Így néz ki most Yoko Ono, John Lennon özvegye

Yoko Onónak nem sokkal 1980 karácsonya előtt végig kellett néznie, ahogy szeretett férjét egy elmebeteg négyszer lőtte hátba.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Yoko Ono a könnyűzene történetének legalább olyan ellentmondásos figurája, mint Courtney Love. A korabeli sajtó például ki nem állhatta a japán hölgyet, és számtalan mocskolódó cikkben pocskondiázták Onót. A rajongók sem szerették túlságosan, mert őt okolták a Beatles felbomlásáért, habár a kultikus zenekar tagjai már évekkel korábban eltávolodtak egymástól.


Az sem tett túl jót a Beatles és Lennon amúgy is ingatag viszonyának, hogy Lennon az utolsó években sokkal több időt töltött Onóval és a vietnámi háború ellen való tiltakozással, mint bármi mással.

Lennon a közutálat ellenére dacból is kitartott szerelme mellett, sőt, még egy hatalmas ágyat is hozatott a stúdióba, hogy egyetlen pillanatra se kelljen elszakadnia kedvesétől.

Egy galériában találkoztak először

Lennon 1966 novemberében nézte meg Yoko Ono egyik kiállítását a londoni Indica galériában, szerelmi viszonyuk azonban csak két évvel később bontakozott ki igazán.

Lennon még abban az évben elvált feleségétől, Cynthiától, és 1969 márciusában a Gibraltáron házasodott össze Onóval.

Amszterdamba utaztak nászútra, ahol a ma már legendásnak számító Egy ágyban a békéért performansz keretében tiltakoztak a háború ellen.

Hírességek a Vízöntő jegyében

Nézegess képeket!

Elolvasom

A pár boldogsága azonban nem tartott sokáig, 1980. december 8-án ugyanis a késő esti órákban az elmebeteg Mark David Chapman - Yoko Ono jelenlétében - szó szerint kivégezte Lennont.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A gyilkosság sokkolta az egész világot, az pedig különösen hátborzongató, hogy az egykori beatle néhány órával korábban saját gyilkosának dedikálta új lemezét.

Ezt is szeretjük