A milliárdos, aki elcsábította Diana hercegnőt
És megmenthette volna az életét
Minden héten virágot küldött neki.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Teddy Forstmann, a milliárdos üzletember idén november 20-án, 71 éves korában hunyt el rákbetegségben.

Teddy Forstmann

Habár a férfinak saját sportegyesülete volt, milliókat érő ingatlanokkal kereskedett, emellett jótékonysági akcióiról is híres volt, Nagy-Britanniában valószínűleg mégis egészen más miatt fognak emlékezni rá: úgy, mint a férfira, akinek románca volt Diana hercegnővel.

Teljesen elbűvölte a hercegnő

Teddy Forstmann és Diana hercegnő 1994-ben ismerkedtek meg, amikor egy fogadás alkalmával egymás mellett ültek a vacsoraasztalnál. Teddy ekkor már az ötvenes éveit taposta, és egy Debbie Hagerty nevű New York-i modell volt a menyasszonya, Diana mégis teljesen lenyűgözte - a milliárdos mindig is érdeklődött a klasszikus szépségű és okos nők iránt.

Tina Brown The Diana Chronicles című könyvében, amely a hercegnő halála után jelent meg, azt állítja, a románc, ami azon az estén kezdődött, szó szerint a sírig tartott: Teddy és Diana a végzetes balesetig kapcsolatban maradtak.

Minden héten virágot küldött neki

A gála után Forstmann minden egyes héten virágot küldött Dianának, három éven keresztül. Egy korai randevújukon a koros milliárdos állítólag annyira zavarba jött Diana közelségétől, hogy kis híján felgyújtotta az étlapot.

Forstmann a könyv szerint azt mondta Brownnak, hogy ezután gyakran találkoztak Dianával, több eseményen is közösen vettek részt, az egykori hercegnő pedig arról álmodozott, hogy Forstmann indul az amerikai elnökválasztáson, ő pedig first ladyként az oldalán költözik majd a Fehér Házba.

Több szeretőt is tartott

Bár románcuk egyre nyilvánvalóbb lett, Forstmann szerint soha nem volt közöttük szexuális viszony, kapcsolatuk mindvégig plátói maradt. Azonban ez, illetve a méregdrága születésnapi ajándék - egy vadonatúj Lamborghini - sem győzte meg Forstmann menyasszonyát, akinek elege lett a férfi nőügyeiből, és végül kiadta az útját.

Forstmann azonban minden bizonnyal értett a nők nyelvén: a Washington Post tulajdonosa, Katharine Graham vacsorát adott, ahol Diana és Teddy ismét egymás mellé kerültek. Azt nem lehet tudni, hogy mi történt azon az éjszakán, de másnap Forstmann 50 szál rózsát küldött Dianának - közben pedig modell exét is sikerült rávennie, hogy ismét húzza fel az eljegyzési gyűrűt.

A pletykák szerint eközben Forstmann más nők társaságát sem vetette meg. Valószínűleg ez is lehetett az oka, hogy évekkel Diana halála után mégis felbontották Debbie-vel a hosszú jegyességet - ezúttal végleg.

Megmenthette volna az életét

Nem sokkal Diana halála előtt Debbie és Foster Aspenbe utaztak, és Forstmann  látszólag megszakította a kapcsolatot az exhercegnővel. Debbie a könyv írójának azt mondta, Forstmann azzal indokolta a döntését, hogy rájött, Dianát csak a pénze érdekelte, és hogy mindig is Debbie-be volt szerelmes.

Valójában sokkal valószínűbb, hogy Teddynek elege lett a nyilvánosságból és a sajtóérdeklődésből, amit a Dianával alakuló románca okozott. Bár a szerelmi szál látszólag kialudt, szoros barátságuk Diana élete végéig kitartott: Forstmann elmondása szerint sokszor beszéltek telefonon, ilyenkor Diana tőle - mint idősebb, tapasztaltabb férfitól - kért tanácsot, hogyan viselkedjen a közte és a királyi család között dúló háború kapcsán.

Debbie Hagerty
Diana teljesen más karakter volt

Néhány hónappal a halála előtt megkérte Forstmannt, hogy keressen neki egy házat, közel a tengerparthoz és közel Forstmannhoz - az üzletember meg is találta a megfelelő ingatlant, de a titkosszolgálat, amely lehallgatta Diana hívásait, nem ítélte elég biztonságosnak a lakást. Mivel Diana a fiait, Vilmost és Harryt is magával akarta vinni, hivatalos engedélyre lett volna szüksége, amit nem kapott meg. Így nem költözött be a házba, hanem a Fayed családdal töltötte a nyarat - a tragikus döntés végeredményét mindenki ismeri.

Brown könyvében Forstmann elmondta az írónak: soha nem tudott megszabadulni a gondolattól, hogy ha Diana akkor rá hallgat, és beköltözik a házba, egészen másként alakul minden, és a szőke hercegnő még ma is élhetne.

Ezt is szeretjük