Te hagynád ezt a 9 éves gyerekednek? Ezért támadja a fél internet ezt a kislányt!

Hilde Lysiak ügye nagy port kavart az interneten.

Minden gyereknek van kedvenc szabadidős elfoglaltsága: egyesek labdáznak, mások inkább rajzolni szeretnek - és van Hilde Lysiak, aki hétévesen újságot indított.

Az interneten is futó magazin fennállása eddigi két évében problémamentesen működött, ám a kislány egy közelmúltbéli cikke többeknél kiverte a biztosítékot.

Inkább babáznia kellene

A pennsylvaniai Selinsgrove-ban élő Hilde Lysiak 2014-ben szülői segítséggel elindította az Orange Street News elnevezésű hírújságot, amire világszerte egyre többen fizetnek elő. Számos neves lap és tévéműsor is felfigyelt Hilde munkásságára - például a New York Times vagy az NBC Today Show -, és a most kilencéves kislány egy csapásra híres lett.

Ám az Orange Street News hasábjain nemrégiben megjelent egy cikk, amely után rengeteg negatív kritika érte a lányt és a szüleit egyaránt. Hilde megosztó riportja egy friss selinsgrove-i gyilkosságról szólt: miután a kislány kapott egy fülest, azonnal a helyszínre sietett, mert érezte, hogy ez egy nagy sztori, ráadásul a rendőröktől megtudta, hogy ő volt az első kiérkező újságíró.

Miután az írás napvilágra került, csak úgy özönlöttek az üzenetek és a kommentek a Facebook-oldalra, melyek szerint a szülők felmérhették volna, hogy egy gyereknek semmi keresnivalója egy gyilkosság helyszínén, és sokan írtak arról is, hogy egy kilencéves kislánynak még inkább babáznia kellene, ahelyett, hogy bűnügyi riportokat ír.

Videóban válaszolt

Miután még Selinsgrove korábbi polgármestere is leszólta a cikket, Hilde feltöltött egy videót a YouTube-ra, amelyben reagál az őt ért negatív kritikákra. Kiragadott néhány számára különösen sértőnek vélt kommentet, majd felolvasta őket:

"Ez a cikk, az újság, vagy bármi legyen is ez, egy óriási vicc! Borzasztó." - Jasmine Smith

"Általában élvezem a cikkeidet, Hilde, de ez... Talán túl fiatal vagy, hogy értsd a különbséget az illem/tisztelet és a szenzációhajhászat között." - Sally Dick Grouse

"Szenzációhajhász szemét." - Sean Christine, Selinsgrove korábbi polgármestere

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

"Undorodom attól, hogy ez a cuki kislány igazi újságírónak hiszi magát. Mi történt a teapartikkal?"

"A kilencéves lányoknak babázniuk kellene, nem azzal próbálkozni, hogy riporterek legyenek."

"Kilencéves vagy. Most komolyan, mi a fene bajod van?"

A videó további másfél percében Hilde kifejtette, hogy mennyire bosszantja, amiért mások úgy gondolják, hogy csak azért, mert kilencéves, már nem is írhat jó cikket. Szerinte a kora nem jelenti azt, hogy nem lehet igazi riporter. "Ha azt akarjátok, hogy ne terjesszem a híreket, álljatok fel a számítógép elől, és tegyetek valamit a hírekért. Ez már elég cuki nektek?" - zárta a videót Hilde.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük