8 magyar írónő könyve, amit el kell olvasnod!
Szabó Magda, Tóth Kriszta, Rakovszky Zsuzsa - letehetetlenek!

Dia

 	Tóth Krisztina: Pixel  	Napjaink egyik legolvasottabb írónőjének új könyvében az egymásra épülő fejezetek önálló pixelkockákként működnek: önmagukban is egész, egyedi színű, izgalmas fejezetek, de ha észreveszed közöttük a kapcsolatok rendszerét, valami új és lenyűgöző történetté állnak össze. Állandó közelítés és távolítás váltakozása rajzolja meg szemed előtt ezt a sajátos és nagyon is élő szövegtestet.

Tóth Krisztina: Pixel

Napjaink egyik legolvasottabb írónőjének új könyvében az egymásra épülő fejezetek önálló pixelkockákként működnek: önmagukban is egész, egyedi színű, izgalmas fejezetek, de ha észreveszed közöttük a kapcsolatok rendszerét, valami új és lenyűgöző történetté állnak össze. Állandó közelítés és távolítás váltakozása rajzolja meg szemed előtt ezt a sajátos és nagyon is élő szövegtestet.

Dia

 	Lugosi Viktória: Dafke  	Egy ember, aki nincs. És két másik, aki érte küzd. Várhatnak-e segítséget? Orvostól? Természettől? Istentől? Egy regény a reményről, az elvérzésről, a beletörődésről és a föl nem adásról. Egy család, hat együtt töltött év. Egy történet a szeretetről. A nagy sikerű Ajvé írónője új regényében a mai napig tabutémának számító meddőségről ír, amely elemi erővel dúlja fel egy család életét. Humoros és torokszorító pillanatképek egy letehetetlen könyvben.

Lugosi Viktória: Dafke

Egy ember, aki nincs. És két másik, aki érte küzd. Várhatnak-e segítséget? Orvostól? Természettől? Istentől? Egy regény a reményről, az elvérzésről, a beletörődésről és a föl nem adásról. Egy család, hat együtt töltött év. Egy történet a szeretetről. A nagy sikerű Ajvé írónője új regényében a mai napig tabutémának számító meddőségről ír, amely elemi erővel dúlja fel egy család életét. Humoros és torokszorító pillanatképek egy letehetetlen könyvben.

Dia

 	Rakovszky Zsuzsa: Hold a hetedik házban  	Ti sosem érzitek úgy, mintha lenne valami, nem is tudom, valamiféle erő... amelyik direkte, gonoszságból úgy intézi a dolgokat, hogy nekünk sose sikerüljön semmi? Hétköznapi életek, hétköznapi véletlenek. A Hold a hetedik házban hősei - főként asszonyok - e véletlenek segítségével vagy éppen ellenében próbálnak végigevickélni életükön, és választják a történelmi kornak és életkoruknak megfelelő módszereket, hogy kezükbe vegyék a sorsukat.

Rakovszky Zsuzsa: Hold a hetedik házban

Ti sosem érzitek úgy, mintha lenne valami, nem is tudom, valamiféle erő... amelyik direkte, gonoszságból úgy intézi a dolgokat, hogy nekünk sose sikerüljön semmi? Hétköznapi életek, hétköznapi véletlenek. A Hold a hetedik házban hősei - főként asszonyok - e véletlenek segítségével vagy éppen ellenében próbálnak végigevickélni életükön, és választják a történelmi kornak és életkoruknak megfelelő módszereket, hogy kezükbe vegyék a sorsukat.

Dia

 	Szabó Magda: Régimódi történet  	Annyi titkom volt - mondta Szabó Magda édesanyja a halálos ágyán. Ennek a mondatnak nyomába indult el az írónő, hogy évekig tartó kutatómunka után megírja családja krónikáját. Édesanyja Jablonczay Lenke, nagyanyja Gacsáry Emma, és dédanyja Rikkl Mária személyében a XIX. század konzervatív, férfiközpontú világában három erős, tehetséges asszony küzdelmét követheted nyomon.

Szabó Magda: Régimódi történet

Annyi titkom volt - mondta Szabó Magda édesanyja a halálos ágyán. Ennek a mondatnak nyomába indult el az írónő, hogy évekig tartó kutatómunka után megírja családja krónikáját. Édesanyja Jablonczay Lenke, nagyanyja Gacsáry Emma, és dédanyja Rikkl Mária személyében a XIX. század konzervatív, férfiközpontú világában három erős, tehetséges asszony küzdelmét követheted nyomon.

Dia

 	Erdős Virág: Eurüdike  	Az Eurüdikében mindig minden másképpen van, és ez a másképpen levés adja meg a szövegek erejét: hol humoros, hol ironikus, hol pedig vérfagyasztóan realisztikus helyzetekben találod magad. Mária kutyakölyköt szül, Salamon király menyasszonya a kukában lakik, a hatszáz éves fiatalember hiába próbálja rávenni az állatokat, hogy a közelgő vízözön elől költözzenek a légkondicionált bárkába.

Erdős Virág: Eurüdike

Az Eurüdikében mindig minden másképpen van, és ez a másképpen levés adja meg a szövegek erejét: hol humoros, hol ironikus, hol pedig vérfagyasztóan realisztikus helyzetekben találod magad. Mária kutyakölyköt szül, Salamon király menyasszonya a kukában lakik, a hatszáz éves fiatalember hiába próbálja rávenni az állatokat, hogy a közelgő vízözön elől költözzenek a légkondicionált bárkába.

Dia

	Szécsi Noémi: Nyughatatlanok	A Nyughatatlanok rendhagyó történelmi regény. A forradalom Európában szétszóródó emigránsai közé, 1853-54 Franciaországába és Belgiumába vezet. Hősei nyughatatlan lelkek: két gyermekkori jó barát, egy hajdani rendőrspicli, egy asztaltáncoltató magyar bárónő és médiumi képességekkel rendelkező francia komornája, egy szabadságharcosokért rajongó angol lady, két hűséges bajtárs - és a szabadságharc kísértetei.

Szécsi Noémi: Nyughatatlanok

A Nyughatatlanok rendhagyó történelmi regény. A forradalom Európában szétszóródó emigránsai közé, 1853-54 Franciaországába és Belgiumába vezet. Hősei nyughatatlan lelkek: két gyermekkori jó barát, egy hajdani rendőrspicli, egy asztaltáncoltató magyar bárónő és médiumi képességekkel rendelkező francia komornája, egy szabadságharcosokért rajongó angol lady, két hűséges bajtárs - és a szabadságharc kísértetei.

Dia

 	Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut  	A könyv közel másfél éves elszánt állás- és pasikeresés hiteles története. Szokásos péntek esti portyáin főhősnőnk, Kéki Kata hol Zöldmezőszárnya Királyfival, hol a gyönyörű Perzsa herceggel, hol Daviddel a Csokoládészeművel fut össze. A fennmaradó időben biznisztündérnek öltözve már-már hivatásszerűen állásinterjúkra jár a Hajóskapitányhoz, a Vajákos fejvadászhoz.

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut

A könyv közel másfél éves elszánt állás- és pasikeresés hiteles története. Szokásos péntek esti portyáin főhősnőnk, Kéki Kata hol Zöldmezőszárnya Királyfival, hol a gyönyörű Perzsa herceggel, hol Daviddel a Csokoládészeművel fut össze. A fennmaradó időben biznisztündérnek öltözve már-már hivatásszerűen állásinterjúkra jár a Hajóskapitányhoz, a Vajákos fejvadászhoz.

Dia

 	Vavyan Fable: Sárkánykönny  	Kezdetnek felhívogat. Meglátogat álmodban. Távollétedben betör hozzád. Tükrödre firkál, ágyadba fekszik, bemocskolja holmidat. Eléggé félsz már? Jól van. Akkor rád kopogtat éjszaka. Ablakaidon, idegeiden xilofonozik. Azt akarja, szeresd őt. Te vagy a menyasszonya! Nem az első szerelme vagy. A rendőrök tudnak egy másik aráról. Az a lány meghalt, mert nem kért a szörnyeteg szerelméből. Derítsd ki hamar, kicsoda ő. Az Idült kitűzte már bizarr kézfogótok dátumát!

Vavyan Fable: Sárkánykönny

Kezdetnek felhívogat. Meglátogat álmodban. Távollétedben betör hozzád. Tükrödre firkál, ágyadba fekszik, bemocskolja holmidat. Eléggé félsz már? Jól van. Akkor rád kopogtat éjszaka. Ablakaidon, idegeiden xilofonozik. Azt akarja, szeresd őt. Te vagy a menyasszonya! Nem az első szerelme vagy. A rendőrök tudnak egy másik aráról. Az a lány meghalt, mert nem kért a szörnyeteg szerelméből. Derítsd ki hamar, kicsoda ő. Az Idült kitűzte már bizarr kézfogótok dátumát!

Ezt is szeretjük
Fotó: