A sátán is megjelenhet a tükörben
3 vérfagyasztó városi legenda
Íme, a legfélelmetesebb történetek, melyeket állítólag te is valóra válthatsz. Ki mered próbálni?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tábortűz körüli szellemidézés és a különböző hátborzongató történetek mesélése mindig is óriási sikernek örvendett a kamaszok körében. Ezért valószínű, hogy te is tudsz legalább egy olyan városi legendát, melytől a borzongás minden apró kis idegszáladon táncol, és amelynek a vége szinte horrorfilmbe illő.

Most megismerheted azokat a nagyvárosi históriákat, melyektől még a legszkeptikusabbaknak is borsódzik a hátuk.

Üdvözlet a pokolból

Talán a legismertebb babona mind közül arról szól, hogy a sátánt láthatod viszont a tükörben. Persze ehhez nem elég, ha csak egyszerűen a tükör elé állsz, kezedben a meggyújtott gyertyacsonkkal, hanem mondhatni rituálé is szövődik köré. Eszerint, amikor éjfélt üt az óra, akkor kell égő viaszrúddal a tükörbe nézned, majd háromszor elismételni, hogy sátán, jelenj meg. Egyesek szerint a 666 számkombináció váltja ki ugyanezt a hatást, míg megint mások szerint a háromszor elsuttogott sátán szó a biztos befutó.

Szkeptikusok állítják, hogy ők kipróbálták ezt, és az égvilágon semmi nem történt. Mások azt mondják, hogy, habár akkor nem történt semmi különös, az életük egy csapásra rosszra fordult, majd olyan különös és félelmetes dolgok történtek velük, melyeket senkinek nem kívánnak. Úgy gondolják, ez a sátán bosszúszomjas játéka, amiért feleslegesen zavarták.

Bloody Mary

Ismerős a Hófehérkéből az a jelenet, amikor a gonosz mostoha a varázstükörtől azt kérdezgeti, vajon ő-e legszebb a világon? Nos, valami ilyesmi Mary Worth története is, csak a mesével ellentétben ettől a történettől a hideg fog kirázni. Egyesek azt állítják, hogy magáról a sátán feleségéről van szó a történetben, ezért lehetséges a legenda szerint, hogy aki a tükör elé áll, és Maryt szólítja, az eltávozik az élők sorából.

A történet szerint élt régen egy gyönyörű lány, aki órákat töltött a tükör előtt saját magát csodálva, míg sajnos egy csúnya baleset következtében elveszítette a fél arcát. Manapság ezt már egy plasztikai sebész könnyedén megoldaná, azonban akkoriban senki nem akart ránézni a torz lányra, sőt, az eset után azt sem engedték Marynek, hogy ő maga megnézze magát a tükörben, nehogy beleőrüljön a látványba.

Egy éjszaka Mary - amikor a szülei már az igazak álmát aludták - a tükör elé lopódzott. Amikor meglátta önmagát, mondhatni ideg-összeroppanást kapott, sikítani kezdett, és közben egyfolytában zokogott. A legenda szerint Mary belesétált a tükörbe, hogy megkeresse a régi énjét, és közben megfogadta, hogy mindenkit elpusztít, aki őt akarja látni ott.

Nem tudhatod, ki ül mögéd

Már elég sok horrorfilm ihletéül szolgált a következő történet, mely még a legbátrabbakat is megijeszti. Sokféle változata ismert, azonban a legenda lényege mindegyikben ugyanaz: a gyilkos közelsége. Egy kis baráti pletykálkodásra jött össze a történet főszereplője, illetve barátnői. Régen találkoztak már, ezért bőven volt megbeszélnivaló, így elég sokáig maradtak. A nő szerencsére kocsival érkezett a bárhoz, így, amikor a baráti csevej véget ért, csak kisétált a parkolóba, beült az autóba, és hazafelé vette az irányt.

Ugyanekkor gördült ki egy másik kocsi is a parkoló autók közül, azonban a nő nem gyanakodott semmire. Egészen addig, amíg az országút egy elhagyatott szakaszára nem érkeztek, mert ekkor a mögötte lévő kocsi egyre közelebb húzódott hozzá, és elkezdte a reflektorát villogtatni.

A nő megijedt, és egyre gyorsabb sebességre kapcsolt, azonban az autó kitartóan követte őt tovább, és egy pillanatra sem állt le a villogással. A nő már halálosan rémült volt, így amikor végre megérkezett a házukhoz, csak kipattant a kocsiból, és hangosan kiabált a párjának, hogy hívja a rendőrséget, mert ez az őrült végig követte.

Mielőtt a férfi hívni tudta volna a rendőrséget, a másik autós is kiszállt, és a hisztérikus lánynak elmagyarázta, hogy látott valakit beszállni a kocsijába, és azért villogott, mert az illetőnél kés volt. Az autóban senki sem ült, azonban másutt is látni vélték már ugyanezt a fantomot.

Ezt is szeretjük