A 10 legvidámabb hely Budapesten, az egész család számára
Erre induljatok a hétvégén a családdal!

Dia

	Nemzeti Jégszínház	45 évvel az első Jégszínház bezárása után 2009-től a Nemzeti Jégszínház állandó helyszínen fogadja az érdeklődőket. A repertoárban a jégbalettől kezdve a jégmesén át, a jégmusicalig minden megtalálható. A klasszikus jégtánc elemeiből olykor  jégoperett épül, a kicsiket pedig megelevenedett mesealakokkal várják.

Nemzeti Jégszínház

45 évvel az első Jégszínház bezárása után 2009-től a Nemzeti Jégszínház állandó helyszínen fogadja az érdeklődőket. A repertoárban a jégbalettől kezdve a jégmesén át, a jégmusicalig minden megtalálható. A klasszikus jégtánc elemeiből olykor  jégoperett épül, a kicsiket pedig megelevenedett mesealakokkal várják.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

 	Városliget  	A Városliget már önmagában is remek hely a kikapcsolódáshoz. Hogy 100 hektárnyi területén olyan izgalmas lehetőségek nyílnak a gyerekek számára, mint a KRESZ Park, vagy a szánkópálya kipróbálása, már csak a hab a tortán. A festői szépségű Vajdahunyad Vára pedig egész éven át számos kellemes családi programnak ad otthont.

Városliget

A Városliget már önmagában is remek hely a kikapcsolódáshoz. Hogy 100 hektárnyi területén olyan izgalmas lehetőségek nyílnak a gyerekek számára, mint a KRESZ Park, vagy a szánkópálya kipróbálása, már csak a hab a tortán. A festői szépségű Vajdahunyad Vára pedig egész éven át számos kellemes családi programnak ad otthont.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Széchenyi-hegyi gyermekvasút	A Széchenyi-hegyi gyermekvasút 11,2 km hosszú vonalán hét állomás és két táblás megállóhely található. A gyermekvasút nemcsak különleges élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de egyben kiváló kirándulási és kikapcsolódási lehetőség is. Érdemes átszállni például a Zugligeti Libegőre, amely a budai hegyek egyik legérdekesebb látványossága.

Széchenyi-hegyi gyermekvasút

A Széchenyi-hegyi gyermekvasút 11,2 km hosszú vonalán hét állomás és két táblás megállóhely található. A gyermekvasút nemcsak különleges élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de egyben kiváló kirándulási és kikapcsolódási lehetőség is. Érdemes átszállni például a Zugligeti Libegőre, amely a budai hegyek egyik legérdekesebb látványossága.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

 	Vasúttörténeti Park  	Ha fiad van, a Vasúttörténeti Park kifejezetten izgalmas kirándulóhely lehet számára. Azon kívül, hogy szemügyre veheti a gépcsodákat, interkatív játékokon - például mozdonyvezetésen, vagy sínkerékpározáson is - részt vehet. Ha tőled távol áll az ilyesmi, hagyd, hogy édesapjával vegyék birtokba a parkot.

Vasúttörténeti Park

Ha fiad van, a Vasúttörténeti Park kifejezetten izgalmas kirándulóhely lehet számára. Azon kívül, hogy szemügyre veheti a gépcsodákat, interkatív játékokon - például mozdonyvezetésen, vagy sínkerékpározáson is - részt vehet. Ha tőled távol áll az ilyesmi, hagyd, hogy édesapjával vegyék birtokba a parkot.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Művészetek Palotája	A MÜPA családi és ifjúsági programjaival minden korcsoportra gondol. A legkisebbek számára kitalált Babakoncertektől kezdve egészen a nagyobbacskáknak szervezett Cifra Palotáig minden csemete megtalálja a kedvére valót.

Művészetek Palotája

A MÜPA családi és ifjúsági programjaival minden korcsoportra gondol. A legkisebbek számára kitalált Babakoncertektől kezdve egészen a nagyobbacskáknak szervezett Cifra Palotáig minden csemete megtalálja a kedvére valót.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Margitsziget	A csaknem három kilométer hosszú, több mint 96 hektár területű, Duna által körülölelt sziget gyógyító lélegzet testnek és léleknek, menedék a nagyváros zaja elől. A nagyvárosi gyerekek számára kiváló lehetőség önfeledt szaladgálásra, illetve a Margitszigeti Játszótéren is sok-sok élmény gyűjthető be.

Margitsziget

A csaknem három kilométer hosszú, több mint 96 hektár területű, Duna által körülölelt sziget gyógyító lélegzet testnek és léleknek, menedék a nagyváros zaja elől. A nagyvárosi gyerekek számára kiváló lehetőség önfeledt szaladgálásra, illetve a Margitszigeti Játszótéren is sok-sok élmény gyűjthető be.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Millenáris	A Millenáris gyerekprogramjainál színesebbet nehezen találsz Budapesten. A rendszeres gyerekkoncertek, táncházak, különféle kézműves foglalkozások mellett a Csodák Palotája is felejthetetlen élményeket nyújt az apróságoknak.

Millenáris

A Millenáris gyerekprogramjainál színesebbet nehezen találsz Budapesten. A rendszeres gyerekkoncertek, táncházak, különféle kézműves foglalkozások mellett a Csodák Palotája is felejthetetlen élményeket nyújt az apróságoknak.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Fővárosi Állat- és Növénykert	Valószínűleg keresve sem lehetne egy állatkerti sétánál jobb gyerekprogramot találni, ráadásul a nézelődésen kívül más szórakozás is adódik. 2003 óta a Fővárosi Állat- és Növénykert területén Állatkerti Játszóház is működik azzal a céllal, hogy állandó pihenési és szórakozási lehetőséget biztosítson a kisgyermekes családok részére.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Valószínűleg keresve sem lehetne egy állatkerti sétánál jobb gyerekprogramot találni, ráadásul a nézelődésen kívül más szórakozás is adódik. 2003 óta a Fővárosi Állat- és Növénykert területén Állatkerti Játszóház is működik azzal a céllal, hogy állandó pihenési és szórakozási lehetőséget biztosítson a kisgyermekes családok részére.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Zugligeti Libegő	A csodás budapesti panoráma mellett a természet szépségeire is rácsodálkozhattok a Budai-hegyek egyik leglátogatottabb turistalátványosságának segítségével, ha felkeresed a Zugligeti Libegőt. Az 1040 méter hosszú pályán a libegő kabinjai 4 km/órás sebességgel haladnak, a felvonó kezdőpontja és végállomása közötti szintkülönbség pedig 262 méter.

Zugligeti Libegő

A csodás budapesti panoráma mellett a természet szépségeire is rácsodálkozhattok a Budai-hegyek egyik leglátogatottabb turistalátványosságának segítségével, ha felkeresed a Zugligeti Libegőt. Az 1040 méter hosszú pályán a libegő kabinjai 4 km/órás sebességgel haladnak, a felvonó kezdőpontja és végállomása közötti szintkülönbség pedig 262 méter.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Feneketlen-tó	Télen-nyáron jó kirándulóhely lehet a Kosztolányi Dezső téren található Feneketlen-tó: a hely egyedülálló hangulatával magával ragad. 1877-ben még egy téglagyár állt a tér helyén, és a munkások éppen egy agyaggödröt mélyítettek, amikor rábukkantak a felszín alatti vízfolyásra. A tó 4-5 méter mély.

Feneketlen-tó

Télen-nyáron jó kirándulóhely lehet a Kosztolányi Dezső téren található Feneketlen-tó: a hely egyedülálló hangulatával magával ragad. 1877-ben még egy téglagyár állt a tér helyén, és a munkások éppen egy agyaggödröt mélyítettek, amikor rábukkantak a felszín alatti vízfolyásra. A tó 4-5 méter mély.

Fotó: www.orszagalbum.hu

Dia

	Fővárosi Nagycirkusz	2011-ben volt 40 éves a Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi épülete. Ha gyerkőc még sosem csavarta meg a bohóc orrát, vagy nem bámulta szájtátva az égő karikán átugró tigriseket, itt az ideje, hogy ellátogassatok erre a színes-varázslatos helyre.	A képek az Országalbum.hu weboldalról származnak, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget.

Fővárosi Nagycirkusz

2011-ben volt 40 éves a Fővárosi Nagycirkusz jelenlegi épülete. Ha gyerkőc még sosem csavarta meg a bohóc orrát, vagy nem bámulta szájtátva az égő karikán átugró tigriseket, itt az ideje, hogy ellátogassatok erre a színes-varázslatos helyre.

A képek az Országalbum.hu weboldalról származnak, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget.

Fotó: www.orszagalbum.hu
Blog.hu ajánló
Fotó: