365-öt sütnek! Prósza-rekordkísérlet Zalában
XVII. Egerszeg Fesztivál
Zalaegerszegen nemcsak prószafesztivál, de rengeteg ingyenes koncert is vár a hétvégén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén pontosan 17. alkalommal kerül sor az Egerszeg Fesztiválra a zalai megyeszékhelyen. A programok valójában egész héten át tartanak – már május 9-én elkezdődött a rendezvény – ám az igazi buli számos koncerttel péntektől várható.

Dísz tér Zalaegerszeg szívében

A hétvégén egy valódi zalai rekordkísérletre is sor kerül: rekord mennyiségű krumpliprószát – más néven lapcsánkát vagy tócsnit – szeretnének készíteni Zalaegerszegen.

XVII. Egerszeg Fesztivál

Ezen a héten egész Zalaegerszeg fesztivál lázban ég, a város főutcájából átmenetileg sétáló utca lesz, hogy helyet adjon a koncerteknek, gasztroprogramoknak. A fesztivál elsősorban a Dísz térre és a Széchenyi térre koncentrálódik. Lesz prósza, dödölle, kemencés lángos, sör, bor, pálinka és számos zenekar teszi tiszteletét.

Koncertek

  • Firkin – péntek 22 óra
  • EDDA koncert – szombat 20 óra
  • Vad Fruttik – szombat 20 óra, Dísz tér
  • Balkan Fanatik – szombat 22 óra, Dísz tér
  • Charlie koncert – vasárnap 20:15 Széchenyi tér

Prószafesztivál - rekordkísérlet

Végignézve a XVII. Egerszeg Fesztivál zenészgárdáját kimondatlanul is adódik a megállapítás, idén is parádés felhozatal garantálja a fesztiválhangulatot. A talpalávaló mellé azonban finom ételek is dukálnak. Ha pedig Egerszeg Fesztivál, akkor Prószafesztivál, ez nem is lehet kérdés.

Az idei évben egy rekordkísérletre is sor kerül: május 15-én délben egy óra alatt minden napra egy prószát, azaz 365 darabot készítenek a Keresztury Dezső ÁMK-ban. A prószákat húsz csapat negyven lángon készíti majd. És minden bizonnyal ezúttal is lesz majd, aki megeszi. A fesztivál részletesebb programjait itt olvashatod.

Kép: www.orszagalbum.hu

Ezt is szeretjük