10 film, amit kötelező megnézned 2010-ben!
A tavalyi évhez hasonlóan idén is jobbnál jobb filmek érkeznek Hollywoodból. Íme, a tíz legjobb, amit egyszerűen nem szabad kihagyni!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki 2009-ben romantikus, de maradandó drámára vágyott, bizonyára megtalálta a számítását A felolvasó című filmmel.

A Rockhajó a vígjátékok szerelmeseinek kedvezett, míg a Közellenségek című, igaz történeten alapuló film a hírhedt gengszter, John Dillinger életébe, valamint az FBI születésének történetébe engedett bepillantást olyan színészek közreműködésével, mint Johnny Depp és Marion Cotillard.

És ez csak néhány azon remekek közül, melyekkel a moziba csábítottak tavaly az alkotók. Jó filmekben pedig szerencsére idén sem lesz hiány. Utánajártunk, mire is lesz érdemes beülni 2010-ben!

Egy varázslatos világ 3D-ben: Alice Csodaországban

Aki egy kicsit is otthon van a filmek világában, annak bizonyára nem ismeretlen Tim Burton neve. A Nagy hal című kitűnő alkotást, a Charlie és a csokigyár újradolgozását és a Sweeny Toddot jegyző rendező idén Alice csodaországba csöppenésének történetével csábít a moziba, ráadásul 3D-ben.

Mint ahogy az utóbbi időben Tim Burton összes filmjében, az Alice Csodaországban című, minden bizonnyal emlékezetes moziban is Johnny Depp játssza a főszerepet - az előzetesek és Depp korábbi alakításai alapján bizton állíthatjuk, kitűnően. A Vörös királynő szerepében Helena Bohnam Cartert - Tim Burton feleségét és nem mellesleg filmjeinek állandó szereplőjét - láthatod majd, a főszereplő Alice-t pedig Mia Wasikowska játssza. Ígéretes film, lenyűgöző látvánnyal.

Bemutató: 2010. március.
A film előzetesét itt nézheted meg. »

Anglia hőse ismét a mozikban: Robin Hood

Robin Hoodot senkinek sem kell bemutatni: az angol mondakör hőse, aki elvett a gazdagoktól, hogy aztán a megszerzett vagyont szétossza a szegények között. A hős szerepében láthattad már Errol Flynnt 1938-ban, majd Kevin Costnert is 1991-ben. A történetet most a legendás Ridley Scott vette ismét elő, a főszerepre pedig Russel Crowe-t kérte fel - túl nagyot még egyikben sem csalódtunk.

Az előzetesek alapján a film a Mel Gibson főszereplésével készült, A rettenthetetlen című alkotás világát idézi látványos elemekkel, rengeteg harccal, na és persze romantikus szállal. Robin egykori szerelmét ezúttal az ausztrál Cate Blanchett játssza, akit még nem láthatott a közönség Russel Crowe oldalán. Sokak szerint a párosítás kifejezetten jó ötlet volt. Májusban meglátjuk.

Bemutató: 2010. május.
A film előzetesét itt nézheted meg. »

Sötét thriller DiCaprióval: Eredet

Bár a Rómeó és Júliát szerettük, és a Titanicot is végigültük, kifejezetten örülünk annak, hogy Leonardo DiCaprio viszonylag gyorsan kilépett a hősszerelmes szerepből, és jobbnál jobb filmekben nyújt jobbnál jobb alakítást. Az Aviatorban, a Téglában, a Kapj el, ha tudsz című igaz, de vicces történetben, valamint a Hazugságok hálójában egyszerűen fantasztikus, és nagyon reméljük, hogy nem csalódunk benne Christopher Nolan sötét thrillerében sem.

A 2010-ben a mozikba kerülő Eredet című alkotás várhatóan nem különbözik majd a rendezőtől, Christopher Nolantől megszokott hangulattól - aki nem emlékezne, ő jegyzi A sötét lovag, az Álmatlanság és a Memento című filmeket.

Az Eredet, mely egy új technológia segítségével az álmokba enged bejárást, várhatóan július végén kerül a mozikba.

Bemutató: 2010. július.
A film előzetesét itt nézheted meg. »

Plusz hét film, amit látnod kell!

  • Valentin-nap - bemutató február 11-én.
  • A Vasember 2 - bemutató áprilisban.
  • Perzsia hercege: Az idő homokja - bemutató május 20-án.
  • Toy Story 3 - bemutató nyáron.
  • Salt - bemutató augusztusban.
  • Harry Potter és a Halál ereklyéi - bemutató november végén.
  • Due Date - bemutató novemberben. 
Ezt is szeretjük