Az 5 legtutibb kávézó
Gőzölgő cappuccino-ra vágytok, vagy csak beülnétek valahová beszélgetni, de nem találjátok a megfelelő helyet? Van 5 tuti tippünk, hogy hová menjetek!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Díjnyertes hely: Café Alibi

A minden évben megrendezésre kerülő, kávéházak közötti versenyben 2005-ben az első helyen végzett a Café Alibi. Ha valódi nyüzsgő, ám semmiképpen nem zavaróan zajos kávéházi hangulatra vágytok, akkor nincs ennél jobb hely.

fotó: Kávéházak.hu

A Café Alibiben kitüntetett figyelemmel tisztelik meg a vendégeket, és hangsúlyozottan ügyelnek arra, hogy aki ide betér, az valóban kényelmesen érezze magát.

Talán éppen ennek a kényeztetésnek a része a jazz is, amelyet élőben élvezhet az, aki a vacsoráját is a Café Alibiben költi el. Ez utóbbi pedig ajánlott, hiszen itt nemcsak a kávé finom, hanem az ételek is ínycsiklandozóak - és nem utolsósorban megfizethetők.

Café Alibi - 1053 Budapest, Egyetem tér 4.
Asztalfoglalás: 06(1)317-4209

Hangulat: Valódi kávéházi hangulat kávéillattal és csacsogással. Barátságos, az ember fesztelenül tölthet itt órákat a nap bármely szakában. Randira, egy-egy baráti beszélgetéshez vagy a jazz-zene élvezéséhez kiváló.
Árak: A kávé ára 250 Ft körül mozog, és az ételek is megfizethetők.

Hamisítatlan kávéházi hangulat: Centrál Kávéház

"Tradíció és korszerűség. Tisztelet a hagyományoknak, nyitottság az újra" - így jellemzi magát a kávéház, mely kezdettől fogva arra törekszik, hogy falai között újjáélessze azt a szellemiséget, amely a helyet egykoron a főváros egyik legkedveltebb intellektuális központjává tette.

fotó: Kávéházak.hu

Ha századeleji hangulatra és hatalmas térre vágytok, ahol szabadon szárnyalhatnak a gondolatok egy-egy finom, gőzölgő fekete vagy éppen egy pohár bor mellett, akkor a Centrál Kávézó a ti helyetek. Hosszú beszélgetésekhez vagy könnyed baráti csevelyekhez kiváló, de hivalatos találkozók színhelyeként is kitűnő.

Centrál Kávéház és Étterem - 1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 9.
Asztalfoglalás: 06(1)266-2110

Hangulat: Tipikusan kávéházi, nyüzsgő, az ember egyszerre érzi magát a századelőn és a modern korban. A kiszolgálás kifogástalan, a kávéválaszték kielégítő, és nem utolsósorban megjegyzendő, hogy a kávék koffeinmentes változatban is kérhetők.
Árak: A kávé ára 450 Ft körül mozog, áráért azonban kárpótol az íze.

Kis hely, rengeteg kávé: Sir Morik

A Ráday utca éttermei és kávézói között talán el is veszne ez az alig negyven négyzetméteren kialakított kávézó, ha nem lenne annyira különlegesen finom a kávéja, mint amilyen.

fotó: Kávéházak.hu

A szűk hely ellenére a kávéválaszték zavarbaejtően széles, ráadásul frissen, helyben őrlik a kávészemeket. Nyáron lehetőség van az utcán elhelyezett asztaloknál - amelyeket azonban gyakran késő őszig is kinthagynak - elfogyasztani a kávét, télen azonban érdemesebb elvitelre kérni. Reggelizőhelynek a legjobb választás, hiszen a forró italok mellett cukrászsütemények és péksütik is kaphatók.

Sir Morik Kávézó - 1092 Budapest, Ráday u. 15.

Hangulat: Talán a szűk hely teszi, talán a barátságos fogadtatás, de a Sir Morik olyan, mint egy meleg kis szoba, amelyet reggeltől estig finom kávéillat tölt be - és amely egészen az utcáról csalogatja be a vendégeket.
Árak: A kávé ára 250 Ft körül mozog.

Lassan fogalom: Castro Bisztró

Bár a széles ételválaszték szempontjából kissé kilóg a kávéházak sorából a Castro Bisztró, mégis kihagyhatatlan, hogy megemlítsük, hiszen a hely mára szinte fogalommá vált. Évekig a Ráday utcában székelt, ma azonban egy kissé távolabb költözött, de törzsvendégeit és a Castro-hangulatot imádókat vitte magával.

fotó: Kávéházak.hu

Hogy mi a Castro titka? Talán valóban a klisék nélküli vendéglátás, ahogy azt mottójukban megfogalmazták. A hely már messziről vonzó, de ne érjen meglepetés, ha úgy érzed, a tekintetek egy pillanatra rád szegeződnek, amint belépsz az ajtón. A Castro ugyanis tipikus törzshely, de mindenkit szeretettel vár, és hamar be is fogad. A pincérek közvetlenek, a kávé finom, a szerb ételek pedig kihagyhatatlanok.

Castro Bisztró - 1075 Budapest, Madách tér 3.
Asztalfoglalás: 06(1)215-0184

Hangulat: Már-már családias, a többség visszajáró vendég, így a hangulat egészen közvetlen és baráti. Itt senki nem feszeng - de nem is ugrál az asztalon -, a pincérek közvetlenek és kedvesek.
Árak: A cappuccino 295 Ft, az ételek viszont nagyon olcsók.

Kávé irodalommal: Café Chaplin

A kávét kérheted tejszínhabbal, de irodalommal, kiállítással és más előadással is: bár a kávéház maga nem nagy, a helyiséget sikerült olyan praktikusan kialakítani, hogy a földszinten egy színpad is helyet kaphatott, a galéria pedig nemcsak a vendégek kényelmét szolgálja, hanem fiatal képzőművészeknek is lehetőséget ad a bemutatkozásra.

fotó: Kávéházak.hu

Hogy a Café Chaplin hangulatát élvezhesd, kissé el kell távolodnod a belvárostól. Ezt azonban érdemes megtenni a nap bármely szakában, a kiszolgálás ugyanis remek, az ételek szintén, ráadásul a vegetáriánusoktól kezdve a gyermekeken át egészen a kerekes székkel közlekedőkig mindenkire gondolnak.Café Chaplin Irodalmi Kávéház és Étterem - 1036 Budapest, Bécsi út 136.
Asztalfoglalás: 06(1)439-2415

Hangulat: Itt mindenki jól érezheti magát. A kiállítások, előadói és zenei estek miatt nemcsak napközben érdemes felkeresni a kávéházat, hanem este is. Már-már családias hangulat kifogástalan kiszolgálással.
Árak: A kávé ára 300 Ft körül mozog, és az ételek is megfizethetők.

OLVASD EL EZT IS!

sc
  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

sonki
  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük