A belépés díjtalan: bulizz a Nemzeti Múzeumban hétvégén!
A Múzeumok Majálisa Európában egyedülálló kulturális fesztivál. Május 21-étől újra várnak a Múzeumkertben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lengyel vendégmúzeum Tarnówból, fotók és fotóművészek, étel-különlegességek, koncertek: a Magyar Nemzeti Múzeumban 2011. május 21-22-én, tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát.

Közel 120 múzeum költözik majd be a Múzeumkertbe, ahol az évről évre megújuló, izgalmas programok mellett a magyar történelem neves és eddig kevésbé ismert főszereplőivel is találkozhatsz. A Múzeumok Majálisán mindkét nap reggel 9-től este 9-ig várnak. A belépés díjtalan!

Múzeumok Majálisa 2011

A Múzeumok Majálisa Európában egyedülálló kulturális fesztivál, ahol idén a Múzeumok és Emlékezet jelszó jegyében hazai és határon túli múzeumok mutatják meg egyedi arculatukat. A Múzeumi Világnap – május 18. – alkalmából megrendezett programot minden évben több tízezer vendég keresi fel, hogy a múzeumok aktuális kínálata mellett a turisztikai szezon ajánlatairól is idejében tájékozódjon.

Kulturális fesztivál

Múzeumi Világnap, Múzeumok Majálisa, Múzeumkert - az elmúlt másfél évtizedben ezek a fogalmak összekapcsolódtak. Ez a hétvége - a magyar múzeumok ünnepe - Európában egyedülálló módon mutatja be a magyar kulturális intézmények életét és sajátosságait. 2011-ben a dokumentáció, a digitalizáció kerül a középpontba a közgyűjtemények tevékenységei kapcsán.

Kultúra – tudomány – szórakozás

Ingyenes koncertek, előadások, tárlatvezetések, Történeti-Játszó-Tér, színes programok felnőtteknek és gyermekeknek; egy olyan rendezvény várja május 21-22-én a látogatókat, amely az egész családnak kikapcsolódást jelenthet. A Múzeumkertben együtt festhetsz Munkácsy Mihály alteregójával, készíthetsz saját címert, vagy közös fotón szerepelhetsz Ferenc Józseffel és családjával. A Nagyszínpadon fellép többek közt Király Martina, Herczku Ágnes és a Sitaram, Lackfi János és a Sajtkukac Zenekar, Ruttkai Bori és a Katáng Zenekar.

A Majális ideje alatt a múzeumban ingyenes tárlatvezetések várnak, ahol megismerhetsz az épülő, magyar-lengyel történelmi kapcsolatokat bemutató kiállítással, a barokk vigasságok elengedhetetlen kellékeivel és az Év műtárgyával – Liszt és Beethoven különleges zongorájával.

Ezt is szeretjük