3 dolog, amit ne mondja a pasid szüleinek: örökre elásod magad

Nem velük kell járnod, de neked is könnyebb, ha jó viszonyt ápolsz a pasid családjával is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első találkozások a pasid szüleivel mindig kicsit feszengősek - ebben nincs semmi különös, mindegy, hogy most mutat be egy fiú először a családjának, vagy már többször jártál náluk.

A kapcsolatotok jövője szempontjából fontos, hogy igyekezz a családjával is jó viszonyt kialakítani - ezért néhány témát inkább kerülj el, ha nem szeretnél szálka lenni a szülők szemében.

Éles kritika

Minden édesapa és édesanya azt szeretné, ha a gyereke boldog és sikeres lenne, éppen ezért - bármennyire büszkék is rá - hajlamosak noszogatni az utódot, annak reményében, hogy még többre viszi az életben - elvégre a szülők feladata is, hogy kihozzák a legtöbbet a gyerekükből.

Hiába terelődik azonban a szó arra, hogy a pasinak javítania kellene a kémiajegyein, be kellene fejeznie a főiskolát, komolyabb munkát kellene keresnie, vagy végre meg kellene javítania a nyikorgó ajtózárat, jobb, ha te nem mész bele a kényes témába.

Legfeljebb annyit jegyezz meg, hogy képességei alapján a pasi szerinted is alkalmas lenne erre vagy arra, és minden csak elhatározás kérdése, de óvakodj a kemény kritikától!

Azt, amit egy szülő megengedhet magának, nem biztos, hogy neked is elnézik: a srác szülei azt szeretnék látni, hogy teljesen odavagy a fiukért, ha pedig elégedetlenkedsz, könnyen rád sütik, hogy egy zsémbeskedő hárpia vagy. Ezt megelőzendő szemük fénye noszogatását hagyd meg azokra a pillanatokra, amikor négyszemközt vagytok.

Bezzeg nálunk!

Egyetlen család sem tökéletes, de az ember hajlamos elsiklani saját szerettei rossz tulajdonságai felett. Természetes, hogy kívülállóként a pasid családjának gyengeségeit is hamarabb észreveszed, ahogy az is feltűnhet, hogy náluk esetleg másképp mennek a dolgok, mint nálatok.

8 csalhatatlan jel, hogy tetszel a srácnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lehet, hogy te el sem tudod képzelni, hogy ne az asztal körül beszélgetve költsétek el a vasárnapi ebédet, de a srác családja inkább csak a kanapén ülve, tévézés közben rágcsálja el a rántott húst.

Akárhogy is, soha ne kezdd el kritizálni a szokásaikat, illetve a fiú valamelyik hozzátartozóját, még akkor se, ha ezt esetleg más családtagjai megteszik. Ha egyszer majd ti is saját családot alapítotok, nem kell feltétlenül követned azt, ami nem tetszik, amikor azonban náluk vagy, fogadd el és tartsd tiszteletben, ahogy élnek.

Ami volt, elmúlt

Még a párod előtt is érzékeny téma a volt pasik kérdése, bár ha komolyabbra fordul a kapcsolatotok, és egyikőtök sem féltékeny típus, előfordulhat, hogy beszélgettek a korábbi tapasztalataitokról, ha voltak ilyenek.

A párod szülei előtt azonban semmi esetre se hozd fel a múlt zavarba ejtő részleteit, hiszen ők valószínűleg a legkevésbé sem szeretnének tudni arról, kivel mit csináltál, mielőtt a kisfiuk belépett volna az életedbe.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ha előttük beszélsz az exedről, úgy érezhetik, hogy még nem zártad le magadban azt a kapcsolatot, esetleg valaki máshoz hasonlítgatod a srácot, ennek pedig egyetlen szülő sem örül. Ha tehát nem akarsz félreértéseket, jobban teszed, ha hallgatsz az extémáról.

Ezt is szeretjük