A legkedveltebb magyar énekesnők
Nézd meg a galériában hazánk kedvenc énekesnőit!

Dia

 	Rúzsa Magdi 	Rúzsa Magdi 2006-ban nyerte meg a Megasztár harmadik szériáját, és lett az év hangja. 2007-ben képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, ahol a szerzők által odaítélt különdíjat is elnyerte. Gabriel című dala 2010 legtöbbet játszott slágere lett. Sikere azóta is töretlen, két önálló albuma jelent meg - arany illetve platina lemezek lettek.

Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi 2006-ban nyerte meg a Megasztár harmadik szériáját, és lett az év hangja. 2007-ben képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, ahol a szerzők által odaítélt különdíjat is elnyerte. Gabriel című dala 2010 legtöbbet játszott slágere lett. Sikere azóta is töretlen, két önálló albuma jelent meg - arany illetve platina lemezek lettek.

Dia

	Harcsa Veronika	Saját kvartettjét 2005-ben alapította, a sztenderdek magával ragadó előadása után mára saját szerzemények is a repertoárra kerültek, nem is akármilyen fogadtatással. Együttesével nemrég fejezte be új, Lámpafény című lemezét, amelyen a legnépszerűbb huszadik századi magyar költők kevésbé ismert költeményeit dolgozták fel.

Harcsa Veronika

Saját kvartettjét 2005-ben alapította, a sztenderdek magával ragadó előadása után mára saját szerzemények is a repertoárra kerültek, nem is akármilyen fogadtatással. Együttesével nemrég fejezte be új, Lámpafény című lemezét, amelyen a legnépszerűbb huszadik századi magyar költők kevésbé ismert költeményeit dolgozták fel.

Dia

	Takáts Eszter	Eszter a pécsi egyetem komolyzenei képzése mellett a Pécsi Kamarakórusban csiszolta hangját. Saját bevallása szerint Pécs alkoholgőzös kohói érlelték rapszodikussá zenéjét, ahol az élc és a líra kéz a kézben jár. Az eltelt évek alatt számos formációban adta tanúbizonyságát tehetségének.	Kép: Csoboth Edina

Takáts Eszter

Eszter a pécsi egyetem komolyzenei képzése mellett a Pécsi Kamarakórusban csiszolta hangját. Saját bevallása szerint Pécs alkoholgőzös kohói érlelték rapszodikussá zenéjét, ahol az élc és a líra kéz a kézben jár. Az eltelt évek alatt számos formációban adta tanúbizonyságát tehetségének.

Kép: Csoboth Edina

Dia

	Szekeres Adrien	Szekeres Adrien különleges hangjával kiemelkedő sikereket ért el korábbi zenekarával, a Unisex-szel, de szólóban is megállja a helyét. A lágy hangú énekesnő 2008-ban megjelent a Piszkos Tánc című lemezét a 2009-es Csak játék követte, melyet férjével, Kiss Gáborral készítettek.

Szekeres Adrien

Szekeres Adrien különleges hangjával kiemelkedő sikereket ért el korábbi zenekarával, a Unisex-szel, de szólóban is megállja a helyét. A lágy hangú énekesnő 2008-ban megjelent a Piszkos Tánc című lemezét a 2009-es Csak játék követte, melyet férjével, Kiss Gáborral készítettek.

Dia

 	Zséda 	1994-ben Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral megalapították a Cotton Club Singers nevű zenekart. A zenekar az első hat év alatt öt nagylemezt jelentetett meg, ám 2001-ben Zséda úgy döntött, inkább szólókarrierbe kezd. Döntését minden bizonnyal azóta sem bánta meg, hiszen első önálló, Valahol egy férfi vár című albuma sikert sikerre halmoz.

Zséda

1994-ben Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral megalapították a Cotton Club Singers nevű zenekart. A zenekar az első hat év alatt öt nagylemezt jelentetett meg, ám 2001-ben Zséda úgy döntött, inkább szólókarrierbe kezd. Döntését minden bizonnyal azóta sem bánta meg, hiszen első önálló, Valahol egy férfi vár című albuma sikert sikerre halmoz.

Dia

 	Tóth Gabi 	Tóth Gabit azóta ismeri az egész ország, hogy a 2005-ös Megasztár felfedettjeként kikiáltották a verseny legjobb női előadójának. Az énekesnő ezidáig három lemezt adott ki: a Salalla és az Érte megérte című maxit a Fekete Virág követte. Országszerte számos fellépést vállal.

Tóth Gabi

Tóth Gabit azóta ismeri az egész ország, hogy a 2005-ös Megasztár felfedettjeként kikiáltották a verseny legjobb női előadójának. Az énekesnő ezidáig három lemezt adott ki: a Salalla és az Érte megérte című maxit a Fekete Virág követte. Országszerte számos fellépést vállal.

Dia


            	Palya Bea
            	Palya Bea 1976-ban született Makón. Gyermekkorát a Pest megyei Bagon töltötte, majd az ELTE néprajz szakára járt, ahol 2002-ben szerzett diplomát. Jelenleg szólóban Egyszálének koncertjével, duóban Dés Andrással és Szokolay Dongó Balázzsal lép fel. Emellett énekel a Palya Bea tróban, valamint Fotelon koncertjével lép fel az ország számos pontján.

Palya Bea

Palya Bea 1976-ban született Makón. Gyermekkorát a Pest megyei Bagon töltötte, majd az ELTE néprajz szakára járt, ahol 2002-ben szerzett diplomát. Jelenleg szólóban Egyszálének koncertjével, duóban Dés Andrással és Szokolay Dongó Balázzsal lép fel. Emellett énekel a Palya Bea tróban, valamint Fotelon koncertjével lép fel az ország számos pontján.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: