A péniszpumpa és a pornó sem kizáró ok a Jobbikban
A solymári elnök több felnőttfilmben is szerepelt, a Jobbik szerint ez nem probléma. Az elnök lemondott.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Jobbiknál a részegen, péniszpumpával pózoló képviselő, Szávay István ügye után most egy újabb szexbotrány borzolja, pontosabban nem borzolja a kedélyeket. Ezúttal a solymári elnökről, Kabai Zoltánról derült ki, hogy korábban a pornóipar munkása volt.

Képünk illusztráció!

Belecsöppent

Az elnök elismerte pornós múltját, saját elmondása szerint 18 évesen, németországi magyar emigránsként forgatott felnőttfilmeket, amire nem büszke. Kabai elmondta azt is, hogy a pornózásba "belecsöppent", és azért hallgatott róla, mert 18 éve teljesen más életet él.

A Jobbik a botrány után közleményt adott ki, melyben kiállt a solymári vezető mellett. A párt szerint Kabainak "közel 20 éve nincs köze a pornóiparhoz, azóta tisztességes életvitelt folytat, jobbikos tagságát pedig végképp nem lehet összefüggésbe hozni a 18 éves fejjel elkövetett, azóta megbánt tettével".

Isten, haza, család (plusz pornó)

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kérdésünkre, hogy a párt elveivel - Isten, haza, család - mennyire összeegyeztethető az, hogy egyik elnökük pornózott, kitérő választ adott, mint mondta, ettől "ezerszer fontosabb kérdések vannak".

- Senki sem hibátlan - tette hozzá a szóvivő, aki kérdésünkre, miszerint, ha például Orbán Viktorról derülne ki hasonló, akkor is ilyen megengedőek lennének-e, annyit mondott: Orbán Viktort ebbe ne keverjük bele.

Felvetésünkre, hogy akkor maradva a Jobbik háza táján, Király Andrásnak Kabaival ellentétben le kellett mondani, mert olyan képek kerültek róla nyilvánosságra, amelyeken jól érzi magát egy melegfesztiválon, Mirkóczki közölte: Király András szóvivő volt, és esetében nem is a melegfesztiválon készült fotók, hanem "a videók (amelyeken Király András minősíthetetlen stílusban kiabál egy görög munkásnak - a szerk.) csapták ki a biztosítékot".

Ez egyébként nem teljesen igaz, Király András lemondását ugyanis nem a videókkal, hanem a fotókkal hozta összefüggésbe. Közleményében akkor azt írta: "a több évvel ezelőtti fényképek közzététele miatt - melyek médiumokhoz történt eljuttatása és ferdített valóságtartalma rosszindulatú irigységből fakad, s melyekről eddig a pártnak nem volt tudomása - felelőtlen tetteimet vállalva, személyes elhatározásból úgy döntöttem, lemondok szóvivői tisztségemről".

2011-20 sajnos nem egyenlő 2005-tel

Bár a Jobbik Kabaira vonatkozó közleményében az szerepel, hogy az elnök már 20 évvel ezelőtt megtisztult, ennek némileg ellentmond az a filmes adatbázis, amely szerint Kabai 2002-ben, sőt, még 2005-ben is forgatott felnőttfilmeket.

A Voyeur 23 című felnőttfilmben például egy, az elnökhöz kísértetiesen hasonlító férfi látható, aki egyáltalán nem tűnik 22 évesnek - a Jobbik közlemény szerint ekkor hagyhatta abba az ipart az elnök.

Mirkóczki Ádám kérdésünkre, hogy mindezek fényében is kiállnak-e Kabai mellett, közölte: ennek utána kell nézniük, és az új fejlemények tükrében új reakció is lesz.

- Egyelőre attól többet nem tudok mondani, mint ami a közleményünkben szerepel - zárta a beszélgetést.

Péniszpumpával a kulturált ifjúságért

A Jobbik egyébként nemcsak a pornós múltat bocsátja meg, Szávay István jobbikos országgyűlési képviselőnek sem nem kellett lemondani, holott róla is rendkívül kellemetlen képek kerültek nyilvánosságra.

Szávayról még a választások előtt kerültek fel a fotók az internetre. A képviselő, aki akkor az adatlapja szerint a művelt és kulturált ifjúságért munkálkodott, az egyik fotón egy pénisznövelővel pózolt, egy másikon pedig teljesen kiütve ült cigarettásdobozokkal a fején.

Dúró Dóra a botrány kirobbanása után, párhuzamot vonva Király András ügyével, azt mondta: a melegfelvonuláson való részvétel durvább, mint az italozás, azt a Jobbik jobban elítéli. Ezért kellett Király Andrásnak lemondani, Szávaynak pedig nem, és azért sem, mert a kellemetlen képek még azelőtt készültek róla, hogy képviselőjelöltté vált volna.

Kabai lemondott

Kabai Zoltán végül lemondott tisztségéről, magyarázata szerint a Jobbik védelmében. Kabai közleményében hangsúlyozza: nem szeretné, ha a személyét ért támadásokat és nemtelen rágalmakat bármilyen formában összefüggésbe hoznák a Jobbikkal.

Ezt is szeretjük