.
A feljegyzések szerint ezt követően minden egyes pénteken átélte Jézus szenvedését a keresztfán, 1926 novemberében pedig sebek jelentek meg a fején, a hátán és a vállán, melyek sosem gyógyultak be, és sosem fertőződtek el. Neumann Teréz 1922-től egészen a haláláig csupán a szent ostyát vette magához, és vizet ivott - 1926-ban ez utóbbival is felhagyott. Egy orvos és több ápoló bizonyította, hogy ennek ellenére nem fogyott, nem száradt ki, és semmilyen betegségben nem szenvedett. 1962-ben hunyt el.

Lourdes, a gyógyító forrás

Az 1844-ben született Bernadette Soubirous katolikus szerzetesnővér előtt 14 éves korában jelent meg Szűz Mária - majd ezután még legalább 15 alkalommal. A lány éppen a Gave folyócskánál járt, amikor a közeli barlangban egy sugárzóan fehérbe öltözött női alakot látott, aki azonban azonnal el is tűnt. Néhány napra rá ismét megjelent, majd újra és újra, egyik alkalommal pedig meg is szólította Bernadette-et, megmutatta neki a barlang melletti gyógyító forrást, és arra kérte, építtessen templomot a forrás mellett a helyi pappal.

Bernadette látomásait és a forrás gyógyító erejét eleinte kétséggel fogadták, hamarosan azonban nem csak a szülőfalujának lakosai, de az egyház is elismerte a jelenéseket - a lourdes-i egészségügyi hivatal később 68 megmagyarázhatatlan gyógyulást jegyzett fel.

Bernadette a jelenések hatására apácának állt. Mindössze 35 éves volt, mikor 1879-ben csonttuberkulózisban elhunyt, és több mint harminc évig nyugodott a nevers-i kolostor temetőjében. Boldoggá avatása 1909-ben kezdődött. Amikor az előkészületeknél az egyházi hatóságok két orvos jelenlétében felnyitották a  sírt, meglepő dolgot tapasztaltak: Bernadette teste úgy feküdt ott, mintha mi sem történt volna. A bőre ép és üde maradt, teste nem vesztett a súlyából - olyan hatást keltett, mintha egész idő alatt csak aludt volna. Az orvosok sosem fogadták el a csoda tényét, ennek ellenére Szent Bernadette teste a mai napig épségben, változatlan állapotban nyugszik a Saint-Gilgard kolostor templomában.

A lanziano-i csoda

A világ egyik legrégebbi csodájaként tartják számon az olaszországi Lanziano templomában az időszámításunk szerinti nyolcadik században történt különös átváltozást. Egy szerzetes éppen oltári szentség bemutatására készült a Szent Legonziano-nak szentelt templomban.

Mivel a görög hagyományok szerint a szentséghez kovászos kenyeret, a latin szokások szerint pedig kovásztalant használnak, kétségei támadtak azzal kapcsolatban, hogy ez utóbbiban is jelen van-e valóban Jézus.
Amikor a mise elkezdődött, a kovásztalan ostya élő hússá, a bor pedig vérré változott, ez utóbbi pedig öt, szabálytalan formájú rögben alvadt meg.
A hússá vált ostya és a vérrögök a mai napig épségben vannak a Lanziano-i templomban.

Milyen a vércsoportod?

Ha ismered a vércsoportod, előre tájékozódhatsz a vércsoportodra jellemző betegségekről, és egy kis odafigyeléssel, megfelelő életmóddal elkerülheted azokat.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Az elmúlt évszázadok alatt több tudományos vizsgálatot is végeztek rajtuk - az 1970-es években például a Sienai Egyetem munkatársai, akik megállapították: a hús és a vér valóban emberi eredetű, és mindkettő ugyanazzal az AB vércsoporttal rendelkezik.

Ezt is szeretjük