A főváros legmenőbb bulihelyei
Bemutatjuk azokat a budapesti helyeket, ahol érdemes hetente többször is megjelenned.

Dia

 	A38 Hajó 	A Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyzó állóhajó 2005 óta áll a színvonalas szórakozási lehetőséget kereső, élőzenére szomjazó közönség rendelkezésére. A szervezők hazai és a nemzetközi zenei élet krémjét vonultatják fel napról-napra. Emellett az A38 kiállításokkal és ínycsiklandó ételekkel is várja az érdeklődőket.

A38 Hajó

A Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyzó állóhajó 2005 óta áll a színvonalas szórakozási lehetőséget kereső, élőzenére szomjazó közönség rendelkezésére. A szervezők hazai és a nemzetközi zenei élet krémjét vonultatják fel napról-napra. Emellett az A38 kiállításokkal és ínycsiklandó ételekkel is várja az érdeklődőket.

Dia

 	Szimpla Kert 	A VII. kerületi Szimplában nemcsak inni lehet, van itt mozi is a kert végében, és csocsóasztal azoknak, akik egy hideg sör mellett inkább szórakozni vágynak, mintsem az élet nagy dolgairól elmélkedni. A környezet pedig igazán otthonos: a régi bérház udvarán presszóasztalok és sörpadok várják a szomjas fiatalokat. 	Kép forrása: www.szimpla.hu

Szimpla Kert

A VII. kerületi Szimplában nemcsak inni lehet, van itt mozi is a kert végében, és csocsóasztal azoknak, akik egy hideg sör mellett inkább szórakozni vágynak, mintsem az élet nagy dolgairól elmélkedni. A környezet pedig igazán otthonos: a régi bérház udvarán presszóasztalok és sörpadok várják a szomjas fiatalokat.

Kép forrása: www.szimpla.hu

Dia

 	Gödör Klub 	Budapest  talán legismertebb szórakozóhelye az Erzsébet téri Gödör Klub. A város szívében található kulturális központ évek óta ad otthont olyan színvonalas programoknak, mint például a VilágVeleje Fesztivál. De az akusztikus, elektronikus, blues, illetve jazz koncertek széles tárházából is bátran válogathatsz. 	Kép forrása: http://budapestgolocal.blogspot.com

Gödör Klub

Budapest  talán legismertebb szórakozóhelye az Erzsébet téri Gödör Klub. A város szívében található kulturális központ évek óta ad otthont olyan színvonalas programoknak, mint például a VilágVeleje Fesztivál. De az akusztikus, elektronikus, blues, illetve jazz koncertek széles tárházából is bátran válogathatsz.

Kép forrása: http://budapestgolocal.blogspot.com

Dia

 	Instant 	A Nagymező utcai Instant melegen ajánlott hely, ha vonz az undeground vonal, de a klub azokra is gondolt, akik kevésbé szívlelik ezt az irányt. A Vaddiszkó névre keresztelt könnyebb zenei állomásukon ugyanis az indie-től a popig, a brittől, a magyaron át, a szerbig mindenfajta zenei irányzat megtalálható. 	Kép forrása: www.instant.co.hu

Instant

A Nagymező utcai Instant melegen ajánlott hely, ha vonz az undeground vonal, de a klub azokra is gondolt, akik kevésbé szívlelik ezt az irányt. A Vaddiszkó névre keresztelt könnyebb zenei állomásukon ugyanis az indie-től a popig, a brittől, a magyaron át, a szerbig mindenfajta zenei irányzat megtalálható.

Kép forrása: www.instant.co.hu

Dia

 	Szikra Cool Tour house 	Az épület 1950-ben kapta a Szikra mozi nevet, mely a hatvanas-hetvenes években élte fénykorát. Az ezredforduló után nehéz évek vártak az intézményre, 2009-től kezdve azonban az egykori mozi helyén megalakult egy új, alternatív kulturális és szórakoztató központot a Szikra Cool Tour house. Azóta nem csak filmeknek, de izgalmas koncerteknek és színházi előadásoknak is otthont ad. 	Kép forrása: www.szikra.eu

Szikra Cool Tour house

Az épület 1950-ben kapta a Szikra mozi nevet, mely a hatvanas-hetvenes években élte fénykorát. Az ezredforduló után nehéz évek vártak az intézményre, 2009-től kezdve azonban az egykori mozi helyén megalakult egy új, alternatív kulturális és szórakoztató központot a Szikra Cool Tour house. Azóta nem csak filmeknek, de izgalmas koncerteknek és színházi előadásoknak is otthont ad.

Kép forrása: www.szikra.eu

Dia

 	Pótkulcs 	A belváros régi nagypolgári társasházainak ölelésében, a körfolyosók rusztikus gyűrűjében bújik meg a különleges szórakozóhely. Ha a Pótkulcsot választod, egy igazán otthonos helyen szórakozhatsz kötetlen, laza hangulatban, és hónapról hónapra más képzőművésszel kerülhetsz közelebbi kapcsolatba. A Pótkulcs ugyanis rendszeresen lehetőséget ad a fiatal művészeknek, hogy a hely falait galériaként használják. 	Kép forrása: www.potkulcs.hu

Pótkulcs

A belváros régi nagypolgári társasházainak ölelésében, a körfolyosók rusztikus gyűrűjében bújik meg a különleges szórakozóhely. Ha a Pótkulcsot választod, egy igazán otthonos helyen szórakozhatsz kötetlen, laza hangulatban, és hónapról hónapra más képzőművésszel kerülhetsz közelebbi kapcsolatba. A Pótkulcs ugyanis rendszeresen lehetőséget ad a fiatal művészeknek, hogy a hely falait galériaként használják.

Kép forrása: www.potkulcs.hu

Dia

 	Zöld Pardon 	A Petőfi híd budai hídfőjének déli oldala tavasztól-őszig szeretettel várja a szabad téri koncertek elkötelezett híveit. A ZP a Tankcsapdától kezdve, a Kiscsillagon át, a The Carbonfoolsig napról-napra olyan zenekarokat vonultat fel, akiknek dalaikra öröm tomboni. Ráadásul mindezért csak párszáz forintos belépőt kérnek - természetesen az italárak már valamivel borsosabbak.

Zöld Pardon

A Petőfi híd budai hídfőjének déli oldala tavasztól-őszig szeretettel várja a szabad téri koncertek elkötelezett híveit. A ZP a Tankcsapdától kezdve, a Kiscsillagon át, a The Carbonfoolsig napról-napra olyan zenekarokat vonultat fel, akiknek dalaikra öröm tomboni. Ráadásul mindezért csak párszáz forintos belépőt kérnek - természetesen az italárak már valamivel borsosabbak.

Dia

 	Kuplung 	A Király utcai Kuplung 2004. óra várja a művészeti előadásokra, kiállításokra, koncertekre, filmvetítésekre szomjazó közönségét. A 600 m2 összterületű csarnokban mindent megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy végre kiengedd a feszültséget, és egy óriásit bulizz, vagy csak lazíts kicsit. 	Kép forrása: www.kuplung.net

Kuplung

A Király utcai Kuplung 2004. óra várja a művészeti előadásokra, kiállításokra, koncertekre, filmvetítésekre szomjazó közönségét. A 600 m2 összterületű csarnokban mindent megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy végre kiengedd a feszültséget, és egy óriásit bulizz, vagy csak lazíts kicsit.

Kép forrása: www.kuplung.net

Dia

 	Szeparé Bisztró 	A Szeparé Bisztró alapvetően egy zártkörű művészklub zenészeknek, színészeknek és bennfentes barátaiknak, vacsorázási és szórakozási lehetőségekkel, koncertekkel és egyéb produkciókkal. A belépés ennek megfelelően kártyához és tagsághoz kötött, kivéve csütörtökönként! 	Kapcsolódó ajánló: 	Csajos csütörtökök a Szeparé Bisztróban! »

Szeparé Bisztró

A Szeparé Bisztró alapvetően egy zártkörű művészklub zenészeknek, színészeknek és bennfentes barátaiknak, vacsorázási és szórakozási lehetőségekkel, koncertekkel és egyéb produkciókkal. A belépés ennek megfelelően kártyához és tagsághoz kötött, kivéve csütörtökönként!

Kapcsolódó ajánló:
Csajos csütörtökök a Szeparé Bisztróban! »

Dia

 	Corvintető 	Underground a város felett - micsoda képzavar! Pedig a Corvintető éppen ezt nyújtja neked. Ha érdekel a jazz és a drum'n'bass, a világzene, hazai és külföldi előadókra egyaránt kíváncsi vagy, szinte kötelező helyszín számodra a Corvintető. Tavasztól őszig a klub fölött elterülő 600 m2-es tetőteraszon a hét minden napján hajnal 5-ig bulizhatsz. 	Kép forrása: www.corvinteto.hu

Corvintető

Underground a város felett - micsoda képzavar! Pedig a Corvintető éppen ezt nyújtja neked. Ha érdekel a jazz és a drum'n'bass, a világzene, hazai és külföldi előadókra egyaránt kíváncsi vagy, szinte kötelező helyszín számodra a Corvintető. Tavasztól őszig a klub fölött elterülő 600 m2-es tetőteraszon a hét minden napján hajnal 5-ig bulizhatsz.

Kép forrása: www.corvinteto.hu

Dia

	Dürer Kert	A Dürer Kert azon pompás szórakozóhelyek egyike, ahol a hét szinte minden napján igényes zenét hallgathatsz a szabad ég alatt. Bár a téli hónapokban a szabadtéri szórakozás lehetősége nem annyira kecsegtető, a műsor ilyenkor is folytatódik a Dürer Kert Kistermében.	Kép: Dürer Kert

Dürer Kert

A Dürer Kert azon pompás szórakozóhelyek egyike, ahol a hét szinte minden napján igényes zenét hallgathatsz a szabad ég alatt. Bár a téli hónapokban a szabadtéri szórakozás lehetősége nem annyira kecsegtető, a műsor ilyenkor is folytatódik a Dürer Kert Kistermében.

Kép: Dürer Kert

Dia


            	Ötkert
            	2010. júniusában nyílt meg a Bazilika és a Roosevelt tér között a belváros egyik legtrendibb, egyúttal legellentmondásosabb szórakozóhelye. Azóta is szájról-szájra terjed a kocsma, étterem és zenés-táncos szórakozóhelyként funkcionáló gyönyörűen felújított patinás bérpalota híre. Cím: Budapest V. kerület, Zrínyi u.4.

Ötkert

2010. júniusában nyílt meg a Bazilika és a Roosevelt tér között a belváros egyik legtrendibb, egyúttal legellentmondásosabb szórakozóhelye. Azóta is szájról-szájra terjed a kocsma, étterem és zenés-táncos szórakozóhelyként funkcionáló gyönyörűen felújított patinás bérpalota híre. Cím: Budapest V. kerület, Zrínyi u.4.

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: