Mesterséges intelligencia segítségével keresett állást a férfi: döbbenetes eredményre jutott

A mesterséges intelligencia megváltoztathatja az álláskeresést!

2843 állásra jelentkezett a férfi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Úgy tűnik, hogy a mesterséges intelligencia az álláskeresésre is nagy hatással lesz a következő időszakban. Megjelent ugyanis az első néhány eszköz, amelyekkel automatizálható az állásokra történő jelentkezés. Egy férfi már ki is próbálta az egyiket, és nem mindennapi eredményre jutott.

2843 állásra jelentkezett a férfi

A legtöbb ember nem szeret álláshirdetésekre jelentkezni. A folyamat hosszadalmas, sok energiát igényel, ráadásul sok helyről nem is érkezik válasz. 

A mesterséges intelligencia megjelenése azonban jelentős változásokat hozhat az álláskeresésben. Egy ingyenesen hozzáférhető, AI Hawk nevű, AI-jal működő eszköz ugyanis automatikusan kitölti a felhasználók bemutatkozását, önéletrajzokat generál, személyre szabott motivációs leveleket ír, hogy meggyorsítsa a jelentkezési folyamatot, számolt be a HVG. 

GettyImages-1307605307
Fotó: Pekic / Getty Images Hungary

Egy 404 Media által megkérdezett személy már ki is próbálta az eszközt, ami a bevallása szerint óránként 17 állásra jelentkezett, amíg el nem érte a 2843 jelentkezést.

Feltételezhető, hogy az AI Hawkot sok hasonló eszköz fogja követni az elkövetkezendő időszakban. Az egyelőre még persze megjósolhatatlan, hogy a mesterséges intelligencia hogyan fogja átalakítani az álláskeresést. 

TechCrunch azt írja egy 2023-as felmérés alapján, hogy már a vállalatok 42 százaléka alkalmazza a mesterséges intelligenciát a jelöltek átfésülésére. Így az is elképzelhető, hogy egyes AI-jal készült jelentkezéseket egy másik AI néz át a munkáltatói oldalon.

Az egyelőre még nagy kérdés, hogy az ilyen automatizáló MI-k milyen hatással lesznek azokra, akik maradnának a kézi módszereknél. Ami biztos, hogy a mesterséges intelligencia térnyerése kihat az emberek mindennapjaira. De vajon miért félünk attól, amit nem ismerünk? Erre és még rengeteg hasonló kérdésre keresi a választ dr. Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő és jövőkutató Szily Nórával a Femina Klub októberi előadásán. Ha érdekel a téma, KATTINTS IDE, és szerezd be a jegyeket!

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauza edukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Megkérdeztük, mi történik a világgal az emberiség után: dermesztő választ adott rá a mesterséges intelligencia

Nem számítottunk arra, hogy ilyen választ ad a mesterséges intelligencia erre a kérdésre.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük