A legmegdöbbentőbb emberkísérletek
A titokzatos Montauk-program
Láthatatlanság és teleportálás? Íme, a hírhedt kormányzati program.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hatalmi pozíciókban lévők vagy gátlástalan, őrült ötleteket fontolgató tudósok gyakran vélt isteni képességekkel próbálnak olyan projektet megvalósítani, melyhez ártatlan, befolyásolható vagy kiszolgáltatott statisztákat használnak fel. Az egyik leghírhedtebb esetet még ma is a Montauk-program néven ismertté vált kísérlet jelenti, melyről az összeesküvés-elméletek az 1980-as években kezdtek elterjedni.

A kísérletek feltételezett helyszíne: a Camp Hero bázis Montauk-nál

Előzmény: a Philadelphia-kísérlet

Azok szerint, akik a Montauk-programot valóságnak tartják, a második világháború idején az amerikai kormány kezdeményezésére a hadsereg szakemberei azon dolgoztak, hogy a hadihajók számára tökéletes álcázási technikát dolgozzanak ki. Ezt az elektromágnesesség és a relativitáselmélet ötvözésével kívánták létrehozni, ugyanis, ha egy test körül megfelelő mágneses mezőt hoznak létre, akkor az láthatatlanná válhat.

1933-ban Roosevelt Nikola Teslát kérte fel a kutatás vezetőjének, mellette más elismert tudósok is a program résztvevői, irányítói voltak: például Einstein és Neumann János. Helyszínként az amerikai hadsereg philadelphiai kikötője szolgált, ahol a USS Eldridge kísérő romboló volt a kísérleti alany.

Az első átütő sikert 1943-ban érték el. Szemtanúk szerint a hajó zöld ködbe burkolózott, majd az optikai megfigyelők és radarok számára 10 percre láthatatlanná vált. A végén a legénység tagjait azonban intenzív hányinger kényszerítette a korláton való kihajlásra. Az újabb - tragikus - kísérletre pár hónappal később került sor: a ködöt kék villanás követte, a hajó pedig eltűnt.

Az összeesküvés-elmélet hívei szerint a legénységből ezúttal sokan súlyos sérüléseket szereztek, mentálisan zavartak voltak, illetve akadtak, akik eltűntek a hajó fedélzetéről. Ekkor a hatalom rájött, hogy olyan erőkkel kezdett játszani, melyeket nem tudnak irányítani.

Tudatmódosító technikák

Állítólag évekkel később újra elővették a láthatatlanság tervét, később azonban - látva a korábbi kísérletek emberekre gyakorolt hatását - a montauki bázison inkább a tudatmódosító technikák kifejlesztésére törekedtek.

Az energiamezők felhasználásával és agykontroll-kísérletekkel ebben az esetben a cél az embertömegek befolyásolása és tudatuk kontrollálása volt, ugyanakkor szerepet kapott az erkölcsi, inspirációs és tudati képességek növelése is. Al Bielek túlélő szerint ekkoriban negyedmillió utcagyerek tűnt el, akik a kísérlet tesztalanyaiként szerepeltek a történetben, ugyanis rajtuk keresztül próbáltak minél többet megtudni az elektromagnetikus energiáról.

Megdöbbentő tanúvallomások

Állítása szerint Preston Nichols, ösztöndíjas elektronikai mérnök is a kísérlet résztvevője volt, aki azonban csak akkor eszmélt rá, hogy mindez megtörtént vele, mikor a kísérletek után a bázisra látogatott, és ott valaki felismerte.

Elmondása szerint úgy programozták, hogy egyszerre két idősíkon tudjon tevékenykedni, ennek hatására többször tapaszt időkiesést, aszinkron történéseket maga körül: például olyan komolyabb sérüléseket észlelt magán, melyeket semmilyen korábban végzett tevékenységhez nem tudott kapcsolni, de többször találta magát olyan helyszíneken, melyek a valódi életével, körülményeivel nem álltak összhangban.

Preston Nichols és Peter Moon négykötetes könyvében megdöbbentő részletességgel ír a Montauk-kísérlet során lezajlott eseményekről, melyekről a szerzőtárs igazolt, hiteles dokumentumokat szerzett be, de a kísérleti alanyok megszólaltatása is további bizonyítékként szolgál a szinte az első hallásra misztikusnak tűnő történetre.

Programozott emberek

A kísérlet során állítólag a tudat szétválasztásának a technikáját használták fel, fejlesztették tovább az áldozatokon, így derítették ki, hogy milyen módon szorítható ki a személyiség és a lélek az egyénből - mindezt azért, hogy a tudat programozhatóvá váljon.

A Montauk-program célja az energetika felhasználásával, fizikai és lelki kínzásokkal olyan manifesztált személyek közösségbe küldése volt, akik képesek a tér- és időutazásra, így létrehozva egy irányítható, befolyásolható közeget, mely csak bizonyos információkhoz fér hozzá - pontosabban csak a szükséges információkat birtokolja. Bár talán hihetetlennek tűnik mindez, ma már dokumentumok igazolják a program létezését, egyesek szerint pedig máig léteznek hasonló kísérletek.

OLVASD EL EZT IS!

voros
  • tudomány
  • földönkívüliek

Földönkívüli DNS az esővízben?

Ezt is szeretjük