Mikor született a kutyád? Most megismerheted, milyen jellem valójában

Horoszkópjából kedvenced jellemét is kiolvashatod.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zodiákus horoszkóp nem csak az ember jellemét határozhatja meg, kutyád lelkébe ugyanúgy beleláthatsz segítségével. Ha tudod, hogy pontosan mikor látta meg kedvenced a napvilágot, a csillagjegye sem lehet titok számodra.

De vajon mi bújik meg mélyen a lelkében? Egy cserfes kölyök lesz egész életében, vagy komoly házőrzői vénával rendelkezik? Keresd ki, és ismerd meg valódi személyiségét!

Kos (III. 21. - VI. 20.)

A Kos jegyű kutya impulzív és erélyes. Lobbanékony a természete, nagyon domináns állat, szabadelvű és öntörvényű. A kutyák között célratörő és tudatos, sokszor fitogtatja az erejét. A szimpla sétáltatás is kalandtúrává változhat mellette, ha összekap egy másik ebbel. Született vezetőként időnként hajlamos a makacs, kissé zsarnoki viselkedésre.

Bika (VI. 21. - V. 21.)

A Bika jegyű kutya erős, rendíthetetlen és kitartó. Néha kissé makacs, amit azzal kompenzál, hogy megnevettet. Ha kedvére teszel, jókedvű és szót fogad. Ha viszont fegyelmezni akarod, lecövekel akár az úttest közepén is! Képes háttal leülni neked, és könyöröghetsz neki, de a füle botját sem mozdítja. Jó tulajdonsága, hogy nagyon hűséges és barátságos kutya.

Ikrek (V. 22. - VI. 21.)

Fürge és ugatós kutyus az, amelyik az Ikrek jegyében született. Nagyon szereti az emberi társaságot, állandó szórakoztatásra vágyik, és ő is szórakoztat. Viccből is képes gyorsan eltűnni a szemed elől, ha póráz nélkül sétáltatod. Imád játszani, visszahozza a labdát, papucsot, újságot vagy a gumicsontot. Örök kutyagyerek marad.

Rák (VI. 22. - VII. 23.)

A Rák jegyű kutya a legérzékenyebb pajtás. Készséges és türelmes, de mindig a középpontban szeretne lenni. Nagyon határozott tud lenni, ha épp nem sértődött meg valamin. Ugrándozni is szeret, és imádja a macskákat. Ha fincsi fekhelyet biztosítasz neki az ágyad mellett, és folyamatosan simogatod, nem lesz vele semmi baj.

Oroszlán (VII. 24. - VIII. 23.)

Az Oroszlán jegyű a legvidámabb természetű kutya. Nagyon barátságos, és tele van energiával. Bátor és merész, ennek ellenére nem támad, csak megvéd. Kitűnően lavíroz a kutyák társadalmában, méltósága megkérdőjelezhetetlen. Hűséges, nagyon tud bújni, szeret adni és kapni egyaránt. Jól tanítható, és mindig örömet okoz.

Szűz (VIII. 24. - IX. 23.)

Ha Szűz jegyű kutyád van, nagyon okos állatra tettél szert. Végtelenül higgadt és kiegyensúlyozott, jól tanítható, és gyors felfogású. A kutyaiskola büszkesége. Soha nem tudod kihozni a sodrából. Büszkén végigsétál akár egy macskaraj előtt is anélkül, hogy megrezzenne akár a bajsza vége is. Igazán jó vele sétálni, nem húz, és nem szökik el.

Mérleg (IX. 24. - X. 23.)

Ha kutyád a Mérleg jegyében született, társaságkedvelő és barátságos társra leltél. Embereket, állatokat egyaránt imád. Ne hanyagold el soha, mert azonnali és meglehetősen hangos ugatással jelzi, hogy nem stimmelnek a dolgok köztetek. Ha nincs időd rá, inkább ne válassz Mérleg kutyust, mert nem tűri jól, ha nem foglalkozol vele.

Skorpió (X. 24. - XI. 22.)

A Skorpió jegyű kutyus a szenvedély jegyében született. Kedvenced tele van életerővel, esetenként lobbanékony és heves. Sokszor minden lében kanál, és szinte arrébb sem tudod tolni. Ennek ellenére kötelességtudóan viselkedik. Vigyázz, mert a lelke nagyon érzékeny! Az sem lehetetlen, hogy depresszióssá váljon, ha nem érted meg őt.

Nyilas (XI. 23. - XII. 21.)

A Nyilas jegyű kutyus nagyon makacs, és nagy szabadságigénnyel rendelkezik, született farkas. Ha szabad ég alatt lehet, azonnal kalandozni kezd, szaglász, keresi a veszélyt. Nem nagyon szeret játszani, inkább magányos fajta. Kifejezetten távolságtartóan viselkedik, és kertben érzi jól magát. Ha te sem érsz rá sokat játszani, jó társad lehet.

Bak (XII. 22. - I. 20.)

A Bak jegyű kutya körültekintő és megfontolt, a türelem megtestesítője. Mindig eléri a célját, hiszen bőven van ideje. Olykor nagyon rámenős tud lenni, és kitartóan ugat, ha valami nem tetszik neki. Határtalan önbizalommal rendelkezik. Tudatos, makacs kutya, de nagyon nagy a szíve, pártolja a kisebb kutyusokat és a cicákat.

Vízöntő (I. 21. - II. 19.)

A Vízöntő jegyében született kutya nagyon magabiztos és barátságos, egyúttal kifejezetten kíváncsi és közvetlen. Jól tanítható, egy picit az Oroszlán jegyben született ebekhez hasonlít, mivel ő sem szeret támadni, inkább véd. Intelligens és önálló. Lakásban, kertben is tartható, csak kellő méretű teret kell biztosítani a számára.

Halak (II. 20. - III. 20.)

A Halak jegyében született kutyus rendkívül jó megfigyelő. Kicsit hasonlít a természete a cicákéhoz, mert rejtélyes és rendkívüliek a képességei. Érzékeny és finom, gyorsan érzékel minden hangulatváltozást. Imád játszani, segítőkész, és mindig figyelmes. Nem szeret unatkozni, ezért jó, ha mindig kitalálsz neki valamilyen játékot.

(Frissítve! A cikk eredetileg 2007-ben jelent meg.)

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük