Egy pimasz oposszumról készült felvétel lett idén a legjobb – Díjazták a természetvideókat

A zseniális pillanatot szerencsére videóra vette egy vadkamera.

2020 legjobb természetvideói
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A természetben akkor is zajlik az élet, amikor nem látják az emberek. Sőt, az állatok teljesen máshogy viselkednek, ha úgy érzik, hogy nem figyeli őket senki, erre pedig remekül rávilágítanak azok a videók is, amiket a mindennapi életükről készítettek.

A Trail Cam Pro verseny azzal a céllal indult, hogy összegyűjtsék és bírálják 2020 legjobb videóit a természet mindennapjaiból. Legtöbb esetben a vadkamerák kapták lencsevégre a zseniális pillanatokat, amik legalább egy kicsit megemelik ennek a rosszul sikerült évnek a színvonalát.

A pimasz oposszum mindent vitt

A versenyre rengeteg videó érkezett, a nyertest pedig a videó minősége és a megjelenített egyedi állatok viselkedése alapján választották meg. Az elismerésen kívül a legjobb alkotás beküldője nagyjából 60 ezer forintos nyereményben is részesült.

A zsűri a legjobbnak a New York-i Betsy Potter videóját választotta, amin kezdetben csak egy borz látható, ahogy napnyugta után békésen iszik egy tó vizéből. Nem sokkal később azonban mögé lopódzik egy oposszum, és szemrebbenés nélkül belelöki a gyanútlan állatot, majd gyorsan eltűnik a tett színhelyéről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

A borzok és az oposszumok is nagyon elterjedt állatnak számítanak az Egyesült Államok területén, így gyakran össze is találkoznak, de ilyen pillanatot eddig még senkinek sem sikerült rögzítenie. A verseny többi videója is nagyon érdekes, a hátukat vakargató medvék vagy a fákról falatozó szarvasok is feltűnnek a vadkamerák képein, így testközelből láthatók azok a pillanatok, amiket valószínűleg személyesen soha nem lehetne átélni.

Pletykáló lovakon nevet most az internet - Ezek idén a legviccesebb állatos képek

Egyszerre aranyosak és viccesek ezek az állatokról készült fotók.

Pletykáló lovakon nevet most az internet - Ezek idén a legviccesebb állatos képek

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük