2010 legizgalmasabb természetfotói
Nézd meg a Wildlife Photographer of the Year 2010 díjnyertes fotóit!

Dia

 	Wildlife Photographer of the Year 2010  	A Magyar Természettudományi Múzeumban 2011 májusában nyílt meg a Wildlife Photographer of the Year 2010, melyet augusztus végéig nézhetsz meg. A verseny győztes képeiből összeállított kiállítás a Londoni Természettudományi Múzeumban volt először látható, majd világ körüli turnéra indult. Az idei év magyar szempontból szenzációt hozott. Máté Bence kollekciójával megnyerte a legjobb 26 év alatti fotósnak kiírt Eric Hosking díjat.  	Kép: Máté Bence

Wildlife Photographer of the Year 2010

A Magyar Természettudományi Múzeumban 2011 májusában nyílt meg a Wildlife Photographer of the Year 2010, melyet augusztus végéig nézhetsz meg. A verseny győztes képeiből összeállított kiállítás a Londoni Természettudományi Múzeumban volt először látható, majd világ körüli turnéra indult. Az idei év magyar szempontból szenzációt hozott. Máté Bence kollekciójával megnyerte a legjobb 26 év alatti fotósnak kiírt Eric Hosking díjat.

Kép: Máté Bence

Dia

 	Thomas P. Peschak: Óriáshullám  	Peschak a National Geographic és a Save our Seas elnevezésű alapítvány vezető fotósa, és neves tengerbiológus. Életét a tengerek védelme céljából történő fotózásának szenteli. Az Óriáshullám című képe Seychelle-szigeteken készült egy körülbelül százéves nőstény teknősről.

Thomas P. Peschak: Óriáshullám

Peschak a National Geographic és a Save our Seas elnevezésű alapítvány vezető fotósa, és neves tengerbiológus. Életét a tengerek védelme céljából történő fotózásának szenteli. Az Óriáshullám című képe Seychelle-szigeteken készült egy körülbelül százéves nőstény teknősről.

Dia

 	Olivier Puccia: Pillantás a naplementébe  	Miután erdei otthonaikból az erdőirtás és az emberi terjeszkedés következtében kiűzték a közönséges hulmánokat, a majmok India sok részén a városi élet tagjai lettek. A helyiek a majomtestű Hanuman istenség reinkarnációjaként tisztelik őket.

Olivier Puccia: Pillantás a naplementébe

Miután erdei otthonaikból az erdőirtás és az emberi terjeszkedés következtében kiűzték a közönséges hulmánokat, a majmok India sok részén a városi élet tagjai lettek. A helyiek a majomtestű Hanuman istenség reinkarnációjaként tisztelik őket.

Dia

 	Francisco Mingorance: Holdfényes vulkánok  	Francisco Mingorance természetfotós számos lapban publikál és fotóiból több könyv is megjelent már. Holdfényes vulkánok című képe olyan vulkáni csúcsokat, mélyedéseket és krátereket ábrázol, melyeket a szél és az eső koptatott. Megteremtve ezáltan egy kicsorbult tájat, tele meglepő formákkal és színekkel.

Francisco Mingorance: Holdfényes vulkánok

Francisco Mingorance természetfotós számos lapban publikál és fotóiból több könyv is megjelent már. Holdfényes vulkánok című képe olyan vulkáni csúcsokat, mélyedéseket és krátereket ábrázol, melyeket a szél és az eső koptatott. Megteremtve ezáltan egy kicsorbult tájat, tele meglepő formákkal és színekkel.

Dia

 	Marcello Calandrini: Lundafalat  	Marcello Calandrini a természetfotók közül előnyben részesíti a madarak fényképezését. Ezen a képen egy falka dankasirály igyekszik a visszatérő lunda csőréből kilógó homoki angolnákat ellopni. A Lundafalat című kép Olaszországban készült.

Marcello Calandrini: Lundafalat

Marcello Calandrini a természetfotók közül előnyben részesíti a madarak fényképezését. Ezen a képen egy falka dankasirály igyekszik a visszatérő lunda csőréből kilógó homoki angolnákat ellopni. A Lundafalat című kép Olaszországban készült.

Dia

 	Máté Bence: A hangyák csodája  	Máté Bence a levélnyíró hangyákat ábrázoló képével Az év természetfotósa címet nyerte el. A Magyar Természettudományi Múzeum Wildlife Photographer of theYear 2010 című kiállítása mellett az érdeklődők Máté Bence munkáiból összeállított Láthatatlanul című szatellitkiállítást is láthatják.

Máté Bence: A hangyák csodája

Máté Bence a levélnyíró hangyákat ábrázoló képével Az év természetfotósa címet nyerte el. A Magyar Természettudományi Múzeum Wildlife Photographer of theYear 2010 című kiállítása mellett az érdeklődők Máté Bence munkáiból összeállított Láthatatlanul című szatellitkiállítást is láthatják.

Dia

 	Máté Bence: Pantanal tüze  	Máté Bence Pantanal tüze című képét a brazíliai Pantanal mocsárban készítette még 2009-ben.

Máté Bence: Pantanal tüze

Máté Bence Pantanal tüze című képét a brazíliai Pantanal mocsárban készítette még 2009-ben.

Dia

 	Máté Bence: Bagoly család  	Az év természetfotósa szívesen tanulmányozza a szárnyasok mindennapjait, ezen a fotón a fiókák csupán három nappal korábban bújtak ki az odúból. A Bagoly család című kép A madarak viselkedése kategória első helyezettje lett.

Máté Bence: Bagoly család

Az év természetfotósa szívesen tanulmányozza a szárnyasok mindennapjait, ezen a fotón a fiókák csupán három nappal korábban bújtak ki az odúból. A Bagoly család című kép A madarak viselkedése kategória első helyezettje lett.

Ezt is szeretjük
Fotó: