3 weboldal, ahol a legjobb ingyenes csengőhangok vannak
Unod mobilod a csengőhangját? A következő oldalakon lecserélheted valami egyedire, ingyen!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mobiltartalmak adásvétele manapság az egyik legjobb üzlet a Földön - üröm az örömben, hogy a kiszemelt, egyedi csengőhang a legtöbb esetben bizony nem adja magát ingyen. Nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen a szolgáltató ebből él, ráadásul a felhasznált dalok után jogdíjat kell fizetni.

Az pedig még inkább lelombozhat, amikor még az ingyenesnek hirdetett csengőhangot se kapod meg térítésmentesen, hiába a többlépcsős kattintgatás és az idegölő regisztráció.

Ne keseredj el, a dolog nem lehetetlen. Léteznek ugyanis olyan oldalak, ahonnan fizetés nélkül, egyszerűen tölthetsz le csengőhangokat mobilodra - ilyen a következő három is.

Zene a magyar fülnek: Ingyen-csengohang.com

Az Ingyen-csengőhang.com weboldal ingyenes portál létére meglepően sokféle új dallamot kínál letöltésre. Már a zenei stílusok kínálata is elég széles: dance, pop, r’n’b, hiphop és mulatós dalok között is válogathatsz. Akkor sem fogsz csalódni, ha valamilyen film- vagy rajzfilmzenére vadászol, mivel a már-már klasszikusnak számító X-akták- vagy Star Wars-főcímzene mellett olyan friss kedvencekre is lecsaphatsz, mint például az Alkonyat filmzenéje. A mesefilm kategória a nosztalgiázók mennyországa, a magyar kultrajzfilmek főcímdalaitól - Frakk, Vízipók - egészen az ismert Disney-zenékig terjed a skála. A szolgáltatók természetesen a viccmesterekre is gondoltak, úgyhogy, ha azt akarod, hogy mindenki felkapja a fejét, amikor megszólal a mobilod, csak kattints a vicces dallamok, bolondos mixek listájára. Persze nem kevés bátorság kell például a Kellett neked elnevezésű egyedi csengődallamok letöltéséhez és beállításához, szigorúan humormentes munkahelyen például kifejezetten rosszul sülhet el, ha telefonod ezekkel jelzi a hívást.

Az oldal nagy előnye még, hogy nem kell regisztrálnod, illetve semmiféle gyanús programot nem kell a gépedre telepítened. A csengőhangokat és hangeffekteket mp3 formátumban találod meg, letöltésük pedig tényleg csak egy kattintás. A dallamportál nem kínál ugyan több millió dallamot, de nem is ígérget valótlanságokat, és manapság ez már nagy szó.

Fontos!
A mobilod paramétereitől függ, hogy mely csengőhangtípusokat támogatja, régebbi készülékek például csak egyszólamú dallamot képesek lejátszani.

Csengőhangok zajos állatkertje: Phonezoo.com

A kaliforniai Phonezoo.com csengőhangportál töménytelen dallamot kínál, de az előbbiekkel ellentétben regisztrációhoz köti a letöltést, melyhez az oldal fejlécén található Sign Up gombbal jutsz el. A megjelenő regisztrációs adatlapodon csak a csillaggal jelölt rubrikákat kötelező kitöltened, de, ha akarod, akár fotót is felrakhatsz, vagy bemutatkozó szöveget is írhatsz magadról, akár egy közösségi portálon. Az oldal a hirdetésekből tartja fenn magát, így aztán sem regisztrációs díjat, sem letöltési díjat nem szed. A regisztráció után meg is kezdheted a böngészést és a töltögetést, a csengőhangokat - a bal szélső sávban, Ringtones címszó alatt - kilenc kategóriába osztva találod.

Az oldal egyik különlegessége, hogy a megszokott popdalok, filmzenék, ünnepekhez kötődő dallamok és vicces hangeffektek mellett különféle sportokhoz kötődő csengőhangokat is találhatsz. Amerikai oldal lévén elsősorban a futballhimnuszok és szurkolói rigmusok vannak többségben, de azért akadnak az európai fül számára is ismerős dallamok, mint például a lóversenyt indító harsonaszó. Ezek meglepetésnek sem utolsók barátod vagy a család férfitagjai számára.

A weboldal az előzőnél sokkal személyesebb, egyfajta közösségi oldalként is funkcionál. A csengőhangokhoz a tagok véleményt írnak, üzennek, csillagokkal jelzik tetszésüket vagy épp nemtetszésüket. Ennek köszönhetően azt is kilistázhatod, melyek a legkelendőbb vagy épp a legújabb csengőhangok.

Dallamok a tengerentúlról: Zedge.net

A New York-i fejlesztésű Zedge.net portál kifejezetten mobilos tartalmakra szakosodott, egyszóval csengőhangokban sincs náluk hiány. A dalokat, szövegeket, vicces hangeffekteket 22 kategóriába sorolták - már pusztán ez a szám sokat elmond a választékról. Az oldalon monofón és polifón dallamokat, valamint valódi dalrészleteket is találsz töménytelen mennyiségben, ha ezek közül csak a legújabbakat listázod ki, akkor is több mint 1500 csengőhangból választhatsz.

Az oldal a letöltéshez két utat ajánl fel: kiválasztás után a dallamot lementheted mp3 formátumban a számítógépedre, vagy a telefonszámodat megadva átküldheted egyenesen a mobilodra. A két opció közül azonban csak az előbbi ingyenes, a mobilos küldés árát - szolgáltatótól függő díjazással - sajnos ráterhelik a számládra.

A regisztráció egyébként nem kötelező, anélkül is lementheted a csengőhangot a gépedre, ha viszont véleményt írnál, vagy megjelölnéd a kedvencedet, kénytelen vagy bejelentkezni. A millió sms-jelző- és mobilcsengőhang közül talán a Toilet Flush - vécéöblítés - és a Police Radio - rendőrségi adóvevőt imitáló - darabok a legőrültebbek, de a csajok körében úgy tűnik, még mindig a popslágerek sora és a fulladozva nevető mókus a legnépszerűbb.

Ezt is szeretjük